ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ

Για τον ιστότοπο του Δήμου Χαϊδαρίου

γράφει ο Κώστας Φωτεινάκης

———————————————-

Το κείμενο που ακολουθεί το είχα γράψει αμέσως μετά τη δημιουργία του νέου ιστοτόπου του Δήμου Χαϊδαρίου, δηλαδή αρχές Οκτωβρίου 2018, αλλά δεν το είχα δημοσιεύσει. Επανήλθε στη μνήμη μου προετοιμάζοντας προτάσεις προς το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και της νέας Δημοτικής Αρχής της πόλης μας. Ακολουθεί το κείμενο, παρέμβαση:

Το νέο «αναβαθμισμένο» site του Δήμου Χαϊδαρίου και η «εγκληματική παράληψη» της έκδοσης του ιστορικού βιβλίου «ΧΑΪΔΑΡΙ – Συνάντηση με την ιστορία», 2006.

Στις  30 Σεπτεμβρίου 2018 εγκαινιάστηκε «ο νέος επίσημος ιστότοπος» του Δήμου Χαϊδαρίου http://www.haidari.gr. Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Δήμου «Το νέο site θα είναι αισθητικά αναβαθμισμένο και προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες, με βασικό κριτήριο την άμεση, εύκολη και γρήγορη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των Δημοτών». Αυτό είναι ζητούμενο, σήμερα όμως δεν είναι αναβαθμισμένο,  το αντίθετο διαπιστώνω,  ελπίζω όμως ότι με την πάροδο του χρόνου να αναβαθμιστεί.

Τρεις παρατηρήσεις και προτάσεις στην πρώτη φάση :

  • Με το νέο ιστότοπο καταργείται η προηγούμενη ιστορία του Δήμου γιατί «εξαφανίζονται» πολύτιμα στοιχεία της καθημερινότητας, ωστόσο ιδιαίτερα χρήσιμα.
  • Για τον ιστότοπο του Δήμου Χαϊδαρίου 3Στο «νέο επίσημο ιστότοπο» έχει καταργηθεί η ιστορική έκδοση του Δήμου Χαϊδαρίου με τίτλο «ΧΑΪΔΑΡΙ – Συνάντηση με την ιστορία», 2006. Θεωρώ  ότι η μη πρόσβαση στο βιβλίο είναι «εγκληματική παράληψη» και πως θα πρέπει άμεσα να αναρτηθεί στο νέο ιστότοπο με τον τρόπο και τη λειτουργικότητα που είχε στην προηγούμενη μορφή. Υπάρχουν δεκάδες αναφορές στο WIKIPEDIA για το Χαϊδάρι, σε ανενεργούς όμως συνδέσμους μετά την «αναβάθμιση» που δημιουργούν κακή εντύπωση για την πόλη και δυσχεραίνουν τους αναγνώστες και ερευνητές. Ανεξαρτήτως όμως με την επαναφορά της ιστορικής έκδοσης «Χαϊδάρι –  Συνάντηση με την ιστορία» χρειάζεται να γραφτεί και να αναρτηθεί μια σύντομη ιστορική παρουσίαση της πόλης και των ανθρώπων της.
  • «Στο αναβαθμισμένο site» δεν υπάρχει σύνδεση που να παραπέμπει  στον «Ψηφιακό κόμβο πολιτισμού» http://haidari.culhub.gr, ο οποίος στην παρούσα φάση δεν ανταποκρίνεται στην πλούσια ιστορική και πολιτιστική παράδοση που έχει ο Δήμος Χαϊδαρίου. Σε οποιαδήποτε όμως περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει, ούτε κατά το ελάχιστο, την έκδοση και την επιστημονική τεκμηρίωση του μπλε βιβλίου «ΧΑΪΔΑΡΙ – Συνάντηση με την ιστορία», που ήταν διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή.

Από τα ανωτέρω προκύπτει η αναγκαιότητα της άμεσης ανάρτησης του βιβλίου στο νέο «επίσημο ιστότοπο» του βιβλίου  «ΧΑΪΔΑΡΙ – Συνάντηση με την ιστορία», το οποίο θεωρείται ως μια σημαντική ερευνητική, μορφωτική και βιβλιογραφική  πηγή, καθώς και μια περιληπτική παρουσίαση της ιστορίας της πόλης.

31.08.2019

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button