ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ο Β. Ντηνιακός στον υπουργό Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκο, για την επισκευή των σχολείων

Διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης είχε ο Βαγγέλης Ντηνιακός για το θέμα της επισκευής των σχολικών κτηρίων που χτυπήθηκαν από τον σεισμό της 19ης Ιουλίου. Σήμερα το πρωί, 23 Αυγούστου, συναντήθηκε με τον υπ. Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, ενώ τις προηγούμενες μέρες με την υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, και τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο. Όπως σημειώνει σε δελτίο Τύπου ο Β. Ντηνιακός, που θα αναλάβει από 1ης Σεπτεμβρίου τα ηνία του Δήμου, “οι υπουργοί φάνηκε να αντιλήφθηκαν την κρισιμότητα του θέματος και δεσμεύθηκαν για την κινητοποίηση του μηχανισμού της κεντρικής κυβέρνησης”. 

Το Δελτίο Τύπου της Παράταξης “Χαϊδάρι Ξανά.

“ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΝΤΗΝΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ”

Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι σε όλους τους πολίτες, αλλά και ειδικότερα στους γονείς των μαθητών της πόλης μας, προχωρούμε σε μια αρχική ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα των σχολείων που έχουν υποστεί ζημιές από τον πρόσφατο σεισμό και βρίσκονται στα όρια του Δήμου μας. 

Προσωπικά εγώ και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης μας, Βασίλης Καρατζαφέρης, ενημερωθήκαμε στις 20 Αυγούστου από τον νυν Δήμαρχο κ. Μιχάλη Σελέκο σχετικά με το αποτέλεσμα του πρωτοβάθμιου ελέγχου στα σχολεία της πόλης μας που επλήγησαν από τον σεισμό που έγινε στις 19 Ιουλίου. Όπως μας γνωστοποιήθηκε, έξι σχολεία υπέστησαν ζημιές που καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία τους, αν δεν πραγματοποιηθούν επισκευαστικές εργασίες. Άμεσα, και παρά το ότι δεν έχουμε αναλάβει ακόμα τις σχετικές αρμοδιότητες, κινηθήκαμε για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επίλυση του θέματος. Αρχικά, μαζί με αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου και με τη συμμετοχή των Δημοτικών συμβούλων της παράταξής μας που ασκούν το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού, Βασίλη Καρατζαφέρη και Κωσταντίνα Χρονοπούλου, πραγματοποιήσαμε αυτοψία στα σχολεία για να διαπιστώσουμε το μέγεθος του προβλήματος. Στη συνέχεια, και σε συνεννόηση με τη νυν Δημοτική αρχή, προχωρήσαμε σε κινήσεις που συνέβαλαν στη δρομολόγηση λύσεων για την αποκατάσταση των προβλημάτων.  

Παράλληλα, την αμέσως επόμενη μέρα από την αρχική μας ενημέρωση, στις 21 Αυγούστου, ζήτησα και πραγματοποίησα συναντήσεις με την Υφυπουργό Παιδείας, αρμόδια για θέματα Α’βάθμιας, Β’βάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, κ. Σοφία Ζαχαράκη, και τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα αυτοδιοίκησης, κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, ενώ σήμερα 23 Αυγούστου πραγματοποίησα συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο. Στόχος των συναντήσεων ήταν να γνωστοποιήσω στους υπουργούς το ζήτημα αλλά και να ζητήσω την επιτάχυνση των διαδικασιών στους τομείς των αρμοδιοτήτων τους. Οι υπουργοί φάνηκε να αντιλήφθηκαν την κρισιμότητα του θέματος και δεσμεύθηκαν για την κινητοποίηση του μηχανισμού της κεντρικής κυβέρνησης. 

21 Αυγούστου. Ο Βαγγέλης Ντηνιακός και ο Βασίλης Καρατζαφέρης με την υφυπουργό Παιδείας, κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Στην ίδια κατεύθυνση και ωσότου αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε σε κάθε κατεύθυνση, ώστε να διασφαλιστούν οι καλύτεροι δυνατοί όροι για την πιο άμεση επίλυση του θέματος. 

Παράλληλα, δεσμεύομαι προσωπικά ότι από την 1η Σεπτεμβρίου, ως νέα Δημοτική αρχή, θα πραγματοποιούμε τακτική και δημόσια ειδική ενημέρωση για την πορεία του ζητήματος, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη φοίτηση των μαθητών κατά τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.  

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button