ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτσι θα αντιμετωπίσουμε την ακυβερνησία στους Δήμους

Στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την αυτοδιοίκηση και τις σκέψεις του για την αντιμετώπιση “του προβλήματος της απλής αναλογικής” αναφέρθηκε σε δηλώσεις του μετά το αποτέλεσμα της β΄ Κυριακής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αλλαγή στην κατανομή αρμοδιοτήτων στους Δήμους

Το πρόγραμμά μας μεταφέρει περισσότερες αρμοδιότητες και διασφαλίζει, επιτέλους, οικονομική αυτοτέλεια στην αυτοδιοίκηση. Κυρίως, όμως, αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν από ένα εκλογικό σύστημα το οποίο εφαρμόστηκε και, δυστυχώς, ορθώνει εμπόδια στην αποτελεσματικότητα της αυτοδιοίκησης”, είπε ο κ. Μητσοτάκης στη δήλωση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ, εφόσον εκλεγεί κυβέρνηση, θα αλλάξει τον τρόπο λήψης αποφάσεων για τα οικονομικά των δήμων και τα έργα, δίνοντας, για παράδειγμα, την αρμοδιότητα στον ίδιο το δήμαρχο ή σε οικονομική επιτροπή, αντί να λαμβάνονται οι αποφάσεις από τα δημοτικά συμβούλια. Και αυτό διότι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου ο υποψήφιος που τελικά κέρδισε στο δεύτερο γύρο έχει λιγότερους δημοτικούς συμβούλους από εκείνον που έχασε στο δεύτερο γύρο. 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button