ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μονομαχία στο “Τάκης Χαραλαμπίδης”

Νέα διαμάχη ξέσπασε στο αθλητικό στερέωμα του Χαϊδαρίου σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις, αυτή τη φορά για τις ανάγκες ανακαίνισής τους. Το “εναρκτήριο λάκτισμα” έδωσε ο ΟΑ Χαϊδαρίου (“Στα κάγκελα” για τα παρατημένα γήπεδα ο ΑΟ Χαϊδαρίου), που περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση του γηπέδου “Τάκης Χαραλαμπίδης”, υποστηρίζοντας ότι άλλοι Δήμου αξιοποιούν την περίοδο της καραντίνας για να κάνουν επεμβάσεις βελτίωσης.

Στην ανακοίνωση αυτή απάντησε η αντιδήμαρχος αθλητισμού Ελένη Μπέλλα, η οποία, μεταξύ άλλων, μιλάει για ευθύνη των ομάδων όσον αφορά τις ζημιές στα γήπεδα, αλλά και για πολιτικές σκοπιμότητες (αναλυτικά πιο κάτω). Ο ΑΟ Χαϊδαρίου επανήλθε κατηγορώντας με τη σειρά του την αντιδήμαρχο για πολιτικές σκοπιμότητες και επισημαίνει ότι ο Σύλλογος έχει προβεί με δική του πρωτοβουλία σε επιδιορθώσεις (βλέπε αναλυτικά πιο κάτω).

Πιο αναλυτικά:

Ελένη Μπέλλα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Η ανακοίνωση-καταγγελία του ΑΟΧ για την κατάσταση του γηπέδου «Τάκης Χαραλαμπίδης» είναι τουλάχιστον άκαιρη και εξ αυτού άκυρη. Σε μία μακρά περίοδο που οι αθλητικοί χώροι είναι κλειστοί λόγω της πανδημίας και οι προτεραιότητες του Δήμου όπως επιβάλλεται, είναι εκεί που υπάρχουν ανάγκες, ο ΑΟΧ ασκεί δημόσια κριτική για την κατάσταση που βρίσκεται το επί μήνες αναγκαστικά κλειστό γήπεδο ποδοσφαίρου.

Παρά το ότι αυτό από μόνο του υποδηλώνει τις σκοπιμότητες που κρύβει αυτή η άστοχη καταγγελία, αξίζει να πούμε και λίγα λόγια για το περιεχόμενό της.

Πράγματι και σε αυτήν αλλά και σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις, στις οποίες φιλοξενούνται και άλλα σωματεία της πόλης μας, υπάρχουν πολλά προβλήματα τα οποία παραλάβαμε. Έχουμε έρθει σε επαφή με όλα τα σωματεία και έχουμε καταγράψει όλες τις ανάγκες. Αν ρώταγε ο ΑΟΧ την διοίκηση ή τις υπηρεσίες του Δήμου θα μάθαινε ότι υπάρχει προγραμματισμός ώστε οι χώροι να είναι λειτουργικοί στην ώρα τους.

Παραλάβαμε αθλητικούς χώρους οι οποίοι ήταν όχι απλά παραμελημένοι, αλλά εγκαταλελειμμένοι με πολλές φθορές, με ελλιπή καθαριότητα, ενώ σε κάποια σημεία υπήρχαν και παρατημένα-πεταμένα παλιά αντικείμενα κάθε είδους που αποτελούσαν εστία μόλυνσης και επικινδυνότητας. Σε συνεργασία με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και τις αντίστοιχες υπηρεσίες Τεχνικής, Καθαριότητας και Πρασίνου, στο γήπεδο «Τάκης Χαραλαμπίδης» καθώς και στο Α΄ Αθλητικό Κέντρο του Δάσους, έγιναν παρεμβάσεις επισκευών-καθαρισμών και ταυτόχρονα έγινε κλάδεμα και περιποίηση στον περιβάλλοντα χώρο που είχε χρόνια να γίνει. Φυσικά και δε θα σταματήσει εδώ η προσπάθεια. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη. Τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια δε διορθώνονται από τη μια στιγμή στην άλλη.

