LIFESTYLEΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΤΑΞΙΔΙΑ

MG TRAVEL: Εορταστικό πρόγραμμα εκδρομών – 20 υπέροχες προτάσεις

Ένα υπέροχο εορταστικό πρόγραμμα εκδρομών μάς έχει ετοιμάσει το MG Travel και εμείς είμαστε εδώ για να σας το αναλύσουμε σε κάθε του λεπτομέρεια. Διαλέξτε από τις εξαιρετικές προτάσεις σε όλη την Ελλάδα, με περιηγήσεις, ρεβεγιόν και συμμετοχή σε τοπικά έθιμα. Όσο για τις τιμές, είναι εξαιρετικές και ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που του ταιριάζει.

M.G. travel – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΑΞΙΔΙΩΝ, ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ – ΕΚΔΡΟΜΕΣ  – ΠΟΥΛΜΑΝ,                              Χαϊδάρι – Στρ. Καραϊσκάκη 107, Παλατάκι, 210 53 24 850                                                                    Κολονός – Πλάτωνος 122, 210 51 50 851                                                                                                  Αξέχαστες Οργανωμένες Εκδρομές 

Έχουμε και λέμε λοιπόν…

             23-26/12, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ, 4 ΗΜΕΡΕΣ                              ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΒΑΛΑ

23/12, ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 06:45 για ΛΑΜΙΑ, στάση καθοδόν και μέσω της κοιλάδας των ΤΕΜΠΩΝ, φθάνουμε στον ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ, στάση, προαιρετικό γεύμα. Εν συνεχεία μέσω ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, φθάνουμε στην περιοχή του ΣΤΡΥΜΩΝΑ για τον απογευματινό μας καφέ. Συνεχίζουμε από την Εγνατία Οδό για την όμορφη ΚΑΒΑΛΑ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
24/12, ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για την ιστορική (450μχ.) Μονή της Παναγίας ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ  με την περίφημη θαυματουργή εικόνα της. Στη συνέχεια για ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ, επίσκεψη σε ένα από τα σημαντικότερα και ωραιότερα Σπήλαια της χώρας μας με σταλακτίτες και σταλαγμίτες ύψους μέχρι και 14 μ., που αποτελεί ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο της Ευρώπης. Κατόπιν για ΔΡΑΜΑ για επίσκεψη στην ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ, το χωριό του Άι Βασίλη που έχει στηθεί στο κέντρο της πόλης και ελεύθερος χρόνος να απολαύσουμε το Xχριστουγεννιάτικο πνεύμα και να γευματίσουμε. Κατόπιν επιστροφή στην ΚΑΒΑΛΑ. Το βράδυ θα έχουμε το Εορταστικό Δείπνο (Ρεβεγιόν). Διανυκτέρευση.


25/12, ΔΕΥΤΕΡΑ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Προαιρετικός εκκλησιασμός και μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την πόλη της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, όπου θα παραμείνουμε για καφέ και να δούμε την γραφική πόλη. Από εκεί συνεχίζουμε για την αρχόντισσα ΞΑΝΘΗ. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη και θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα. Συνεχίζουμε για το μαγευτικό Αγιορείτικο μετόχι του ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ με το Μεταβυζαντινό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ που βρίσκεται μέσα στη λίμνη ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ, επίσκεψη. Επιστροφή το βραδάκι στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
26/12, ΤΡΙΤΗ: Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το μοναδικό ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΝΟΥ της ΚΑΒΑΛΑΣ, ένα ιδιαίτερο θεματικό Μουσείο και το μοναδικό στο είδος του στην Ευρώπη, καθώς η πόλη της ΚΑΒΑΛΑΣ έχει χαρακτηριστεί ως η « ΜΕΚΚΑ του ΚΑΠΝΟΥ». Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας για ΑΘΗΝΑ. Άφιξη το βράδυ με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ.
Τιμή συμμετοχής: 210 ευρώ
Περιλαμβάνει: Διαμονή στο ξενοδοχείο AIROTEL GALAXY, 3 πρωινά, το Ρεβεγιόν 24/12 γλέντι με μουσική, 2 δείπνα,  μεταφορές – εκδρομές – περιηγήσεις που αναφέρονται.

23-26/12, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, 4 ΗΜΕΡΕΣ
ΣΕΡΡΕΣ-ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗΣ-ΑΝΩ ΠΟΡΟΪΑ
ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ- ΜΠΑΝΣΚΟ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

