ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Γιορτινό Street Tennis, όπου πλήθος παιδιών “έπιασαν” ρακέτα

Σε ένα μεγάλο αθλητικό κύτταρο με οκτώ γηπεδάκια τένις διαμορφώθηκε την Κυριακή 7 Νοεμβρίου η πλατεία Δημαρχείου, στο πλαίσιο διοργάνωσης Street Tennis 2021, για μικρούς “δόκιμους” τενίστες.

Η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή, με πολύχρωμα μπαλόνια και μουσικές επιλογές για τους λιλιπούτειους δημότες. Περίπου 180 μαθητές και μαθήτριες από όλες τις τάξεις των Δημοτικών Σχολείων του Χαϊδαρίου, μετά από κάλεσμα του Δήμου που έφτασε στα σχολεία τους, είχαν την ευκαιρία να κάνουν την πρώτη γμωριμία με την αντισφαίριση.

20 τελειόφοιτοι φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που ειδικεύονται στο συγκεκριμένο άθλημα, δύο καθηγητές τους και προπονητές του Δήμου μας, που είχαν την επίβλεψη του ασκησιολόγιου, υποδέχτηκαν τα παιδιά.

Γιορτινό Street Tennis, όπου πλήθος παιδιών "έπιασαν" ρακέτα 3

Αγώνες και παιχνίδια

Από τις 10 το πρωί έως τις 1 το μεσημέρι αγωνίστηκαν σε τρία διαφορετικά γκρουπ, ανά δύο τάξεις του Δημοτικού. Σε κάθε τερέν υπήρχαν δύο παιδάκια που αγωνιζόταν απέναντι σε άλλα δύο. Η κάθε αναμέτρηση ήταν ημίωρη. Το υπόλοιπο χρονικό διάστημα, σε ένα μεγάλο τμήμα της πλατείας που οι διοργανωτές ονόμασαν «Στίβο Μάχης», οι μαθητές  είχαν την ευκαιρία να παίξουν σε δρομικά παιχνίδια. 

Στο τέλος της διοργάνωσης ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός μαζί με τον εντεταλμένο σύμβουλο Αθλητισμού Γιώργο Βελέντζα απένειμαν σε όλους τους μικρούς αντισφαιριστές από ένα αναμνηστικό δίπλωμα. Ακόμα σε όλους τους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν αναψυκτικά, ενώ κληρώθηκαν τρεις επαγγελματικές ρακέτες.

Την ευθύνη της όλης διοργάνωσης είχε η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου. Σκοπό είχε όχι μόνο να διαφημίσει το άθλημα, αλλά να βάλει τα παιδιά στο πνεύμα του αθλητισμού, καθώς και να τα κάνει περάσουν μια διαφορετική Κυριακή.

Παρόμοια Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button