ΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μια Τρίτη χωρίς εστιατόρια, καφέ, μπαρ και ντελίβερι – Ηχηρή απεργία

Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, οι επιχειρηματίες της εστίασης βάζουν λουκέτο συμμετέχοντας στην απεργία της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής. Επίσης τα καταστήματα ντελίβερυ σβήνουν τις μηχανές τους.

Με απόφασή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία προς ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης στην εστίαση. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής «η εστίαση αναζητεί μέτρα στήριξής της, για την αποφυγή λουκέτων και απώλειας θέσεων εργασίας, αφού τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή από το Σάββατο πλήττουν σοβαρά τις επιχειρήσεις, καθώς περιορίζουν κατά πολύ τους δυνητικούς πελάτες». Τον τόνο της πανελλαδικής αυτής κίνησης έδωσαν πρώτοι την περασμένη Δευτέρα 8/11 οι ιδιοκτήτες της εστίασης στην Πάτρα με σύνθημα «κλείνουμε για να μη μας κλείσουν».

Χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση αναφέρει: «Η εστίαση αναζητεί μέτρα στήριξής της, για την αποφυγή λουκέτων και απώλειας θέσεων εργασίας.

Όπως επισημαίνει η ΠΟΕΣΕ:

«Η εστίαση ψυχορραγεί. Τα λουκέτα και η απώλεια θέσεων εργασίας είναι προ των πυλών. Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 ενώνουμε τις δυνάμεις μας και κλείνουμε τα μαγαζιά μας για 24 ώρες σε όλη την Ελλάδα. Επίδοση ψηφίσματος την ίδια μέρα στον κ. Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου στις 12.00. Σεβόμενοι την δημόσια υγεία, αναζητάμε βιώσιμα μέτρα στήριξης για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε εμείς και οι χιλιάδες εργαζόμενοί μας».

Τα βασικά αιτήματα των επιχειρηματιών είναι:

• Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών.
• Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου.
• Επαναφορά του μέτρου αναστολή των συμβάσεων εργασίας.
• Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
• Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.
• Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων, και
• Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του2020 και των αρχών του 2021
».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλευρό των επιχειρηματιών της εστίασης βρίσκονται όλα τα Σωματεία Εργαζομένων που συνεργάζονται μαζί τους: αγροτικά και κτηνοτροφικά Σωματεία, αρτοποιών, dj, όλοι στηρίζουν την απεργία της 16ης Νοεμβρίου, η οποία, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως ηχηρή.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button