23/12, ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:00 από ΑΘΗΝΑ για ΛΑΜΙΑ, στάση καθοδόν επί της Εθνικής Οδού. Συνεχίζουμε για ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και από εκεί φθάνουμε στις ΣΕΡΡΕΣ με την όμορφη πλατεία και το μοναδικό Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
24/12, ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε από το ξενοδοχείο μας με προορισμό την ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. Θα κάνουμε μία μικρή στάση στα αφορολόγητα και θα συνεχίσουμε για το διάσημο ΜΠΑΝΣΚΟ. Θα κάνουμε μία ξενάγηση στην παλιά πόλη όπου θα δούμε το άγαλμα του ΠΑΪΣΙΟΥ ΧΙΛΑΝΔΑΡΗ, την παλιά πλατεία με τα παραδοσιακά σπίτια του ΜΠΑΝΣΚΟ την καταπληκτική εκκλησία με τις ωραίες Αγιογραφίες κλπ. Περνώντας από τα πολλά μαγαζάκια με τα σουβενίρ θα φτάσουμε και στη νέα πλατεία, όπου υπάρχει το τελεφερίκ και μπορεί κανείς να ανέβει μέχρι τις πίστες του σκι. Φυσικά θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο για φαγητό στα παραδοσιακά εστιατόρια. Το απογευματάκι επιστέφοντας θα κάνουμε και μία μικρή στάση (ανάλογα με την ώρα) στο ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ για να κάνουμε τα τελευταία ψώνια μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, όπου θα έχουμε το Εορταστικό μας Δείπνο (Ρεβεγιόν), διανυκτέρευση.
25/12, ΔΕΥΤΕΡΑ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Προαιρετικός εκκλησιασμός και μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το ΠΕΤΡΙΤΣΙ, όπου δίπλα στον ποταμό ΣΤΡΥΜΩΝΑ βρίσκεται το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΒΥΡΩΝΕΙΑΣ (έξοδα ατομικά), το πρώτο με ψάρια γλυκού νερού. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από κοντά ψάρια που ζουν στη ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ και τον ποταμό ΣΤΡΥΜΩΝΑ, καθώς και διάφορα είδη ερπετών από τον Ελλαδικό και μη χώρο. Λίγο πιο πέρα διασώζεται σε ειδικούς χώρους το σπάνιο είδος των νεροβούβαλων. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στη μαγευτική ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ (έξοδα ατομικά) και εάν μας το επιτρέπει ο χρόνος θα επισκεφτούμε τον υγρότοπο. Για να καταλήξουμε στα γραφικά με πλούσια βλάστηση, πολλά νερά και πανοραμική θέα στη ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ ΑΝΩ ΠΟΡΡΟΪΑ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
26/12, ΤΡΙΤΗ: Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, εφάμιλλη με τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους από άποψη ιστορίας, κειμηλίων και τοποθεσίας που είναι κτισμένη το βάθος μιας κατάφυτης από κυπαρίσσια, πλατάνια και πεύκα χαράδρας. Η Μονή αποτελεί θησαυρό αμύθητης καλλιτεχνικής και ιστορικής αξίας. Συνεχίζουμε για την επιστροφή μας στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις στον ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ και τη ΛΑΜΙΑ καθοδόν για φαγητό και καφέ.
Τιμή συμμετοχής: 200 ευρώ
Περιλαμβάνει: Διαμονή στο ξενοδοχείο SIRIS, 3 πρωινά, το Ρεβεγιόν 24/12 γλέντι με μουσική, 2 δείπνα,  μεταφορές – εκδρομές – περιηγήσεις που αναφέρονται.

23-26/12, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 4 ΗΜΕΡΕΣ
ΒΟΛΟΣ – Ι.Μ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ (ΑΓ. ΠΑΪΣΙΟΣ) – ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ
ΕΔΕΣΣΑ – «ΠΑΡΑΜΥΘΟΧΩΡΑ» ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

23/12, ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:00  από ΑΘΗΝΑ. Με τις κατάλληλες στάσεις το μεσημεράκι θα είμαστε στον ΒΟΛΟ όπου θα έχουμε χρόνο για μία γνωριμία με την πόλη και  για ένα μοναδικό γεύμα στα παραλιακά ταβερνάκια και Τσιπουράδικα που είναι έξω από το λιμάνι. Αφού ευχαριστηθούμε αυτή την εξαιρετική στάση μπορούμε να συνεχίσουμε την πορεία μας προς τον προορισμό μας, που είναι η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
24/12, ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την ΣΟΥΡΩΤΗ, όπου βρίσκεται η Ιερά ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ του ΘΕΟΛΟΓΟΥ και ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ του ΚΑΠΠΑΔΟΚΗ, του οποίου  τα λείψανα βρίσκονται στο καθολικό της ΜΟΝΗΣ. Εδώ υπάρχει και ο τάφος του ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ παραμονή, προσκύνημα. Κατόπιν συνεχίζουμε για την «Παραμυθοχώρα», που βρίσκεται στο ΣΤΡΑΤΩΝΙ της ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, επίσκεψη, παραμονή. Επιστροφή το βραδάκι στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Χρόνος ελεύθερος στο υπέροχο κέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους, η οποία μας θυμίζει ένα ζωντανό παραμύθι. Μια χριστουγεννιάτικη, παραμυθένια πολιτεία 27.000 τ.μ. με το φως από 5.700.000 λαμπιόνια, θα θυμίζει «Αστερόκοσμος» στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα δίνει εορταστικό ρυθμό στην πόλη, μαζί με το εργοστάσιο και το Μουσείο Σοκολάτας. Το βράδυ Ρεβεγιόν με μουσική. Διανυκτέρευση.
25/12, ΔΕΥΤΕΡΑ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Προαιρετικός εκκλησιασμός. Αναχώρηση μετά το πρωινό για τα ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ στην ΑΡΙΔΑΙΑ για καφέ ή φαγητό και μπάνιο. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την πανέμορφη ΕΔΕΣΣΑ και τους καταρράκτες της. Επιστροφή στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Δείπνο, διανυκτέρευση.
26/12, ΤΡΙΤΗ: Μετά το πρωινό μας η μέρα μας θα είναι αφιερωμένη στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Θα δούμε το κέντρο, τον ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ και τον ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ. Το βραδάκι επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό ή καφέ.
Τιμή συμμετοχής: 220 ευρώ
Περιλαμβάνει: Διαμονή στο ξενοδοχείο Capsis η Holiday Inn, 3 πρωινά, το Ρεβεγιόν 24/12 γλέντι με μουσική, 1 δείπνο,  μεταφορές – εκδρομές – περιηγήσεις που αναφέρονται.

24-26/12, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, 3 ΗΜΕΡΕΣ
ΣΕΡΡΕΣ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

