LIFESTYLEΕΞΟΔΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Jazzèt Cafè – Καλλιτεχνικά δρώμενα και συναυλίες για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

 

19η  Ευρωπαϊκή Γιορτή Της Μουσικής 2018 (21-24 Ιουνίου 2018)

Η 19η  Ευρωπαϊκή Γιορτή Της Μουσικής 2018, για πρώτη χρονιά φέτος θα εκπροσωπηθεί στο Χαϊδάρι, από το Music Center Athens – Aίθουσα Μουσικής και τους χώρους του, με καλλιτεχνικά δρώμενα και συναυλίες στο Jazzèt Cafè και την νεοσύστατη γκάλερι έργων τέχνης  ArteGa.

Στην  Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, από τις 21 έως και 24 Ιουνίου, έχει προγραμματιστεί ένα καθημερινό μουσικό πρόγραμμα, με ελεύθερη είσοδο, εγκαινιάζοντας την  Πέμπτη 21 Ιουνίου, 21:00 στη νέα γκάλερι ArteGa, την Έκθεση Έργων Video Art  “Ιπτάμενα Τοπία” των καλλιτεχνών: Ελένη Γκλίνου, Ιωάννα Μύρκα, Βασίλης Μπούζας, Φρύνη Μουζακίτου, Ανδρέας Σιτορέγκο, Ελευθερία Σταμάτη, Κωσταντίνος Τηλιγάδης, υπό τη συνοδεία των μουσικών επιλογών στα decks του DJ Αντώνης Παπουτσάκης.

Την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Ιουνίου, από τις 9 το απόγευμα, θα ανέβουν στο stage του  Jazzèt Café  τα groups Groove Syndicate, Roy Kaliva Quartet, Irida Quartet και Blue Sketch ενώ το κλείσιμο της 19ης  Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής, την Κυριακή 24 Ιουνίου, στις 10 το βράδυ, θα το αναλάβει η διεθνώς αναγνωρισμένη Nana Simopoulos από την Νέα Υόρκη, με το World Jazz Quartet της, όπου τόσο επί σκηνής όσο και στις ηχογραφήσεις της, συνδυάζει επιδέξια ήχους και υφές από όλο τον κόσμο, συναρπάζοντας τα ακροατήρια παγκοσμίως.

Μία πλούσια πολιτιστική γιορτή, σε μία όμορφη γειτονιά του Χαϊδαρίου.

MUSIC CENTER ATHENS – JAZZÉT CAFÉ  – ARTEGA  

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 99-101, 2105815626, www.facebook.com/MusicCenterAthens/

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ  

J A Z Z E T     C A F E

Το νεοσύστατο jazz club Jazzèt Cafè τους τελευταίους 4 μήνες λειτουργίας του, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του συνθέτη, κιθαρίστα και εκπαιδευτικού Λευτέρη Χριστοφή παρουσίασε σπουδαίους καλλιτέχνες και γκρουπς της εγχώριας τζαζ μουσικής σκηνής,  όπως τους:  Γιώργος Κοντραφούρης Τrio, Takis Barberis Group, Mode Plagal, BFAM, Dimitris Kalantzis Quartet, Νικόλας Αναδολής, Μάνος Σαριδάκης, Jazz & More Trio, Aias & Lefteris Christofis Duet, StandArt Duo, Touche Nouveau, Braziliada, Bate Coxa κ.α. όπως επίσης καλλιτέχνες από τη κλασική μουσική τους:

Ingrid Sotolarova, Σοφία Μαυρογενίδου, Duo Arioso, Δήμητρα Κοκκινοπούλου, Ευγενία Καραμήτρου, Σπύρος Φλωράκης, Βασίλης Καναράς, Σπύρος Καρβέλας & Flamenco Voices κ.α. 

 

Jazzét Café – Home | Facebook, www.facebook.com

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018,  21:00   ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ VIDEO ART (21-24/6/2018)                                             

“Ιπτάμενα Tοπία” Έκθεση Έργων Video Art, 21:00-24:30

Ελένη Γκλίνου, Ιωάννα Μύρκα, Βασίλης Μπούζας, Φρύνη Μουζακίτου, Ανδρέας Σιτορέγκο, Ελευθερία Σταμάτη, Κωσταντίνος Τηλιγάδης

