ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑ

Μωρό θετικό στον κορωνοϊό στο Αττικόν

Για πρώτη φορά στο Αττικό Νοσοκομείο ήρθε στον κόσμο ένα μωρό με θετικό μοριακό έλεγχο για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, από μητέρα με λοίμωξη Covid-19 σε αποδρομή. Η κύηση ήταν 37 εβδομάδων με ιστορικό σακχαρώδη διαβήτη της κύησης. Η μητέρα εμφάνισε πριν από περίπου δέκα ημέρες δέκατα πυρετού και βήχα. Τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της υποβλήθηκαν σε μοριακό έλεγχο με RT-PCR, που βγήκε θετικός και για τους δύο.

Το βρέφος εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Νεογνών

Το πρωί της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου η μητέρα προσήλθε στο Αττικό με φαινόμενα τοκετού. Ο μοριακός έλεγχος ήταν ασθενώς θετικός, γεγονός που υποδηλώνει ότι η λοίμωξη Covid-19 είναι σε αποδρομή. Στο ίδιο νοσοκομείο έχουν γίνει δεκάδες τοκετοί από μητ΄ρες θετικές, χωρίς να έχει μεταφερθεί ο ιός στο μωρό.

Το αγοράκι, βάρους γέννησης 3.410 γραμμαρίων, μεταφέρθηκε και παρακολουθείται στη Μονάδα Εντατικής Νεογνών.

Η γέννα έγινε με καισαρική τομή, γεγονός που απομακρύνει την πιθανότητα κάθετης μετάδοσης κατά την διάρκεια του τοκετού. Μέχρι σήμερα, όλα τα νεογνά που γεννήθηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο από μητέρες με λοίμωξη Covid-19 ήταν αρνητικά σε επανειλημμένους μοριακούς ελέγχους που έγιναν.

Η Σοφία Καλανταρίδου καθηγήτρια Μαιευτικής-Γυναικολογίας και διευθύντρια της Γ’ Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής Κλινικής ΕΚΠΑ ΠΓΝ “ΑΤΤΙΚΟ”, δήλωσε στο Healthview ότι πρόκειται για σοβαρό εύρημα που επιβεβαιώνει τους φόβους για ενδομήτρια μετάδοση του ιού από τη μητέρα στο παιδί.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button