24/12, ΚΥΡΙΑΚΗ: Αναχώρηση στις 07:00 από ΑΘΗΝΑ για ΛΑΜΙΑ, στάση καθοδόν επί της Εθνικής Οδού. Συνεχίζουμε για ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και από εκεί φθάνουμε στις ΣΕΡΡΕΣ με την όμορφη πλατεία και το μοναδικό Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα έχουμε το Εορταστικό μας Δείπνο (Ρεβεγιόν), διανυκτέρευση.
25/12, ΔΕΥΤΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Προαιρετικός εκκλησιασμός και αναχωρούμε για ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ (διαβατήριο ή καινούρια ταυτότητα απαραίτητα). Μισή ώρα από τα σύνορα βρίσκεται το SANDANSKI, λουτρόπολη με ιαματικές πηγές και εμπορικό κέντρο. Χρόνος για αφορολόγητες αγορές και περιπάτους στον πεζόδρομο της πόλης. Επιστροφή το απογευματάκι στο ξενοδοχείο στις ΣΕΡΡΕΣ. Διανυκτέρευση.
26/12/2017 ΤΡΙΤΗ: Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, εφάμιλλη με τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους από άποψη ιστορίας, κειμηλίων και τοποθεσίας που είναι κτισμένη το βάθος μιας κατάφυτης από κυπαρίσσια, πλατάνια και πεύκα χαράδρας. Η Μονή αποτελεί θησαυρό αμύθητης καλλιτεχνικής και ιστορικής αξίας. Συνεχίζουμε για την επιστροφή μας στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις στον ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ και τη ΛΑΜΙΑ καθοδόν για φαγητό και καφέ.
Τιμή συμμετοχής: 135  ευρώ
Περιλαμβάνει: Διαμονή στο ξενοδοχείο SIRIS, 2 πρωινά, το Ρεβεγιόν 24/12 γλέντι με μουσική, μεταφορές – εκδρομές – περιηγήσεις που αναφέρονται.

24-26/12, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ & ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ, 3 ΗΜΕΡΕΣ
ΒΟΛΟΣ – ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

24/12, ΚΥΡΙΑΚΗ: Αναχώρηση στις  07:30 για τον ΒΟΛΟ, με πρώτη στάση για καφέ κοντά στη ΛΑΜΙΑ. Στολισμένος και γιορτινός μας υποδέχεται με τα όμορφα νεοκλασικά κτίρια και το γραφικό του λιμάνι. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην προκυμαία για βόλτα, καφεδάκι και το καθιερωμένο τσιπουράκι με θέα τον ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ κόλπο στην παραλία της πόλης των Αργοναυτών. Κατόπιν συνεχίζουμε για τον ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Εορταστικό Δείπνο, διανυκτέρευση.
25/12, ΔΕΥΤΕΡΑ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Προαιρετικός εκκλησιασμός. Σήμερα η μέρα ξεκινάει με επίσκεψη της τεχνητής λίμνης ΠΟΛΥΦΗΤΟΥ που δημιουργείται από το φράγμα της ΔΕΗ και του ποταμού ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ, στις όχθες του οποίου μέσα στα πλατάνια και τα πεύκα στήθηκε και φέτος το γιορτινό παραμύθι του Δάσους των Χριστουγέννων. Κατόπιν ανεβαίνουμε στα ΠΙΕΡΙΑ. Στάση στο ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ, γεύμα στο καταπράσινο μπαλκόνι των ΠΙΕΡΙΩΝ. Το βραδάκι επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.
26/12, ΤΡΙΤΗ: Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για τα παράλια ΚΙΣΣΑΒΟΥ. Περνάμε από τα ΤΕΜΠΗ, κατόπιν στάση στο γραφικό ΣΤΟΜΙΟ και συνεχίζουμε για ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΡΟ, ΣΩΤΗΡΙΤΣΑ, ΒΕΛΙΚΑ, ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ στάση για γεύμα και από εκεί μέσω ΑΓΙΑΣ, ΛΑΡΙΣΑ επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ το βραδάκι.
Τιμή συμμετοχής: 145 ευρώ
Περιλαμβάνει: Διαμονή στο ξενοδοχείο OLYMPUS THEA, 2 πρωινά, το Ρεβεγιόν 24/12 γλέντι με μουσική, 1 δείπνο,  μεταφορές – εκδρομές – περιηγήσεις που αναφέρονται.

24-26/12, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, 3 ΗΜΕΡΕΣ
ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ-ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ-ΤΡΙΚΑΛΑ
ΣΠΗΛΑΙΟ ΘΕΟΠΕΤΡΑΣ-ΕΛΑΤΗ-ΠΕΡΤΟΥΛΙ-ΝΕΡΑΪΔΟΧΩΡΙ-ΜΕΤΣΟΒΟ

24/12, ΚΥΡΙΑΚΗ: Αναχώρηση στις 07:30 για ΛΑΜΙΑ στάση στην Εθνική Οδό, ΔΟΜΟΚΟ και αναχωρούμε για τα ΤΡΙΚΑΛΑ όπου μας περιμένουν ο Τρικαλένιος και η Ληθένια για να μας ξεναγήσουν στον «ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ», στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών όπου τα παλιά φουγάρα παίρνουν μπροστά και σκορπίζουν απίστευτες μυρωδιές. Οι Μύλοι ξεκινούν να δουλεύουν και παράγουν το πολυπόθητο υλικό για όλες τις γευστικές Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες. Εδώ θα ετοιμαστούν όλα τα δώρα που θα μοιράσει φέτος ο Άι Βασίλης και τα ξωτικά του και σας περιμένουν στο ομορφότερο Χωριό και μεγαλύτερο Εργοστάσιο του Άι Βασίλη, που όμοιό του δεν είδατε ποτέ. Στη γιορτινή πόλη των ΤΡΙΚΑΛΩΝ θα έχουμε παραμονή για γεύμα σε ένα από τα πολλά εστιατόρια της παλιάς πόλης. Το απόγευμα αναχώρηση αναχώρηση για την ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ πλούσιο Εορταστικό Ρεβεγιόν με μουσική. Διανυκτέρευση.
25/12, ΔΕΥΤΕΡΑ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Προαιρετικός εκκλησιασμός. Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για επίσκεψη σε μια από τις πιο ιστορικές και παράλληλα χαρακτηριστικές ΜΟΝΕΣ των ΜΕΤΕΩΡΩΝ, την ΜΟΝΗ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ η οποία δεσπόζει σε έναν από τους βράχους των ΜΕΤΕΩΡΩΝ που φθάνουν τα 400μ. σε ύψος. Συνεχίζουμε για το γραφικό ΜΕΤΣΟΒΟ, επίσκεψη στην Μητρόπολη της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ στο Αρχοντικό Τοσίτσα και την ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ. Περίπατος στα γραφικά σοκάκια με τα στολισμένα γραφικά σπιτάκια, γεύμα στην κεντρική πλατεία με τα παραδοσιακά μεζεδάκια και το ντόπιο κρασί. Επιστροφή στην ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ το βράδυ. Διανυκτέρευση.
26/12, ΤΡΙΤΗ: Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε το Νέο εντυπωσιακό ΣΠΗΛΑΙΟ ΘΕΟΠΕΤΡΑΣ στο οποίο βρέθηκαν τα πιο παλιά αποτυπώματα που έχουν ανακαλυφθεί στην ΕΛΛΑΔΑ, ο πρώτος σκελετός ο οποίος χρονολογείται στα 14.500 χρόνια. Συνεχίζουμε μέσω όμορφης διαδρομής για το ορεινό παραθεριστικό κέντρο ΝΕΡΑΪΔΟΧΩΡΙ στάση και στη συνέχεια για ΠΕΡΤΟΥΛΙ στάση στο ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο και μετά για ΕΛΑΤΗ, όμορφο ορεινό χωριό χτισμένο αμφιθεατρικά μέσα σε δάσος από έλατα, παραμονή, γεύμα. Κατόπιν για ΤΡΙΚΑΛΑ, ΔΟΜΟΚΟ, ΛΑΜΙΑ Εθνική Οδός στάση, ΤΑΝΑΓΡΑ Εθνική Οδός στάση, ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 140 ευρώ
Περιλαμβάνει: Μεταφορές, εκδρομές με κλιματιζόμενο πούλμαν, 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο FAMISSI η REX, μπουφέ πρόγευμα, Εορταστικό Δείπνο / Ρεβεγιόν με συνοδεία ζωντανής μουσικής.

