ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Γεωργοδημοσθένης Ζαχαρόπουλος: Γνώση και τόλμη για τα προβλήματα της δυτικής Αττικής

γράφει ο Γεωργοδημοσθένης (Γιώργος) Ζαχαρόπουλος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, Δυτικού Τομέα Αθηνών “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής  – Γιάννης Σγουρός”

Η συμμετοχή στην πολιτική, τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα κέντρα αποφάσεων είναι θέμα ουσίας. Ασχολούμαι με τα κοινά πολλά χρόνια και έχω σφραγίσει την πορεία μου με συνέπεια, αίσθημα ευθύνης και δημιουργικότητα. Είμαι συνδικαλιστής και Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος νομού Αττικής), φορέας διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική.

Η αγάπη μου για την Δυτική Αθήνα, όπου ζω μόνιμα με την οικογένειά μου εδώ και 45 χρόνια, το ενδιαφέρον μου για του ανθρώπους, τα προβλήματα της περιοχής μας, η θλιβερή πρωτιά στην ανεργία, η υποβίβαση του επιπέδου της ζωής μας στην καθημερινότητά της, με ώθησαν να ασχοληθώ ενεργά στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Έχοντας σκοπό μου την προώθηση των προβλημάτων που απασχολούν την περιοχή μας (αντιπλημμυρικά έργα, έργα υποδομής, στήριξη των δημοτών μας σε συνεργασία με την δημοτική αρχή του κάθε δήμου της δυτικής Αθήνας) και έχοντας γνώση (Master Διαχείριση περιβάλλοντος) και εμπειρία στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων που είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Αττικής, θα παλέψω για την βελτίωση της καθημερινότητάς μας και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας. Η αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα δυστυχώς είναι παραγκωνισμένη από την κεντρική εξουσία, με μεγαλύτερες ευθύνες και αρμοδιότητες και με λιγότερα χρήματα και προσωπικό. Η αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα η Περιφέρεια Αττικής χρειάζεται δραστήριους και έμπειρους ανθρώπους στο τιμόνι της για να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου. Τα μεγάλα της προβλήματα παραμένουν άλυτα και οι έκτακτες καταστάσεις που την εξέθεσαν ανεξαιρέτως, αποτελούν τρανή απόδειξη πως το ζητούμενο είναι ένα άλλο μοντέλο διοίκησης από διαφορετικούς ανθρώπους.

Ανθρώπους που είναι γνώστες της αυτοδιοίκησης και έχουν την εμπειρία την τόλμη και το όραμα. Αυτούς που έχουν μάθει πως η επιτυχία απαιτεί σκληρή προσπάθεια και τολμούν να μιλούν ελεύθερα προτείνοντας λύσεις για τα προβλήματα και που δεν έχουν πολιτικές εξαρτήσεις. Χρειαζόμαστε καινοτόμους, εργατικούς, τολμηρούς και πρακτικούς ανθρώπους χωρίς κομματικές δεσμεύσεις με νέες αντιλήψεις.

Κοινή αντίληψη είναι ότι η σημερινή περιφερειακή αρχή, κρινόμενη εκ του αποτελέσματος, έμεινε μετεξεταστέα. Σκοπός και στοίχημα ευθύνης είναι να ξαναβρεί η Περιφέρεια Αττικής τον βηματισμό της, τον προσανατολισμό της και μέσα από μία ποιοτική ανασυγκρότηση να προχωρήσει δυναμικά στον δρόμο της δημιουργικής Αναγέννησης.

Είναι μεγάλη τιμή να συνεργάζεσαι με τον Γιάννη Σγουρό, ένα τόσο καταξιωμένο και επιτυχημένο Περιφερειάρχη, ο οποίος άφησε την σφραγίδα του στην Περιφέρεια Αττικής όχι μόνο ως επιτυχημένος, αλλά κυρίως σαν δημόσιος άνδρας υψηλού πολιτικού ήθους και σπάνιου ανθρώπου. Η ανεξάρτητη παράταξη του Γιάννη Σγουρού με πίστη στην ιδέα της προσφοράς, με βαθιά γνώση στην αυτοδιοίκηση και με αίσθημα ευθύνης θα επαναφέρει την περιφέρεια στην κανονικότητα και θα συνεχίσει το πετυχημένο έργο της.

Το μεγάλο μας στοίχημα, είναι να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που μας ταλανίζουν, αλλά και προοπτική για τους κατοίκους της Αττικής.

Ζαχαρόπουλος Γεωργοδημοσθένης (Γιώργος)

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button