ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

MUSICAL ATHENS: Νέα Σχολή Μιούζικαλ για παιδιά, έφηβους και ενήλικες στο Χαϊδάρι!

Το Music Center Athens, ο πολιτιστικός & εκπαιδευτικός οργανισμός υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Λευτέρη Χριστοφή, δημιουργεί το Ετήσιο Σεμινάριο Μιούζικαλ με υπεύθυνο του τμήματος Musical Athens, τον Αναστάση Δεληγιάννη (Παριζιάνα, Κλουβί με τις Τρελές, Σταχτοπούτα κ.α.) που διδάσκει σκηνική αγωγή, χορό και σκηνοθετεί τις παραστάσεις και την Χαϊδαριώτισα Μελίνα Μακρή (Vegas/Priscilla κ.α) που διδάσκει σύγχρονη φωνητική και χορωδία.

MUSICAL STUDIES & STAGE PERFORMANCE

Η εκπαίδευση και η διδασκαλία του μιούζικαλ μέσα από τη γνώση της τεχνικής αλλά και της πράξης πάνω στη σκηνή.

Κατά τη διάρκεια του ετήσιου σεμιναρίου μιούζικαλ, οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν:

  • τα διαφορετικά στυλ όπως cabaret, jazz commercial style, latin & fusion expression κ.α. με αντικείμενο τη σωστή μυϊκή εκγύμναση, τη χορευτική στάση του σώματος και τον έλεγχο του κέντρου βάρους, την απαραίτητη τεχνική και χρήση της αναπνοής και τη γνώση αυτής στις τρεις θεατρικές τέχνες.
  • την ακαδημαϊκή μέθοδο της φωνητικής μιούζικαλ, τη σωστή στήριξη της φωνής και την ελευθερία της έκφρασης μέσα από το λόγο.
  • Στην υποκριτική χρησιμοποιώντας την Αγωγή του Λόγου και την συναισθηματική έκφραση θα προσεγγιστούν θεατρικοί μονόλογοι και solo performances.

Σκοπός είναι η επίτευξη της αυτονομίας της προσωπικής έκφρασης,  η αξιοποίηση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των σπουδαστών ως performers,  η εναλλαγή χορογραφιών με στόχο τη γρήγορη εκμάθηση σε απαιτητικές οντισιόν, ο συγχρονισμός (co-ordination) και η ευλυγισία.

Το Musical Athens έχει έναν ετήσιο καλλιτεχνικό προγραμματισμό τριών παραστάσεων:

  • Χριστουγεννιάτικη παράσταση του Music Center Athens με συναυλιακό γιορτινό χαρακτήρα.                                                             
  • Εαρινή πασχαλινή παρουσίαση με αποσπάσματα πρόζας και σκηνών από γνωστά μιούζικαλς.
  • Καλοκαιρινή παράσταση που θα λάβει χώρα σε μεγάλο θέατρο με την πραγμάτωση ολοκληρωμένου έργου μιούζικαλ συνοδείας ζωντανής ορχήστρας.

Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού σεμιναρίου θα διδάξουν καλλιτέχνες και εκπαιδευτικοί από τον χώρο του θεάτρου και του μιούζικαλ. Με την ολοκλήρωση του ετήσιου σεμιναρίου Μιούζικαλ θα δοθούν πιστοποιήσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Musical Center Athens, ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 101, ΧΑΪΔΑΡΙ, 12461, ΤΗΛ. 210 5815626

www.musicenterathens.com  [email protected] 

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button