25-26/12, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, 2 ΗΜΕΡΕΣ
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ – ΠΗΛΙΟ – ΒΟΛΟΣ

25/12, ΔΕΥΤΕΡΑ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!: Αναχώρηση στις 07:30 για ΛΑΜΙΑ στάση στην Εθνική Οδό, ΔΟΜΟΚΟ και αναχωρούμε για τα ΤΡΙΚΑΛΑ όπου μας περιμένουν ο Τρικαλένιος και η Ληθένια για να μας ξεναγήσουν στον «ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ», στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών όπου τα παλιά φουγάρα παίρνουν μπροστά και σκορπίζουν απίστευτες μυρωδιές. Οι Μύλοι ξεκινούν να δουλεύουν και παράγουν το πολυπόθητο υλικό για όλες τις γευστικές Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες. Εδώ θα ετοιμαστούν όλα τα δώρα που θα μοιράσει φέτος ο Άι Βασίλης και τα ξωτικά του και σας περιμένουν στο ομορφότερο Χωριό και μεγαλύτερο Εργοστάσιο του Άι Βασίλη, που όμοιό του δεν είδατε ποτέ. Στη γιορτινή πόλη των ΤΡΙΚΑΛΩΝ θα έχουμε παραμονή για γεύμα σε ένα από τα πολλά εστιατόρια της παλιάς πόλης. Το απόγευμα αναχώρηση αναχώρηση για την ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
26/12, ΤΡΙΤΗ Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΒΟΛΟ, ΠΟΡΤΑΡΙΑ, ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ παραμονή στον όμορφο διατηρητέο οικισμό του ΠΗΛΙΟΥ με εκπληκτική θέα στο ΒΟΛΟ και τον Παγασητικό κόλπο. Εν συνεχεία για ΧΑΝΙΑ γεύμα στο ορεινό χωριό χτισμένο σε τοποθεσία με αγριόλευκες και οξειές. Επιστροφή στο ΒΟΛΟ και από εκεί για ΛΑΜΙΑ Ε.Ο. στάση, ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 80 ευρώ
Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, 1 διανυκτέρευση με πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο FAMISSI ή REX

24-25/12, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΓΗ, 2 ΗΜΕΡΕΣ
ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΒΥΤΙΝΑ

24/12, ΚΥΡΙΑΚΗ: Αναχώρηση στις 07:30 από ΑΘΗΝΑ, ημίωρη στάση στην περιοχή του ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ για καφέ και συνεχίζουμε μέσω ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ για ΙΣΑΡΗ, επίσκεψη στο γραφικό εκκλησάκι της ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΑΣ, όπου από την στέγη προβάλλουν 17 δέντρα και από τα θεμέλιά του αναβλύζει νερό. Χρόνος για γεύμα στην περιοχή. Κατόπιν για την όμορφη πόλη της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, όπου θα επισκεφθούμε την Μητρόπολη της ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ και το Μοναστήρι των Καλογραιών. Στη συνέχεια για το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση. Το απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ Εορταστικό Ρεβεγιόν με συνοδεία μουσικής. Διανυκτέρευση.
25/12, ΔΕΥΤΕΡΑ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Προαιρετικός εκκλησιασμός. Πρωινό και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ, από τη γνωστή πλέον διαδρομή μέσω ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ – ΤΡΙΠΟΛΗΣ, με μια όμως ευχάριστη παράκαμψη στην ορεινή κωμόπολη της ΒΥΤΙΝΑΣ, για επίσκεψη και προαιρετικό γεύμα. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση, άφιξη το βράδυ.
Τιμή συμμετοχής: 80 ευρώ
Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, 1 διανυκτέρευση με πρωινό μπουφέ και Εορταστικό Δείπνο με μουσική στο ξενοδοχείο OSTRIA ή REX.