Επιμέλεια Διοργάνωσης: Ελένη Γκλίνου, Ανδρέας Σιτορέγκο, Κωνσταντίνος Τηλιγάδης

Η εσωτερική πλευρά της οροφής  του χώρου μουσικών πειραματισμών του Music Center Athens – Jazzèt Cafè – ArteGa στα πλαίσια του 19ου φεστιβάλ  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2018, μετατρέπεται σε  ένα τοπίο εναλλασόμενων προβολών video art έργων που πειραματίζονται με το βίωμα της βαρύτητας. Τα τοπία που αναδύονται στον “ουρανό” του χώρου παράλληλα με τα ακούσματα της μουσικής τζαζ μέσα στην αρχή του καλοκαιριού σ΄ ένα κλάμπ έξω από τον χάρτη των μεγάλων μουσικών σκηνών της Αθήνας, προτείνουν μια συμπτωματική εφήμερη κατάκτηση του “αδύνατου”. Χαιρετούν την πραγματοποιημένη ικανότητα των δυνατοτήτων της τεχνολογίας να υπηρετεί τόσο το όνειρο όσο και την πραγματικότητα. Νοερά απαντούν στην επιθυμία του ανθρώπου των αρχών του 20ου αιώνα να δει την γη από ψηλά αντιστρέφοντας την.

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018,21:00 ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018,    21:00  GROOVE SYNDICATE

Στάθης Μιχάλαινας: κιθάρα                                

Αλέξης Χανιωτάκης: μπάσο

Βασίλης Μπάλδος: τύμπανα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018, 22:00   ROY KALIVA QUARTET

Ρόυ Καλύβα: τραγούδι                                          

Πέτρος Ζορμπάς: κιθάρα

Θοδωρής Μαραϊδώνης: κοντραμπάσο             

Ευαγγελία Σταύρου: ντραμς

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018,           21:00  IRIDA PROJECT

Βασίλης Τζωρτζίνης: μπάσο                                     

Κώστας Οικονόμου: κιθάρα               

Ιωάννα Κοράκη: πιάνο, φωνή                               

Μαργαρίτα Θεοφιλοπούλου: τρομπέτα 

Σωκράτης Αγγελάκος: τύμπανα

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018,           22:30 BLUE SKETCH

Το Σάββατο 23/6 ζωντανά οι Blue Sketch στο Jazzet Cafe. Με επιρροές απο την παράδοση της Jazz και με ένα πρόγραμμα με αρκετές αυθεντικές πρωτότυπες συνθέσεις, standards, διασκευασμένο pop ρεπερτόριο, σε ύφος αρκετά blues, αισθητά Jazz και αμυδρά funk, οι Blue Sketch θα παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη παράσταση που επικεντρώνεται στην ουσία της μουσικής, με ενδιαφέροντα arrangements, groove, έκφραση και αυτοσχεδιασμό. “1,2,3,4” – Ray Brown.

Δέσποινα Μπαρμπουνάκη: Φωνή                       

Άγγελος Φίλιππας : Τενόρο Σαξόφωνο                                                        Αναστάσης Κυριακίδης: Κιθάρα                                    

Στάθης Πανάγου: Μπάσο                                                                    

Θοδωρής Κυριακίδης :Τύμπανα

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018, 22:00 NANA SIMOPOULOS WORLD JAZZ QUARTET

Nana Simopoulos: sitar κιθάρα και φωνή

Caryn Heilman from New York φωνητικά και κρουστά 

Μάνος Λούτας: μπάσο

Solis Barkis: κρουστά φωνητικά 

H Νάνα Σιμόπουλος είναι σήμερα στην πρώτη γραμμή της World Jazz μουσικής σκηνής. Τόσο επί σκηνής όσο και στις ηχογραφήσεις της, συνδυάζει επιδέξια ήχους και υφές από όλο τον κόσμο, συναρπάζοντας τα ακροατήρια παγκοσμίως.

Το πρώτο της άλμπουμ «Pandora’s Blues», στο οποίο συμμετέχει ο αείμνηστος Charlie Haden καθώς επίσης και ο ντάμερ Billy Higgins, απέσπασε τη διάκριση «Critic’s Choice» του περιοδικού DOWNBEAT. Ο αείμνηστος Ινδός Μάστερ του Σαράνγκι Ustad Sutan Khan την συνοδεύει στις τρεις τελευταίες κυκλοφορίες της, «After The Moon», 1997, «Daughters Of The Sun», 2001, το οποίο και αποτέλεσε το Νο 1 στα NAV New Age και στα ραδιοφωνικά παγκόσμια charts, καθώς επίσης και στην τελευταία της κυκλοφορία «Skins». Μετά τις επιτυχίεςτο φεστιβάλ Μουσικής του Μοντρέ της Ελβετίας και τη συμμετοχή της στη συλλογή των CD τους «Live at the B&W Montreux Music Festival, Vol. II», η εμφάνισή της στο Electronic Festival της Βαρσοβίας, τον Οκτώβριο του 2007, απέσπασε αξιοσημείωτα μεγάλη προσέλευση. Έχει παίξει στο Symphony Space, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Joni Mitchell «Wall-to-Wall», μαζί με την Lauren Flanigan, ντίβα της Όπερας και στο Κέντρο Κέννεντυ, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ «Mary Lou Williams Women in Jazz festival», μαζί με το σεξτέτο της Mary Ann Mc Sweeney. Το μουσικό της σύνολο World Music of Nana, έπαιξε στο Rubin Museum of Art με τον Βραζιλιάνο κρουστό Café Da Silva και στο Merkin Hall με τον Ustan Sultan Khan στο Σαράνγκι καθώς επίσης και τον David Liebman στο σαξόφωνο. Το Σεπτέμβριο του 2011 διηύθυνε 40 μουσικούς από το Θιβέτ, την Ινδία, την Τουρκία, την Αφρική, το Ισραήλ και την Ελλάδα σε μια μνημοσυνιακή τελετή της 9/11 στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Νέα Υόρκη, σε μια πρωτότυπη σύνθεση η οποία ονομάστηκε «Θα σε θυμηθώ» – «I will remember you». Επί του παρόντος, εμφανίζεται δίνοντας παραστάσεις και συναυλίες με το Μουσικό της Σχήμα World Jazz Music of Nana.