Θέλω όμως να επισημάνω ότι οι φθορές δεν δημιουργούνται μόνο από το χρόνο αλλά και από την κακή χρήση. Οι ζημιές, που φαίνονται στις φωτογραφίες του δημοσιεύματος του ΑΟΧ (https://xaidarisimera.gr/sta-kagkela-gia-ta-paratimena-gipeda), έχουν προκληθεί από την περίοδο που έκαναν χρήση του χώρου οι ομάδες. Για τις φθορές αυτές οι ίδιες οι ομάδες θα έπρεπε να φροντίσουν να μην είχαν προκληθεί, σεβόμενες το χώρο που τις φιλοξενεί και μάλιστα τους παραχωρείται δωρεάν. Στο εξής οι ζημιές που θα προκαλούνται από καταστροφικές ενέργειες θα κοστολογούνται από το Δήμο και θα τις πληρώνουν αυτοί που τις κάνουν ή οι ομάδες στις οποίες ανήκουν. Δεν φταίνε σε τίποτα οι πολίτες να πληρώνουν τους όποιουςβανδαλισμούς. Στον χρόνο που κάνουν χρήση των γηπέδων οι ομάδες έχουν και την ευθύνη της προστασίας των εγκαταστάσεων που φιλοξενούνται.

Μετά τα παραπάνω, επανερχόμενη στην «έξυπνη» ανακοίνωση –καταγγελία θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι στην εκάστοτε διοίκηση των σωματείων, είναι φυσικό και θεμιτό να συμμετέχουν μέλη που ανήκουν ή υποστηρίζουν παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όμως αυτός δεν είναι λόγος για να χρησιμοποιούνται τα σωματεία και κατ’ επέκταση τα μέλη τους για άσκηση παράλογης κριτικής προς τη διοίκηση του Δήμου.

Αφήστε, λοιπόν, τις “σκοπιμότητες” και ελάτε να συνεργαστούμε άδολα για το καλό της πόλης και των πολιτών της. Η σπίθα της αφύπνισης για Δικαιοσύνη και Αλήθεια έχει ανάψει.Ακολουθούν ενδεικτικές φωτογραφίες από τις εργασίες που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί στο γήπεδο “Τάκης Χαραλαμπίδης” και στο Α’ Αθλητικό Κέντρο Δάσους.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό που ανέβασε η κ. Μπέλλα από εργασίες καθαριότητας σε αθλητικές εγκαταστάσεις:

ΑΟ Χαϊδαρίου

ΠΟΣΟ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΙ ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ;

Ο Αθλητικός Όμιλος Χαϊδαρίου έχει συνηθίσει από τέτοιου είδους επιθέσεις, όπως αυτή που εξαπέλυσε η κα Αντιδήμαρχος, όταν τα βάζει με τα κακώς κείμενα των εκάστοτε δημοτικών αρχών και δεν μασάει…

Μας λέει η κα Αντιδήμαρχος ότι λόγω πανδημίας προηγούνται άλλες ανάγκες και αργότερα (πότε;), θα γίνουν και εργασίες στις αθλητικές εγκαταστάσεις… Αντί λοιπόν, ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ, να εκμεταλλευτούν το χρονικό διάστημα που οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι κλειστές, όπως κάνουν ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ και να είναι  ανακαινισμένα και ασφαλή τα γήπεδα για τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ που εδώ και έναν χρόνο στερούνται τον αθλητισμό, μας λέει ότι φταίμε κιόλας. Μάλιστα… Προφανώς, οι τεράστιες ανάγκες που προκύπτουν από την υγειονομική κρίση και που αποτελούν προτεραιότητα της Αντιδημάρχου, είναι τα μπλε γήπεδα τένις και οι δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την δημιουργία του μελλοντικού της πολιτικού προφίλ (είπατε τίποτα για προεκλογικές σκοπιμότητες;). Γιατί κάτι άλλο δεν είδαμε από την αρμόδια για τον αθλητισμό αντιδήμαρχο…