25/12, ΔΕΥΤΕΡΑ, ΜΟΝΗ ΚΕΡΝΙΤΣΑΣ – ΒΥΤΙΝΑ – ΛΕΒΙΔΙ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 08:30 για ΑΡΤΕΜΗΣΙΟ στάση και κατευθυνόμαστε προς την ΜΟΝΗ ΚΕΡΝΙΤΣΑΣ επίσκεψη και από εκεί στη ΒΥΤΙΝΑ, όμορφο ορει νό χωριό της ΑΡΚΑΔΙΑΣ στάση, παραμονή, γεύμα. Το απογευματάκι αναχώρηση για το γραφικό ΛΕΒΙΔΙ, μέσα στα έλατα στις παρυφές του δάσους, στάση για καφέ και επιστρέφουμε το βραδάκι στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 16 ευρώ

30/12 – 2/1/18, ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, 4 ΗΜΕΡΕΣ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΡΑΚΟΥ
ΠΡΕΣΠΕΣ -ΑΓ. ΓΕΡΜΑΝΟΣ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΚΟΖΑΝΗ

30/12, ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07.00 για ΛΑΜΙΑ ΕΟ  στάση, ΔΟΜΟΚΟ, ΤΡΙΚΑΛΑ και από εκεί για ΜΕΤΕΩΡΑ και επίσκεψη στην Μ. ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Στη συνέχεια για ΓΡΕΒΕΝΑ και συνεχίζουμε για ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας το οποίο είναι χτισμένο σε ιδανική τοποθεσία με πανοραμική θέα της λίμνης. Διανυκτέρευση
31/12, ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για επίσκεψη στο εντυπωσιακό «ΜΟΥΣΕΙΟ Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας» που δημιούργησε στο ΜΑΥΡΟΧΩΡΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ο γνωστός δάσκαλος και ταλαντούχος καλλιτέχνης κ. Δημήτρης Παναγιωτίδης. Ακολουθούν τα δύο νέα καμάρια της πόλης, που πρόσφατα άνοιξαν για το κοινό, το μεγαλύτερο Ενυδρείο γλυκού νερού των ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ σε ένα διώροφο κτίριο 450 τ.μ., που υπόσχεται να χαρίσει μοναδικές στιγμές στους φυσιολάτρες, καθώς και στο ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ή «ΣΠΗΛΙΑ του ΔΡΑΚΟΥ». Αργότερα θα δούμε την ΠΑΝΑΓΙΑ τη ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑ και θα έχουμε χρόνο για περίπατο στο παραλίμνιο δρόμο της πόλης. Βόλτα  στο Ντολτσό, την παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και τα αρχοντικά. Επιστροφή Το βράδυ Εορταστικό Ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική και διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
1/1, ΔΕΥΤΕΡΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για τα φυσικά σύνορα της Χώρας, την ΜΙΚΡΗ & ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΕΣΠΑ, τον ΑΓ. ΓΕΡΜΑΝΟ, κεφαλοχώρι της περιοχής και τον οικισμό Ψαράδες με αξιόλογα αρχιτεκτονικά δείγματα της περιοχής. Ο Εθνικός Δρυμός των ΠΡΕΣΠΩΝ είναι ένα από τα πολλά πράγματα που έχει κανείς να θαυμάσει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο. Διανυκτέρευση.
2/1 ΤΡΙΤΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΚΟΖΑΝΗ. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ το ιστορικό κέντρο της πόλης και το ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ. Εν συνεχεία μέσω Εγνατίας Οδού για ΒΕΡΟΙΑ, ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΕΟ γεύμα, ΛΑΜΙΑ (Ε.Ο.)στάση, ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ.
Τιμή συμμετοχής: 205 ευρώ
Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, 3 διανυκτερεύσεις με 3 πρωινά, 3 δείπνα ένα εκ των οποίων το εορταστικό ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική.

31/12-2/1, ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, 3 ΗΜΕΡΕΣ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ – ΦΛΩΡΙΝΑ – ΝΥΜΦΑΙΟ – ΠΑΝ. ΣΟΥΜΕΛΑ

31/12, ΚΥΡΙΑΚΗ: Αναχώρηση στις 07:00 από ΑΘΗΝΑ για ΛΑΜΙΑ στάση καθοδόν. Κατόπιν για ΔΟΜΟΚΟ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ παραμονή, γεύμα. Συνεχίζουμε για ΓΡΕΒΕΝΑ και φθάνουμε στην όμορφη πόλη της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ η οποία περιβάλλεται από τη ΛΙΜΝΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ που θεωρείται μορφολογικά η ωραιότερη λίμνη της Ελλάδας και ένα από τα μαγευτικότερα σκηνικά της Δυτικής Μακεδονίας, επίσκεψη στην ΜΟΝΗ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ που είναι χτισμένη στις όχθες της Λίμνης με μοναδική θέα στην γύρω περιοχή και στη ΣΠΗΛΙΑ του ΔΡΑΚΟΥ (πήρε το όνομά της από την είσοδο που έχει μορφή στόματος δράκου, έξοδα ατομικά). Μέσα στη σπηλιά υπάρχει πλωτή γέφυρα από την οποία μπορεί κάποιος να δει τις επτά λίμνες γλυκού νερού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ Εορταστικό Ρεβεγιόν. Διανυκτέρευση.
1/1, ΔΕΥΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!! Μετά το πρωινό αναχώρηση για τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό ΝΥΜΦΑΙΟ με τα καλοδιατηρητέα πέτρινα αρχοντικά, τα πλακόστρωτα στενά δρομάκια, που βρίσκεται σε υψόμετρο1350 μ. στο Όρος Βίτσι σε ένα παρθένο φυσικό περιβάλλον δασών, για πολλούς το ομορφότερο χωριό της Β. Ελλάδας, το Αλπικό στολίδι της Μακεδονίας, στάση. Εν συνεχεία για ΦΛΩΡΙΝΑ μέσω μιας ωραίας διαδρομής από το όρος ΒΙΓΛΑ περνάμε το ΠΙΣΟΔΕΡΙ και το ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ και καταλήγουμε στις ΠΡΕΣΠΕΣ. Την Μικρή και τη Μεγάλη που είναι μοιρασμένες ανάμεσα σε Ελλάδα –Αλβανία- Σκόπια και αποτελούν το πιο όμορφο κομμάτι των συνόρων της πατρίδας μας. Εμείς θα φτάσουμε στο τελευταίο χωριό στα σύνορα με την Αλβανία τους ΨΑΡΑΔΕΣ της Μεγάλης Πρέσπας που είναι κρυμμένο σ’ένα κολπίσκο και κερδίζει τον επισκέπτη με την μοναδική αρχιτεκτονική. Παραμονή, γεύμα. Επιστροφή για ΚΑΣΤΟΡΙΑ όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψώνια στα περίφημα γουναράδικα της. Αργά το απόγευμα πίσω στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2/1, ΤΡΙΤΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση και μέσω της Εθνικής Οδού ΕΓΝΑΤΙΑΣ – ΠΟΛΥΜΥΛΟΥ θα φτάσουμε στο Μοναστήρι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ, προσκύνημα. Εν συνεχεία για ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ παραμονή, γεύμα καθοδόν επί της Εθνικής Οδού. Κατόπιν για ΤΕΜΠΗ – ΛΑΜΙΑ στάση καθοδόν. ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 145 ευρώ
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και το Εορταστικό Ρεβεγιόν.

