ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΥΓΕΙΑ

Φουρφούρι: Σπουδαία μαθήματα κοινωνικοποίησης από μια παρτίδα παιχνιδιού

Το φουρφούρι

Τα επιτραπέζια παιχνίδια μας αρέσουν πολύ και είμαστε πολύ χαρούμενοι που στο Φουρφούρι υπάρχουν πλέον αρκετά για όλες τις ηλικίες (2.5-99 χρονών).

Ποιος δεν θυμάται απογεύματα με φίλους ή οικογένεια γύρω από ένα ταμπλό; Όταν τόσο κοντά φτάναμε στο στόχο μας και με μια ζαριά γλιστρούσαμε πάλι κάτω… απογοήτευση. Ή αυτή την μεθυστική αίσθηση της απρόσμενης νίκης!

Άλλες φορές τσακωνόμασταν για το εάν κάποιος έκλεψε ή όχι, συζητούσαμε, καταλήγαμε κάπου, συνεχίζαμε. Άλλοτε συνεννοούμασταν κρυφά για να αφήσουμε τον μικρότερο να μας κερδίσει και άλλοτε διεκδικούσαμε με όλο μας το πάθος μέχρι και το τελευταίο “ψίχουλο” από τα δικαιώματά μας στο παιχνίδι.

Μέσα από όλα αυτά ΜΑΘΑΜΕ.

Μάθαμε να ακολουθούμε κανόνες συμφωνημένους από όλους και για όλους. Μάθαμε να διαχειριζόμαστε την ήττα μας αλλά και την νίκη μας, γιατί είδαμε πως κάποιες φορές αυτά τα δύο απέχουν ελάχιστα και είναι τόσο εύκολο να ανατραπούν με μια μόνο κίνηση! Διεκδικήσαμε τα δικαιώματά μας ως παίχτες, αναγνωρίσαμε από την άλλη και τις υποχρεώσεις μας. Μάθαμε να σεβόμαστε τον αντίπαλο και συνειδητοποιήσαμε πως μια κλεμμένη νίκη δεν έχει την χάρη της αυθεντικής.

Σπουδαία μαθήματα κοινωνικοποίησης από μια παρτίδα παιχνιδιού.

………………………………………………………………

Αγ. Στρατοπέδου 27, Τ 21 0532 0324

Φορητό κουκλόσπιτο των plan toys

Φουρφούρι: Σπουδαία μαθήματα κοινωνικοποίησης από μια παρτίδα παιχνιδιού 3

Το φορητό κουκλόσπιτο των plan toys, που μπορείτε να βρείτε στο Φουρφούρι, αποτελείται από 3 κομμάτια τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν με διάφορους τρόπους. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 ετών κ πάνω. Προάγει το συμβολικό παιχνίδι μέσω του οποίου τα παιδιά αναπτύσουν την φαντασία τους, δρουν ελεύθερα κ αυθόρμητα κ έτσι προετοιμάζονται για την ενήλικη ζωή τους κ τους κοινωνικούς της κανόνες. Σε αυτού του τύπου τα παιχνίδια η θεματολογία είναι βιωματική. Έτσι τα παιδιά εμπνέονται από την καθημερινότητά τους κ αναπαριστούν ρόλους που φανερώνουν την συναισθηματική τους κατάσταση κ τον χαρακτήρα τους. Πολλές φορές καλούνται να μπουν στη θέση κάποιου κόντρα ρόλου κ να δράσουν ανάλογα. Αυτό βοηθά στην ανάπτυξη της ενσυναίσθησης. Δεν είναι λίγες η φορές που μέσα από τα σενάριά τους εκφράζουν φόβους κ αγωνίες, επεξεργάζονται προβλήματα κ προσπαθούν να τα λύσουν. Μην ξεχνάμε επίσης κ την ανάπτυξη του λόγου κ της δομημένης σκέψης μιας κ η ιστορία που θα σκαρφιστούν πρέπει να έχει αρχή-μέση-τέλος.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button