ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Free Wi-Fi στο Χαϊδάρι – Οι χώροι και το PIN για ελεύθερο ιντερνέτ

Πολυσύχναστα σημεία της πόλης διαθέτουν ήδη ελεύθερο, ασύρματο ευρωζωνικό δίκτυο του Δήμου Χαϊδαρίου. Το δίκτυο αυτό πρόκειται να αναπτυχθεί με επιπλέον σημεία, ενώ αναβαθμίζεται και το portal του Δήμου.

Αναβαθμίζεται το σύνολο των υποδομών του Δήμου, π.χ. αναβάθμιση portal με νέες δυνατότητες, αναβάθμιση εξοπλισμού, αναβάθμιση ταχυτήτων πρόσβασης στο internet, κτλ.
Σε παλαιότερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου, αποφασίστηκε η διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων για δύο μικρά, αλλά σημαντικά έργα στον τομέα της επικοινωνίας. Αυτά είναι:
– Η αναβάθμιση της Διαδικτυακής Πύλης (Portal) του Δήμου, ώστε ο δημότης Χαϊδαρίου, να ενημερώνεται μέσα ένα πλέον σύγχρονο και φιλικό στο χρήστη περιβάλλον, καθώς και να υποβάλλει ηλεκτρονικά, πλέον, τα αιτήματά του όσον αφορά έκτακτες βλάβες, επισκευές, υποδείξεις, παράπονα, σχόλια κτλ. Στο επόμενο χρονικό διάστημα το Portal του Δήμου θα διατίθεται και σε application για smart phones (android και iphone).
– Η συντήρηση του υφιστάμενου ασύρματου δικτύου WiFi στις περισσότερες περιοχές του Δήμου με το έργο: «Προμήθεια και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού για το υφιστάμενο Ευρυζωνικό Ασύρματο Δίκτυο Wi-Fi».

Τα σημεία της πόλης και το PIN για ελεύθερο ιντερνέτ

Τα σημεία όπου διατίθεται σήμερα το δωρεάν Wi-Fi είναι τα εξής:
– Δημαρχείο (προαύλιο, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου)
– Γυμναστήριο
– Θεατράκι οδού Ρίμινι
– Πλατεία Άνω Δάσους
– Κολυμβητήριο
– Γήπεδο «Τάκης Χαραλαμπίδης»
– Στέγη Πολιτισμού
– Παλατάκι
Πρόκειται για χώρους στους οποίους συγκεντρώνεται καθημερινά αρκετός κόσμος.
Η πρόσβαση στο ασύρματο Δίκτυο του Δήμου είναι εντελώς δωρεάν και δεν απαιτείται username ή password! Το Ασύρματο Δίκτυο αναγνωρίζεται ως “Haidari Hot Spot”.

Και σε αυτά τα σημεία θα μπει δωρεάν Wi-Fi

Επιπλέον, ότι ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει ήδη διασφαλίσει χρηματοδότηση 15.000 ευρώ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος WiFi4EU και πρόκειται να συμπεριλάβει, στο άμεσο μέλλον, επιπλέον σημεία, για δωρεάν πρόσβαση (freeWifi) προς τους δημότες και κατοίκους του. Αυτά είναι:
– Πλατεία Ηρώων 
– Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 
– Πλατεία Σινασού 
– Πλατεία Σκαμπά (Λαού)
Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 27ης Αυγούστου 2019 ενέκρινε ομόφωνα την έγκριση πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής που αφορούν την υλοποίηση του έργου με τίτλο “Προμήθεια και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού, για το υφιστάμενο ασύρματο δίκτυο Wi-Fi Δήμου Χαϊδαρίου”.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button