31/12-2/1, ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗ, 3 ΗΜΕΡΕΣ
ΛΕΥΚΑΔΑ – ΠΡΕΒΕΖΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΑΡΤΑ

31/12, ΚΥΡΙΑΚΗ: Αναχώρηση στις 07:30, στον ΙΣΘΜΟ στάση και πέρασμα από τη μεγαλύτερη καλωδιακή γέφυρα του κόσμου, του ΡΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ «Χαρίλαος Τρικούπης». Περνώντας από ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ και από τη γραφική ΒΟΝΙΤΣΑ καταλήγουμε στη γιορτινή ΛΕΥΚΑΔΑ, στάση για γεύμα, παραμονή, επίσκεψη στα γραφικά δρομάκια. Κατόπιν συνεχίζουμε για τη νησιωτική ΠΡΕΒΕΖΑ. Άφιξη και τακτοποίηση στο γιορτινά στολισμένο «Margarona Royal» στην ΠΡΕΒΕΖΑ. Το βράδυ Εορταστικό Δείπνο με μουσική και χορό. Διανυκτέρευση.
1/1, ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τη γιορτινή ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗ των ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Πρώτη επίσκεψη στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του φημισμένου Ηπειρώτη γλύπτη Παύλου Βρέλλη. Συνεχίζουμε για μια επίσκεψη στο ΝΗΣΑΚΙ της ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ιστορίας της πόλης, αφού έχει συνδεθεί με την ιστορία και το θάνατο του Αλή Πασά. Κατόπιν επίσκεψη στην όμορφη ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗ, παγοδρόμιο, ανοιχτή μουσική σκηνή, εστιατόριο, Λούνα Παρκ, Carousel, το νεραϊδόσπιτο με την άμαξα, καφετέριες και πολλά άλλα μας περιμένουν να τα εξερευνήσουμε. Αργά το απόγευμα πίσω στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
2/1, ΤΡΙΤΗ: Μετά το πρωινό μας επίσκεψη στη νησιωτική ΠΡΕΒΕΖΑ και συνεχίζουμε για ΑΡΤΑ. Θα επισκεφθούμε το ξακουστό γεφύρι της πάνω από τον ποταμό ΑΡΑΧΘΟ, την ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΙΣΣΑ του 13ου αιώνα, η οποία βρίσκεται μέσα στην πόλη. Κατόπιν αναχωρούμε για το όμορφο παραλιακό ΜΕΝΙΔΙ, όπου θα έχουμε το γεύμα μας. Το βραδάκι επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν.
Τιμή συμμετοχής: 135 ευρώ
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό στο ξενοδοχείο «MARGARONA ROYAL» και το Εορταστικό Ρεβεγιόν.

31/12-1/1, ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ & 2 ΗΜΕΡΕΣ
ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ
ΣΠΑΡΤΗ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ – ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ

31/12, ΚΥΡΙΑΚΗ: Αναχώρηση στις 07:30 για την ΣΠΑΡΤΗ. Στάση για καφέ λίγο πριν την ΤΡΙΠΟΛΗ στο ΑΡΤΕΜΗΣΙΟ και συνεχίζουμε για την ΛΑΚΩΝΙΑ. Περνώντας από την ΣΠΑΡΤΗ άφιξη στην καρδιά της ΜΑΝΗΣ, την ΑΡΕΟΠΟΛΗ, στάση για γεύμα στα πετρόχτιστα παραδοσιακά ταβερνάκια της. Συνεχίζουμε για ΟΙΤΥΛΟ, ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ και όλα τα χωριά της ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΜΑΝΗΣ και φθάνουμε στην πόλη της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Εγκατάστασης στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ θα έχουμε Εορταστικό Ρεβεγιόν με μουσική. Διανυκτέρευση.
1/1/2018 ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Μετά το πρωινό μας προσκύνημα στην Μητρόπολη της Υπαπαντής και περιήγηση στην γιορτινά στολισμένη παλιά πόλη, γύρω από το κάστρο. Συνεχίζουμε για το «θαύμα» της φύσης της Αγίας Θεοδώρας στη ΒΑΣΤΑ. Δεκαεπτά πελώρια δέντρα ξεπηδούν από την στέγη της, ενώ από τα θεμέλια αναβλύζουν νερά. Παραμονή, γεύμα. Το βράδυ επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ.
Τιμή συμμετοχής: 90 ευρώ
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό στο ξενοδοχείο REX η OSTRIA και το Εορταστικό Ρεβεγιόν.

31/12 – 1/1, ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ  ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, 2 ΗΜΕΡΕΣ
ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ-ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ-ΤΡΙΚΑΛΑ-
ΕΛΑΤΗ-ΠΕΡΤΟΥΛΙ-ΝΕΡΑΪΔΟΧΩΡΙ

