ΤΑΞΙΔΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ονειρικοί χιονισμένοι προορισμοί της Ελλάδας: 5 εκδρομές σε τέλειες τιμές!

MG TRAVEL, Στρ. Καραϊσκάκη 107, Παλατάκι, Χαϊδάρι
Τ: 210 5324850
w: www.mgtravel.gr e: [email protected]

Καλάβρυτα, 16/1

Ημερήσια, 17 ευρώ

Ονειρικοί χιονισμένοι προορισμοί της Ελλάδας: 5 εκδρομές σε τέλειες τιμές! 3

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/1

Αναχώρηση στις 07:30 για τον Ισθμό, στάση για καφέ καθοδόν, και συνεχίζουμε για το Διακοφτό, απ’ όπου θα πάρουμε τον οδοντωτό για να φτάσουμε στα Καλάβρυτα. Η διαδρομή είναι ονειρική και διαρκεί περίπου μία ώρα. Οι σήραγγες, η χαράδρα, οι καταρράκτες, τα σπήλαια και η πυκνή βλάστηση δημιουργούν μια εμπειρία ανεπανάληπτη.  Το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού είναι τοπίο ιδιαίτερης ομορφιάς, ενώ το  στενότερο σημείο του ονομάζεται «Πόρτες». Ο «Μουντζούρης», το τρενάκι που έκανε πρώτη φορά τη διαδρομή του Βουραϊκού το 1895 λειτουργούσε με κάρβουνο. Εκατό χρόνια αργότερα, το 1996, επανέλαβε τη διαδρομή. Άφιξη στα Καλάβρυτα, την ιστορική κωμόπολη που βρίσκεται σε υψόμετρο 750μ. και αποτελεί αφετηρία του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων (Χελμού). Επίσκεψη σε ένα ξεχωριστό μνημείο της πόλης, στον Τόπο Θυσίας, και κατόπιν στο Χιονοδρομικό, όπου θα παραμείνουμε για γεύμα. Το απόγευμα επιστρέρφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση στο Μέγα Σπήλαιο και στον Ισθμό.

Δερβενοχώρια – Μονή Αναλήψεως

Απογευματινή, 10 ευρώ

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/1

Αναχώρηση στις 11:00 για τα Δερβενοχώρια, όπου θα παραμείνουμε για φαγητό. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τη Μονή της Αναλήψεως στο Κλειδί Βοιωτίας και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην Αθήνα.

Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου

Ημερήσια, 16 ευρώ

Ονειρικοί χιονισμένοι προορισμοί της Ελλάδας: 5 εκδρομές σε τέλειες τιμές! 5
Χιονισμένο Μαίναλο

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/1

Αναχώρηση στις 08:00 για το Αρτεμίσιο, στάση για καφέ και συνεχίζουμε για το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου, και την κορυφή «Προφήτης Ηλίας» της οροσειράς Οστρακίνας.  Στο σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο της ορεινής Αρκαδίας θα παραμείνουμε δύο ώρες. Στη συνέχεια, μέσα από μια μαγευτική διαδρομή θα διασχίσουμε το μυθικό βουνό του Μαινάλου για να φθάσουμε στην πασίγνωστη Βυτίνα. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και βόλτα στην κεντρική πλατεία με την επιβλητική εκκλησία του Άγιου Τρύφωνα. Το βράδυ επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ.

Θερμησία Ερμιόνης, γιορτή τηγανίτας

Ημερήσια, 16 ευρώ

Ονειρικοί χιονισμένοι προορισμοί της Ελλάδας: 5 εκδρομές σε τέλειες τιμές! 7

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/1

Αναχώρηση στις 08:00, σύντομη στάση στον Ισθμό, συνεχίζουμε προς Ερμιόνη και κατόπιν για το μικρό χωριουδάκι Θερμήσια, όπου θα παρακολουθήσουμε τη γιορτή της τηγανίτας με κεράσματα και χορευτικά. Επόμενος σταθμός τα Δίδυμα, όπου θα επισκεφθούμε τις Δολίνες, δύο τεράστιες σπηλιές σε σχήμα κρατήρων οι οποίες πιθανότατα δημιουργήθηκαν από πτώση μετεωρίτη ή από καθίζηση του εδάφους. Επόμενη στάση στην Παλαιά Επίδαυρο, όπου θα παραμείνουμε για καφέ, και νωρίς το βράδυ επιστροφή στην Αθήνα.

Γύρος Πηλίου

Διήμερη, 70 ευρώ

Ονειρικοί χιονισμένοι προορισμοί της Ελλάδας: 5 εκδρομές σε τέλειες τιμές! 9

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/1

Αναχώρηση στις 07:30 για τη Λαμία με στάση καθοδόν. Συνεχίζουμε προς Στυλίδα και Νέα Αγχίαλο και φθάνουμε στο Βόλο, όπου θα γευματίσουμε στα πασίγνωστα τσιπουράδικα της πόλης. Συνεχίζουμε για την Πορταριά και από εκεί για το μπαλκόνι του Πηλίου, τη Μακρυνίτσα, με την εκπληκτική θέα στον Παγασητικό κόλπο, όπου θα παραμείνουμε για να γνωρίσουμε την περιοχή. Επόμενος σταθμός, τα Χάνια, χτισμένα στις ψηλές πλαγιές του Πηλίου ανάμεσα σε δάση από καστανιές, έλατα και οξιές. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/1

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τη γοητευτική Τσαγκαράδα. Παλιά αρχοντικά, πετρόχτιστες βρύσες, κρυστάλλινα νερά, λιθόστρωτα καλντερίμια, πλατάνια και οξιές δημιουργούν ένα ονειρικό τοπίο, ενώ η θέα στο Αιγαίο είναι ασύγκριτη. Συνεχίζουμε για τις Μηλιές, το όμορφο κεφαλοχώρι του Πηλίου όπου θα κάνουμε στάση. Εδώ γεννήθηκε ο διαφωτιστής και δάσκαλος του Γένους Άνθιμος Γαζής, ένας από τους τρεις ιδρυτές της Βιβλιοθήκης Μηλεών, που είναι από τις παλαιότερες στον ελλαδικό χώρο. Επόμενη στάση στα Καλά Νερά, όπου θα παραμείνουμε για το γεύμα μας. Το απόγευμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής, περνάμε από τον Βόλο, τη Λαμία, στάση καθοδόν, και το βράδυ φθάνουμε στην Αθήνα.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button