Μας λέει να ρωτήσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου… Εμείς της απαντάμε να ρωτήσει εκείνη, γιατί ενώ η Περιφέρεια «φωνάζει» να πάμε μελέτες για τον  ηλεκτροφωτισμό των γηπέδων αλλά και για βελτιώσεις στα γήπεδα, εδώ και ένα χρόνο δεν έχουν κάνει τίποτα… Ας ρωτήσει λοιπόν τον αντιπεριφερειάρχη κο Λεωτσάκο για όλα αυτά.

Μας λέει ότι είναι άστοχη καταγγελία. Προφανώς, οι πάρα πολλοί Δήμοι που βελτιώνουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις όλο αυτό το διάστημα, έχουν υπηρεσίες και δημοτικές αρχές που κάνουν άστοχα πράγματα… Δεν παραδειγματίζονται από εμάς. Την παρακαλούμε να ενημερώσει για αυτό τους αντίστοιχους δημάρχους, ιδιαίτερα τους κοντινούς, για να γελάνε και αυτοί…

Επειδή μας λέει ότι παρέλαβε χάος (έχουμε βαρεθεί να το ακούμε…) ας κοιτάξει τουλάχιστον να συντηρήσει τους 2 νέους χλοοτάπητες που παρέλαβε, γιατί στο «Τ.Χαραλαμπίδης» περιμένουμε 2 χρόνια να έρθει το μηχάνημα για το «χτένισμα» του τάπητα, εκτός αν δεν ενδιαφέρει μήπως  έχουμε κάποιο σοβαρό τραυματισμό…

Όσον αφορά για τους «δήθεν» βανδαλισμούς στους οποίους προβαίνουμε (ελπίζουμε να μην εννοεί βάνδαλους τους εκατοντάδες ανήλικους ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας και τους προπονητές τους, γιατί αν το εννοεί πραγματικά αποτελεί ντροπή…) ,τονίζουμε ότι εμείς στεναχωριόμαστε πιο πολύ από τους εκάστοτε αντιδημάρχους όταν συμβαίνει οποιαδήποτε φθορά στο γήπεδο μας. Αν δεν γνωρίζει, ας ρωτήσει να μάθει για τις εργασίες που έχουν γίνει με επιβάρυνση του Συλλόγου. Υπάρχει όμως και η παλαιότητα και η κακή κατασκευή πολλές φορές που δημιουργεί φθορά. Αυτό το έχει κατά νου ή παραείναι απασχολημένη;

Στο ΔΣ  του σωματείου μας υπήρχαν και υπάρχουν μέλη από σχεδόν όλες τις δημοτικές παρατάξεις… Μάλιστα, κάποιοι ήταν/είναι και υποστηρικτές της δικής της παράταξης. Αυτό δεν μας εμποδίζει να συζητάμε συλλογικά και να αποφασίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Άδικα προσπαθεί να παρέμβει στην λειτουργία μας με αυτό τον «έξυπνο» τρόπο. Την πληροφορούμε ότι δεν τσιμπάμε, ίσα ίσα γινόμαστε δυνατότεροι. Θα θέλαμε όμως να γνωρίζουμε αν συμφωνούν όλοι οι υπόλοιποι στην παράταξη της με αυτό το κείμενο… και ειδικά ο Δήμαρχος…

Ακολουθεί φωτογραφικό κολάζ με βελτιωτικές παρεμβάσεις του ΑΟΧ σε αίθουσες του “Τάκης Χαραλαμπίδης”, καθώς και άλλες με τη σημερινή εικόνα των εγκαταστάσεων:

Παρόμοια Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button