ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καταπολέμηση κουνουπιών στο Χαϊδάρι – Πρώτες δράσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Σπύρος Τζόκας, αντιπεριφερειάρχης

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Καταπολέμηση κουνουπιών” για την Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών, σας ενημερώνουμε ότι η εφαρμογή του προγράμματος για το 2018 ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 16-11-2018.

Για το 2019 σας ενημερώνουμε ότι:

  • Η αρμόδια Δ/νση Υγειονομικού ελέγχου έχει ενημερώσει- από το Νοέμβριο του 2018- τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας, ότι οι ίδιοι οφείλουν να προβούν στη λήψη μέτρων για την εξάλειψη εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών. Επίσης την εξυγίανση του περιβάλλοντος, την ευαισθητοποίηση των δημοτών και όπου κρίνεται αναγκαίο την υλοποίηση συμπληρωματικών έργων προνυμφοκτονίας, παράλληλα με το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών από την Περιφέρεια.
  • Πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες για έλεγχο ύπαρξης ή όχι προνυμφών στις 28-02-2019 και στις 07-03-2019 στις περιοχές που θα διενεργηθούν προνυμφοκτονίες από την Περιφέρεια, σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία. Κατά τη δεύτερη δειγματοληψία βρέθηκε μόνο μία προνύμφη.

Καταπολέμηση κουνουπιών

  • Η έναρξη του νέου προγράμματος για το 2019 , σε περιαστικές περιοχές και σε περιοχές υπερτοπικής σημασίας, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 18-03-2019. Πρώτα στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» (τεχνητές λίμνες και κανάλια) και στο «Ρέμα Εσχατιάς». Θα συνεχιστεί την Τρίτη 19-03-2019 στη Λίμνη Κουμουνδούρου, στο Ρέμα Αγίου Αντωνίου, στο ρέμα Αγίου Ανδρέα και στο Χαϊδαρόρεμα.

Οι κύκλοι εφαρμογών των προνυμφοκτονιών, δύναται να ανέλθουν κατά έτος έως και 24.  (Ανάλογα με τα ευρήματα των δειγματοληψιών και τις επικρατούσες κλιματολογικές συνθήκες).

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button