———————————————————————————–

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: VIDEO ART INSTALLATION 21-24/6/2018

ArteGa (Art Gallery) – Music Center Athens

“Ιπτάμενα τοπία” Έκθεση έργων video art από 21 έως 24 Ιουνίου 2018, 20:00-24:30

Ελένη Γκλίνου, Ιωάννα Μύρκα, Βασίλης Μπούζας, Φρύνη Μουζακίτου, Ανδρέας Σιτορέγκο, Ελευθερία Σταμάτη, Κωσταντίνος Τηλιγάδης

Επιμέλεια Διοργάνωσης: Ελένη Γκλίνου, Ανδρέας Σιτορέγκο, Κωνσταντίνος Τηλιγάδης

Η υπόταξη της δύναμης της βαρύτητας – του “πνεύματος της βαρύτητας” όπως το αποκαλούσε ο Νίτσε – έγινε βασικό πολιτιστικό μοτίβο κατά την διάρκεια του 1910. Το αντιθετό της η έλξη της βαρύτητας, προυπέθετε την φυγή απο το στατικό και το ακίνητο και χρησιμοποιήθηκε ως μεταφορά μελλοντικών μεταμορφώσεων και της δημιουργίας ενός νέου πολιτισμού, μιας νέας πραγματικότητας. Μια τέτοια ερμηνεία της έλειψης βαρύτητας απορρέει απο το περίφημο απόσπασμα του Τάδε έφη Ζαρατούστρα: ” Όποιος μάθει τους ανθρώπους να ανοίγουν φτερά αυτός θα αλλάξει όλα τα σύνορα, θ’ ανοίγουν φτερά γι αυτόν στον αγέρα. Κι “ανάλαφρη την γη θα βαφτίσει. 1.2

Το πέταγμα, στο όνειρο αλλά και στην πράξη είναι συνυφασμένο με την απελευθέρωση του σώματος, με την ολιστική συμετοχή όλων των αισθήσεων.

Το βίωμα του μουσικού ακούσματος είναι  μια εμπειρία βαρύτητας η έλειψης  της. Απελευθερώνει  το σώμα από τα όρια του επιτρέποντας του να ” γλιστρά” σε περιοχές που δεν έχουν συγκεκριμένη φόρμα ύφος και χαρακτήρα.

Η εσωτερική πλευρά της οροφής  του χώρου μουσικών πειραματισμών του Music Center Athens – Jazzèt Cafè – ArteGa στα πλαίσια του 19ου φεστιβάλ  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2018, μετατρέπεται σε  ένα τοπίο εναλλασόμενων προβολών video art έργων που πειραματίζονται με το βίωμα της βαρύτητας. Τα τοπία που αναδύονται στον “ουρανό” του χώρου παράλληλα με τα ακούσματα της μουσικής τζαζ μέσα στην αρχή του καλοκαιριού σ΄ένα κλάμπ έξω απο τον χάρτη των μεγάλων μουσικών σκηνών της Αθήνας, προτείνουν μια συμπτωματική εφήμερη κατάκτηση του “αδύνατου”. Χαιρετούν την πραγματοποιημένη ικανότητα των δυνατοτήτων της τεχνολογίας να υπηρετεί τόσο το όνειρο όσο και την πραγματικότητα. Νοερά απαντούν στην επιθυμία του ανθρώπου των αρχών του 20ου αιώνα να δει την γη από ψηλά αντιστρέφοντάς την.

  1. F. Nietzsche: Thus spoke Zarathustra. Translation into English by Thomas Common
  2. Ekaterina Borbinskaia: Στο κατώφλι του Σύμπαντος: Το ένστικτο της ελαφρότητας και της συμπαντικής συνείδησης.

MUSIC CENTER ATHENSJAZZÉT CAFÉ  – ARTEGA  

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 99, ΧΑΪΔΑΡΙ, 12461, 2105815626, www.facebook.com/MusicCenterAthens/

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ                                                                             

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button