ΤΑΞΙΔΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Καρπενήσι, Όλυμπος, Αίγιο: Χρώματα Πρωτομαγιάς, με το MG Travel

MG TRAVEL, Στρ. Καραϊσκάκη 107, Παλατάκι, Χαϊδάρι
Τ: 210 5324850
w: www.mgtravel.gr e: [email protected]

Πρωτομαγιά στο Καρπενήσι

Καρπενήσι, Όλυμπος, Αίγιο: Χρώματα Πρωτομαγιάς, με το MG Travel 1

Τριήμερη, 125 €

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/4

Αναχώρηση στις 07:30 για το Καρπενήσι με ενδιάμεση στάση καθοδόν. Περνάμε τη Μακρακώμη, φθάνουμε στον Τυμφρηστό και κατόπιν στους Κορυσχάδες, ένα  από τα γραφικότερα χωριά της Ελλάδας. Παλιά αρχοντικά φτιαγμένα από πέτρα και ξύλο, εντυπωσιακά σαχνισιά με φόντο τις καταπράσινες πλαγιές των βουνών και το  Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην είσοδο του χωριού συνθέτουν μια χαρακτηριστική εικόνα της ευρυτανικής γης. Παραμονή για γεύμα και ελεύθερος χρόνος για περίπατο. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Καρπενήσι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/4

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το καταπράσινο Μεγάλο Χωριό με τα πλακόστρωτα, τις βρύσες, την εντυπωσιακή πλατεία με θέα στον Καρπενησιώτη και το Λαογραφικό Μουσείο με τις υπέροχες συλλογές. Συνεχίζουμε για τον Προυσό και το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας, που είναι χτισμένο σε εντυπωσιακή τοποθεσία στην πλαγιά απόκρημνου βράχου. Σε ταβέρνα της περιοχής θα παραμείνουμε για το γεύμα μας και το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο Καρπενήσι. Ελεύθερος χρόνος για να ανακαλύψουμε την πόλη, τα τοπικά προϊόντα και τα υπέροχα είδη λαϊκής τέχνης. Διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 1/5

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα Λουτρά Υπάτης και την ιστορική Μονή Αγάθωνος στην πλαγιά της Οίτης. Η μονή χτίστηκε μεταξύ 14ου και 15ου αιώνα και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα βυζαντινής τεχνοτροπίας. Επόμενος σταθμός ο Γοργοπόταμος, όπου θα παραμείνουμε για γεύμα και θα επισκεφθούμε το μνημείο Εθνικής Αντίστασης. Το απόγευμα επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Πρωτομαγιά στον Όλυμπο – Πανόραμα του βουνού των Θεών

Καρπενήσι, Όλυμπος, Αίγιο: Χρώματα Πρωτομαγιάς, με το MG Travel 3

Διήμερη, 85 €

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/4

Αναχώρηση στις 07:30 για την Ελασσόνα με ενδιάμεση στάση στο ύψος της Λαμίας. Η πόλη είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του Ολύμπου και τη διασχίζει ο Ελασσονίτης ποταμός. Παραμονή για γεύμα και επίσκεψη σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της περιοχής, την Ιερά Μονή της Παναγίας Ολυμπιώτισσας. Συνεχίζουμε για τον ελατοσκέπαστο Άγιο Δημήτριο, που βρίσκεται σε υψόμετρο 800μ. στα Στενά της Πέτρας με πανοραμική θέα στον Όλυμπο και κατόπιν για την περιοχή της Πιερίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 1/5

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την ιστορική Μονή Διονυσίου Εν Ολύμπω (16ος αι..), που βρίσκεται μέσα στο φαράγγι του Ενιπέα και απετέλεσε σημαντικό οικονομικό και πνευματικό κέντρο κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς τον Πλαταμώνα, προσπερνάμε το ενετικό Κάστρο και φθάνουμε στον παραμυθένιο παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα. Από εδώ η θέα στον Όλυμπο και στο Αιγαίο είναι συγκλονιστική. Επόμενος σταθμός η Ραψάνη, γνωστή για το καλό κρασί, όπου και θα γευματίσουμε. Το βράδυ επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

Πρωτομαγιά στην Πλατανιώτισσα

Μονοήμερη, 18 €

ΚΥΡΙΑΚΗ 1/5

Αναχώρηση στις 08:00 για το Αίγιο, στάση στον Ισθμό, και συνεχίζουμε για το ορεινό χωριό Φτέρη. Χτισμένη σε υψόμετρο 1.100 μέτρων, η Φτέρη αποτελεί ιδανικό προορισμό για μια σύντομη ορεινή απόδραση. Συνεχίζουμε για την Παναγία την Πλατανιώτισσα και το ομώνυμο χωριό, που βρίσκεται σε περιοχή με πλατάνια, καρυδιές και τρεχούμενα νερά. Ο ναός αυτός είναι πραγματικά ιδιότυπος, καθώς έχει διαμορφωθεί στο κοίλωμα ενός αιωνόβιου πλάτανου ανάμεσα σε σύμπλεγμα κορμών δέντρων τεραστίων διαστάσεων. Παραμονή για επίσκεψη στο ναό και  γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής. Το απόγευμα επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button