ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Hot spot Σκαραμαγκά: Το πορνείο, το μπακάλικο και τα ναρκωτικά

Περί πορνείου, μπακάλικου και ναρκωτικών στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Σκαραμαγκά η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι τόνοι υψώθηκαν όταν έκανε σχετική καταγγελία ο Αποστόλης Θεοφίλης, την οποία όμως γρήγορα ανακάλεσε υπό τις αντιδράσεις της διοίκησης του Δήμου και άλλων παρατάξεων. Εμείς, με τη σειρά μας, ζητήσαμε και πήραμε απάντηση από την Αστυνομία στο ερώτημα: “Υπάρχει πορνείο στο καμπ του Σκαραμαγκά;”.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός ενημέρωσε το Σώμα σχετικά με τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό της προβλήτας Νο 4 του Σκαραμαγκά, όπου αυτή τη στιγμή βρίσκεται ο καταυλισμός των προσφύγων.

Η συζήτηση γενικεύτηκε και πέρασε -μάλλον αναμενόμενο- και στο προσφυγικό. Την ώρα που ο Μιχάλης Σελέκος δήλωνε ότι το Χαϊδάρι θα πρέπει να είναι περήφανο που δίδαξε την έννοια της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, ο επικεφαλής της παράταξης “Το Χαϊδάρι Ψηλά”, Αποστόλης Θεοφίλης, παρενέβη θέτοντας πρόβλημα “ηθικής τάξεως” στη λειτουργία της Δομής: «Στο hot spot, απ΄ ότι πληροφορήθηκα, η κατάσταση είναι δραματική. Υπάρχει εκεί μέσα αυτοσχέδιο πορνείο, υπάρχει αυτοσχέδιο μπακάλικο, δεν ξέρω σε τι επίπεδο είναι τα ναρκωτικά. Σε όλα αυτά εθελοτυφλούμε». 

Αναγκάστηκε να ανακαλέσει 

Ακολούθησαν μικροεντάσεις. Ο δήμαρχος του συνέστησε, αν υπάρχουν καταγγελίες, να τις αναφέρει, αλλιώς δεν μπορούν να λέγονται τέτοια πράγματα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα από μικροφώνου. Ο πρόεδρος του Σώματος, Παναγιώτης Τσατσαρώνης, τον κάλεσε να ανακαλέσει τη λέξη πορνείο. Επίσης υπήρξε ισχυρή αντίδραση από τον Μιχάλη Σελέκο και τον Μόσχο Χουδελούδη. 

Ο κ. Θεοφίλης δέχτηκε να ανακαλέσει τις συγκεκριμένες φράσεις, αλλά επέμενε πως, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από επισήμους φορείς και από την Αστυνομία, η κατάσταση στο χώρο δεν είναι και η καλύτερη. 

“Όχι βέβαια”

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” απευθύνθηκε στο ΑΤ Χαϊδαρίου, το οποίο έχει την αστυνομική ευθύνη στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Σκαραμαγκά, όπου διαμένουν αυτή τη στιγμή 2.700 άνθρωποι. Όπως έχουμε γράψει σε διαδοχικά δημοσιεύματά μας, η παρουσία των ανδρών του ΑΤ Χαϊδαρίου είναι καθημερινή στο χώρο και συχνά, σε περίπτωση νέων αφίξεων, ολοήμερη. Θέσαμε λοιπόν το ερώτημα: “Υπάρχει πορνείο στο καμπ του Σκαραμαγκά;”. Η απάντηση που λάβαμε αρμοδίως ήταν κατηγορηματική: “Όχι βέβαια, όχι βέβαια”.  

Όσο για το μπακάλικο, έχουμε γράψει γι’ αυτό: Αγώνας επιβίωσης στον Σκαραμαγκά. Για ναρκωτικά, έχουν γίνει συλλήψεις για μικροποσότητες χασίς εκτός καταυλισμού. Ενδεικτικά: Κατοχή χασίς – Σύροι από τον Σκαραμαγκά με χειροπέδες δυο φορές σε ένα μήνα. Επίσης εδώ περισσότερα στοιχεία από την Αστυνομία: Στοιχεία για παραβατική συμπεριφορά στη Δομή Σκαραμαγκά.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button