ΕΙΔΗΣΕΙΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

 

Για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά δεν έχει μπλοκάρει η διαδικασία και η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διαγωνιστική διαδικασία. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι. 

Προσέθεσε:

«Μέσα στους επόμενους δυο μήνες θα πάμε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού (σσ.  Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ) και θα ζητήσουμε απευθείας συνομιλίες για να τους εξηγήσουμε τι είναι αυτό που κάνουμε και να μας πουν ποιες είναι οι ενστάσεις που έχουν. Η βασική ένσταση της Επιτροπής είναι ότι θεωρεί τη διαδικασία που είχε ακολουθήσει ο κ. Πιτσιόρλας για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά ως προσχηματική και όχι πραγματική. Εμείς σχεδιάζουμε μια απολύτως πραγματική και διαφανή διαδικασία.

Στόχος είναι τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά να βγουν σε διαγωνισμό στις αρχές του 2020. Αυτό είναι τελείως άσχετο με το πρόστιμο. Το πρόστιμο αφορά το ελληνικό κράτος. Είναι απόφασή μας να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και θα προχωρήσει».

Να πληρωθεί το πρόστιμο

Στις 15 Ιουλίου η  Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ έστειλε επιστολή στη χώρα μας σχετικά με τις εξηγήσεις που είχε δώσει η προηγούμενη κυβέρνηση για το καθεστώς της ειδικής εκκαθάρισης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Με την επιστολή αυτή απορρίπτει το αίτημα των ελληνικών αρχών να περιορίσει κατά 50% το πρόστιμο που έχει επιβάλει στις 14 Νοεμβρίου 2018 το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την παράλειψη της Ελληνικής Δημοκρατίας να συμμορφωθεί στις 28 Ιουνίου 2012 με προηγούμενη απόφαση της Ε.Ε. Με  βάση αυτήν η κυβέρνηση έπρεπε να ανακτήσει τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις προς το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button