31/12, ΚΥΡΙΑΚΗ: Αναχώρηση στις 07:30 για ΛΑΜΙΑ στάση στην Εθνική Οδό, ΔΟΜΟΚΟ και αναχωρούμε για τα ΤΡΙΚΑΛΑ όπου μας περιμένουν ο Τρικαλένιος και η Ληθένια για να μας ξεναγήσουν στον «ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ», στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών όπου τα παλιά φουγάρα παίρνουν μπροστά και σκορπίζουν απίστευτες μυρωδιές. Οι Μύλοι ξεκινούν να δουλεύουν και παράγουν το πολυπόθητο υλικό για όλες τις γευστικές Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες. Εδώ θα ετοιμαστούν όλα τα δώρα που θα μοιράσει φέτος ο Άι Βασίλης και τα ξωτικά του και σας περιμένουν στο ομορφότερο Χωριό και μεγαλύτερο Εργοστάσιο του Άι Βασίλη, που όμοιό του δεν είδατε ποτέ. Στη γιορτινή πόλη των ΤΡΙΚΑΛΩΝ θα έχουμε παραμονή για γεύμα σε ένα από τα πολλά εστιατόρια της παλιάς πόλης. Το απόγευμα αναχώρηση για την ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ πλούσιο Εορταστικό Ρεβεγιόν με μουσική. Διανυκτέρευση.
1/1, ΔΕΥΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!! Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για επίσκεψη σε μια από τις πιο ιστορικές και παράλληλα χαρακτηριστικές ΜΟΝΕΣ των ΜΕΤΕΩΡΩΝ, την ΜΟΝΗ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ η οποία δεσπόζει σε έναν από τους βράχους των ΜΕΤΕΩΡΩΝ που φθάνουν τα 400μ. σε ύψος. Συνεχίζουμε μέσω όμορφης διαδρομής για το ορεινό παραθεριστικό κέντρο ΝΕΡΑΪΔΟΧΩΡΙ στάση και στη συνέχεια για ΠΕΡΤΟΥΛΙ στάση στο ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο και μετά για ΕΛΑΤΗ, όμορφο ορεινό χωριό χτισμένο αμφιθεατρικά μέσα σε δάσος από έλατα, παραμονή, γεύμα. Κατόπιν για ΤΡΙΚΑΛΑ, ΔΟΜΟΚΟ, ΛΑΜΙΑ Εθνική Οδός στάση, ΤΑΝΑΓΡΑ Εθνική Οδός στάση, ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 90 ευρώ
Περιλαμβάνει: Μεταφορές, εκδρομές με κλιματιζόμενο πούλμαν, 1 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο FAMISSI ή REX, μπουφέ πρόγευμα και Εορταστικό Δείπνο / Ρεβεγιόν με συνοδεία ζωντανής μουσικής.

1/1, ΔΕΥΤΕΡΑ, ΑΓΟΡΙΑΝΗ – ΑΡΑΧΩΒΑ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ


Αναχώρηση στις 08:30 για περιοχή ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ στάση, ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ, ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ, ΑΓΟΡΙΑΝΗ παραμονή για γεύμα στο όμορφο ορεινό χωριό χτισμένο σε ελατοσκέπαστη πλαγιά του ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ σε υψόμετρο 830μ. σε μια από τις πολλές ταβέρνες της κεντρικής πλατείας. Εν συνεχεία μέσω ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ για  ΑΡΑΧΩΒΑ στάση στη γραφική ορεινή κωμόπολη, χτισμένη στο σκαλί μιας ράχης που κατεβαίνει από τις κορυφές του Παρνασσού προς την κοιλάδα του Πλειστού. Έπειτα για ΤΑΝΑΓΡΑ (ΕΟ) στάση και από εκεί για ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 18 ευρώ

5-7/1, ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΔΡΑΜΑΣ, 3 ΗΜΕΡΕΣ
5/1, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Αναχώρηση στις 07:00 από ΑΘΗΝΑ με στάση καθοδόν στην Εθνική Οδό στο ύψος της ΘΗΒΑΣ. Άφιξη στα ΚΑΜΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ όπου θα παρακολουθήσουμε την κατάδυση του ΣΤΑΥΡΟΥ στη θάλασσα. Συνεχίζουμε για ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ στάση για φαγητό. Εν συνεχεία μέσω ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, άφιξη το βραδάκι στη ΔΡΑΜΑ. Διανυκτέρευση.
6/1, ΣΑΒΒΑΤΟ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Μετά το πρωινό μας κατευθυνόμαστε προς το ΟΡΟΣ ΦΑΛΑΚΡΟ για να επισκεφθούμε το ιδιαίτερο και ξεχωριστό υπόγειο ποτάμιο ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΓΙΤΗ – ΜΑΑΡΑ (έξοδα ατομικά), το δεύτερο μεγαλύτερο σε μήκος της χώρας. Πέρα από τους ποικιλόμορφους σταλακτίτες και σταλαγμίτες θα μας εντυπωσιάσει και ο σιδερένιος υδροτροχός, που χρησίμευσε για την άρδευση της περιοχής από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Συνεχίζουμε για το ξακουστό ΟΧΥΡΟ ΛΙΣΣΕ στο ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ, όπου θα ενημερωθούμε για την στρατηγική του σημασία στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατόπιν επιστρέφουμε στο χωριό ΠΕΤΡΟΥΣΑ, όπου θα παρακολουθήσουμε το έθιμο «ΜΠΑΜΠΙΝΤΕΝ».

