Άνω Δάσος, ώρα 10.00.

Σύσταση για την αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων απευθύνει προς τους πολίτες η Πολιτική Προστασία λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος». Παράλληλα συστήνει τη  χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε Βόρεια και Ανατολική Αττική, αλλά και σε ορεινές περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπως Βίλια και Φυλή. Όπως επισημαίνεται, η χιονόπτωση θα συνεχιστεί τις επόμενες ώρες.

Για τη Δυτική Αθήνα προβλέπεται ασθενής χιονόπτωση, αλλά υπάρχει προειδοποίηση για παγετό το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο. Αυτή την ώρα χιονίζει στο Άνω Δάσος και τους γύρω ορεινούς όγκους, χωρίς όμως να “το έχει στρώσει” στο οδόστρωμα. Ο Δήμος Χαϊδαρίου βρίσκεται σε ετοιμότητα και είναι σε επιφυλακή δύο αλατιέρες και άλλα μηχανήματα, για την περίπτωση που χρειαστεί να επιχειρήσουν. Χτες το απόγευμα η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Κωνσταντίνα Χρονοπούλου, πήρε μέρος σε σχετική τηλεδιάσκεψη της Περιφέρειας Αττικής, όπου μετείχαν ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα, Ανδρέας Λεωτσάκος.

Σήμερα το πρωί, ο διευθυντής Τροχαίας Αττικής Σπύρος Λάσκος, που μίλησε στο OPEN, είπε ότι «αυτή την ώρα δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε στην Αττική Οδό, ούτε στην εθνική. Παρακαλούνται ωστόσο όσοι βγουν στους δρόμους να έχουν μαζί τους αλυσίδες». Η επέλαση του χιονιά στην Αττική ξεκίνησε από χθες το βράδυ με αποτέλεσμα η Τροχαία να έχει προχωρήσει σε έκτακτα μέτρα, προκειμένου να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς.

Ήδη, από τις 10 το βράδυ σε ισχύει είναι απαγόρευση της κυκλοφορίας για τα βαρέα οχήματα και τα μεγάλα φορτηγά και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη, στην Αττική Οδό, στον περιφερειακό Υμηττού και στον περιφερειακό Αιγάλεω.

Στα διόδια των Αφιδνών, η Τροχαία λίγο πριν τις 07:00 απαγόρευσε για μισή ώρα τη διέλευση των οχημάτων λόγω της πυκνής χιονόπτωσης. Πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά για τα οχήματα.