ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μιχάλης Σελέκος: “Με κριτήριο τις Λαϊκές Ανάγκες”

Άρθρο του Δημάρχου Χαϊδαρίου, Μιχάλη Σελέκου, στην Εφημερίδα των Συντακτών

Στις 26 Μάη, έχουμε τη σημαντική μάχη των εκλογών. Μπορεί οι εκλογές να γίνονται σε διαφορετικές κάλπες -έχουμε δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές-, όμως η αναμέτρηση θα είναι ενιαία, αφού είναι η ίδια αντιλαϊκή πολιτική που διαπερνά όλους τους μηχανισμούς, σε κεντρική και τοπική διοίκηση.

Οι εκλογές αυτές θα καθορίσουν το μέλλον του τόπου μας και των δήμων αλλά και γενικότερα την πορεία της χώρας και τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν τα επόμενα χρόνια. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού είναι εγγύηση για ισχυρή αντιπαράθεση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, με όποιο πρόσωπο και αν εμφανίζεται, απέναντι στην πολιτική της Ε.Ε. και των μονοπωλίων.

Περισσότεροι εκλεγμένοι βουλευτές, ευρωβουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι θα μπορούν να παλεύουν από καλύτερες θέσεις, θα αποκαλύπτουν τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, θα αποτρέπουν αντιλαϊκά μέτρα, θα διεκδικούν και θα κερδίζουν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που βιώνει ο λαός μας.

Είναι υποκριτικό να λένε κάποιοι ότι υπάρχει πρόβλημα υποχρηματοδότησης των δήμων, ελλείψεις προσωπικού, βασικών υποδομών, μεγάλη ανεργία και φτώχεια και απ’ την άλλη να στηρίζουν και να ψηφίζουν τα κόμματα που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση.

Να θυμίσουμε ότι όλοι, εκτός του ΚΚΕ, ψήφισαν τα μνημόνια, τους εφαρμοστικούς νόμους, όλα τα αντιλαϊκά μέτρα για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, τον «Καλλικράτη» παλιότερα και τον «Κλεισθένη» τώρα.

Ψήφισαν την απαγόρευση προσλήψεων και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα σε πολλούς κλάδους και υπηρεσίες. Όλοι όσοι πλαισιώνουμε τη Λαϊκή Συσπείρωση, έχουμε πολλά σχέδια, όνειρα και όρεξη για να αγωνιστούμε, προκειμένου να ανακουφίσουμε τη ζωή των κατοίκων και να βάλουμε μια πινελιά ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας στο γκρίζο και την απανθρωπιά που κυριαρχούν σήμερα.

Το όραμά μας, η επιθυμία μας, η προσπάθειά μας είναι να κάνουμε μια όμορφη πόλη, γιατί όχι όπως αυτές που φανταζόμαστε ή που ζωγραφίζουν τα παιδιά.

Οι όμορφες πόλεις όμως, πρέπει να συνδυάζουν ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον με την ανθρώπινη παρουσία, την ηρεμία και την ευτυχία των κατοίκων. Γι’ αυτό παλεύουμε να έχουν όλοι δουλειά, να μην υπάρχει ανεργία, ανέχεια και φτώχεια.

Για να γυρνάνε οι εργαζόμενοι στο σπίτι μετά από δουλειά και όχι μετά από άλλη μια χαμένη μέρα στην ανεργία και την απόγνωση. Για να μη φύγουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό φτιάχνοντας τη νέα γενιά μεταναστών.

Για να μην υπάρχουν άστεγοι, να μην υπάρχει το πρόβλημα των ναρκωτικών που προσπαθούν να το λύσουν με υποκατάστατα και κλειστούς χώρους χρήσης, για να μη χαλάει η εικόνα της πόλης(!). Για να μην υπάρχουν πόλεμοι, προσφυγιά, δυστυχία, άνθρωποι που να βιώνουν την απελπισία και τη θλίψη.

Πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα, να κάνουμε έναν κόσμο ανθρώπινο, ειρηνικό, που να χωράει και να φροντίζει όλους τους ανθρώπους. Εμείς βλέπουμε τον δήμο σαν μετερίζι, απ’ όπου μαζί με τους εργαζόμενους και όλο τον λαό θα αγωνιζόμαστε για να λύνονται τα λαϊκά προβλήματα, για να ανακουφίζονται, όσο γίνεται, όλοι όσοι υποφέρουν απ’ αυτή τη βάρβαρη λαίλαπα.

Δεν θα κάνουμε υποκλίσεις, ούτε θα αποδεχόμαστε όσα επιβάλλουν η κυβέρνηση, η Περιφέρεια και η Ε.Ε.

Δεν θα βάλουμε φόρους στον λαό, ούτε θα βλέπουμε τα λαϊκά στρώματα σαν μέσο συνεχούς αφαίμαξης.

Οσο περισσότερα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο και στην Περιφέρεια και στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές πέσουν στις κάλπες, τόσο θα δυναμώνουν η λαϊκή αντίσταση και η ελπίδα ότι μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Το ηρωικό Χαϊδάρι θα δώσει και πάλι τη δική του απάντηση.

*Το άρθρο αναδημοσιεύεται από την Εφημερίδα των Συντακτών

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button