ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Γιατί κερνούσαν γλυκά στο Δημαρχείο

Γιορτινή ατμόσφαιρα είχε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 15 Ιουλίου. Η αίθουσα συνεδριάσεων γέμισε με δεκάδες εργαζόμενες της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Χαϊδαρίου (Κ.Ε.Δ.Χ) και των παιδικών σταθμών. Διάχυτα ήταν τα χαμόγελα στα πρόσωπα τους μετά τη δικαστική απόφαση που πήραν στα χέρια τους. Μια απόφαση σταθμός που τους δικαίωσε, μετά από χρόνιους αγώνες και διεκδικήσεις.

65 εργαζόμενες δικαιώθηκαν και έπεται συνέχεια

Ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος τη χαρακτήρισε ως μία σημαντική μέρα, αφού συζητήθηκαν αγωγές των 52 εργαζομένων της ΚΕΔΧ που δουλεύουν μέσω ΕΣΠΑ. Επίσης και άλλων 13 που εργάζονται σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου με οκτάμηνη σύμβαση του ΟΑΕΔ, που τους ανανεώθηκε πρόσφατα. Στο Δήμο έφτασε τελεσίδικη απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας, που αναφέρει πως οι συμβάσεις των παραπάνω 65 εργαζομένων μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου. Από την πλευρά της η δημοτική αρχή όρισε προσωποπαγή θέση για την κάθε μία, ώστε να ολοκληρωθεί η μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου.

Εργάζονται συνεχώς ακόμα και για 15 χρόνια

Παράλληλα στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι προσφυγές τεσσάρων εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και άλλων τριών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού (ΚΔΑΠ), που καταφεύγουν δικαστικώς με ξεχωριστές αγωγές. Να σημειωθεί πως στις τελευταίες περιπτώσεις, υπάρχουν δύο νηπιαγωγοί που εργάζονται συνεχώς στο Δήμο με ανανεωμένες συμβάσεις από το 2003 και το 2008 αντίστοιχα.

Σελέκος: «Παλεύουμε εμπράκτως. Δεν περιοριζόμαστε σε μία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου»

Ο κ. Σελέκος σημείωσε πως η δημοτική του αρχή όποιες ανανεωμένες συμβάσεις βρήκε σε εργαζομένους σε πρωτόλεια μορφή, με πρωτόδικη απόφαση δικαστηρίου τις μετέτρεψε σε αορίστου χρόνου. Κάτι που έγινε από τον πρώτο χρόνο, σε οδηγούς και σχολικούς φύλακες. Τόνισε πως είναι δικαίωμα των εργαζομένων να έχουν σταθερή και μόνιμη εργασία. Κάτι για το οποίο παλεύουν εμπράκτως με την παρουσία τους μέσα και έξω από τις δικαστικές αίθουσες και δεν περιορίζονται σε μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Εμείς το επόμενο διάστημα θα πιέσουμε από τη θέση της αντιπολίτευσης, για να ολοκληρωθούν οι αποφάσεις», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Όλο το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν σύμμαχος στους αγώνες μας»

Υπέρ των διεκδικήσεων των εργαζομένων τάχθηκαν και όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Σε κάποιο σημείο παρεμβαίνοντας ο πρόεδρος της ΚΕΔΧ Λεωνίδας Βουλγαρίδης εξέφρασε την πολιτική άποψη πως τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) θα πρέπει να είναι δημόσιες δομές. Η επιχορήγηση τους θα πρέπει να δίνεται από το κράτος και όχι μέσω ΕΣΠΑ, για να μην έχει ημερομηνία λήξης

Μετά το τέλος της συνεδρίασης οι εργαζόμενες πρόσφεραν γλυκά στους δημοτικούς συμβούλους και σε όλους τους παριστάμενους δημότες. Ευχαρίστησαν εγκάρδια τη δημοτική αρχή και όλες τις δημοτικές παρατάξεις, που στάθηκαν συμπαραστάτες στους αγώνες και στα δίκαια αιτήματα τους.

Στο μεταξύ εκδικάστηκε την Τετάρτη 17 Ιουλίου στο Πρωτοδικείο της Αθήνας η προσφυγή των τριών εργαζομένων στα ΚΔΑΠ. Η απόφασή της αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button