Το έθιμο «ΜΠΑΜΠΙΝΤΕΝ» κρατάει το όνομά του από παλαιότερο εορτασμό της ημέρας της μαμής που γινόταν 8 Ιανουαρίου. Βασικά πρόσωπα είναι οι «χαράπηδες», άνδρες με τραγόμορφη μεταμφίεση: φορούν δέρματα κατσίκας, κάλυμμα του κεφαλιού από δέρμα κατσίκας με προσαρμοσμένα κέρατα τράγου, βάφουν το πρόσωπο με καπνιά και δένουν κουδούνια από τους ώμους (δύο μεγάλα μπατάλια μπροστά και τέσσερα κυπριά πίσω), τα οποία διαλέγουν με προσοχή, ώστε να παράγεται αρμονικός ήχος. Με γρήγορες αναπηδήσεις προκαλούν το δυνατό ήχο των κουδουνιών, ώστε να διώξουν τα κακά πνεύματα και να ξυπνήσουν τις βλαστικές δυνάμεις της φύσης.
Το μεσημέρι ξεκινά από την πλατεία το «φώτισμα του χωριού», μια πομπή που διαχέει στην κοινότητα την αποτρεπτική και γονιμική δύναμή της. Σε πνεύμα ευθυμίας, γυρίζει τις γειτονιές με κυρίαρχη την παρουσία της καμήλας (ανά περιόδους ομοίωμα ή αληθινή), του καμηλιέρη, των αράπηδων, της παραδοσιακής ορχήστρας – με μακεδονικές λύρες και νταχαρέδες – η οποία μεταφέρεται με όχημα. Ακολουθούν οι «παππούδες» (παλαιότερα μόνο άνδρες, σήμερα και γυναίκες, ντυμένοι με την τοπική ανδρική παραδοσιακή φορεσιά) και οι «γκιλίγκες» άνδρες και γυναίκες ντυμένοι με την τοπική παραδοσιακή γυναικεία φορεσιά). Κάποιοι από τους συμμετέχοντες βάφουν με καπνιά στο μέτωπο ή στα μάγουλα το σημείο του σταυρού, ως ένδειξη σεβασμού προς τη  θρησκεία. Σταματούν σε σπίτια που έχουν τάμα να κεράσουν την πομπή.
Επιστρέφουμε στη ΔΡΑΜΑ καθότι οι μουσικές εκδηλώσεις της «ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ» ολοκληρώνονται σήμερα ως συνήθως με υπέροχες ερμηνείες από γνωστούς καλλιτέχνες. Διανυκτέρευση.
7/1, ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό θα αναχώρηση για την ΑΜΦΙΠΟΛΗ, όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο. Συνεχίζουμε για την Αρχαία Πόλη, η οποία ήταν η αξιολογότερη της περιοχής κατά τον 5ο αι. π.Χ. Στους εκθεσιακούς χώρους του συνοψίζεται η πολιτιστική της ιστορία από τους προϊστορικούς ως τους ύστερους βυζαντινούς χρόνους. Από μικρή απόσταση θα δούμε τον ΤΥΜΒΟ της ΚΑΣΤΑ μέχρι το σημείο που θα μας αφήσουν οι αρχές να πλησιάσουμε. Επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό ή καφέ.
Τιμή συμμετοχής: 140 ευρώ
Περιλαμβάνει: Μεταφορά με το πούλμαν, το ξενοδοχείο σε δίκλινα δωμάτια, τα 2 πρωινά, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα,  αρχηγός – οδηγός.

6-7/1, ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΜΟΝΗ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ, 2 ΗΜΕΡΕΣ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΑΙΤΩΛΙΚΟ

6/1, ΣΑΒΒΑΤΟ, ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Αναχώρηση στις 07:30, στάση στο ύψος της ΑΚΡΑΤΑΣ για καφέ και συνεχίζουμε περνώντας τη γέφυρα ΡΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ για την ΝΑΥΠΑΚΤΟ. Παρακολούθηση του αγιασμού των υδάτων, παραμονή, γεύμα. Συνεχίζουμε για την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ, τη δεύτερη αρχαιότερη Μονή της Ελλάδος μετά το ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΤΕΩΡΟ, επίσκεψη. Επιστροφή το βραδάκι στην ΝΑΥΠΑΚΤΟ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
7/1, ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, επίσκεψη στον κήπο των Ηρώων, στην ιστορική εκκλησία του ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ, το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, την Δημοτική Πινακοθήκη. Συνεχίζουμε προς την παραλία της Τουρλίδας με τα διβάρια και τις γραφικές πελάδες (ξύλινα σπίτια στο νερό) αλλά και τις Αλυκές. Προχωράμε για το ΑΙΤΩΛΙΚΟ, το νησάκι μέσα στη λιμνοθάλασσα, που συνδέεται με την ξηρά με δύο πέτρινες πολύτοξες γέφυρες που έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα μνημεία. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό, παραμονή. Το βραδάκι επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση.
Τιμή συμμετοχής: 70 ευρώ
Περιλαμβάνει: Μεταφορά με το πούλμαν, το ξενοδοχείο σε δίκλινα δωμάτια, 1 πρωινό, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα,  αρχηγός – οδηγός.

6/1, ΣΑΒΒΑΤΟ, ΕΡΜΙΟΝΗ  (ΕΘΙΜΟ ΓΙΑΛΑ – ΓΙΑΛΑ), ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 07:30, σύντομη στάση στον ΙΣΘΜΟ για καφέ και από εκεί θα διασχίσουμε την όμορφη ΑΡΓΟΛΙΔΑ για να φτάσουμε στην ΕΡΜΙΟΝΗ όπου υπάρχει ένα έθιμο το «γιάλα – γιάλα». Είναι ένας ξεχωριστός τρόπος εορτασμού των Θεοφανίων στην ΕΡΜΙΟΝΗ. Ντόπιοι νεαροί τραγουδώντας το «γιάλα – γιάλα» βρίσκονται μέσα σε στολισμένες βάρκες να τραγουδούν, να ταλαντεύουν τις βάρκες και να περιμένουν να πέσουν για να πιάσουν το σταυρό. Θα παραμείνουμε στην ΕΡΜΙΟΝΗ για να παρακολουθήσουμε το Έθιμο και για το μεσημεριανό μας γεύμα. Το απόγευμα αναχώρηση για την ΤΡΑΧΕΙΑ όπου θα παραμείνουμε για τον απογευματινό μας καφέ.
Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ

7/1, ΚΥΡΙΑΚΗ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ
ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ – ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ – ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Αναχώρηση στις 07:30, θα κάνουμε την πρώτη μας στάση στο ύψος της ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ και από ΔΙΣΤΟΜΟ – ΣΤΕΙΡΙ θα φθάσουμε για προσκύνημα στην ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ του 950, δύο ενωμένους ναούς, το δε καθολικό μέρος λειτουργεί ως Μουσείο. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στα ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ (ΑΝΤΙΚΥΡΑ), παραθαλάσσιο χωριό στον ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, όπου θα γευματίσουμε. Επόμενος προορισμός μας η ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, όπου ορκίστηκε ο Μακρυγιάννης. Επιστρέφοντας από ΛΕΙΒΑΔΙΑ στάση καθοδόν και φθάνουμε στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button