ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ετοιμάζονται τα “Χριστούγεννα στο Χαϊδάρι” – Δραστηριότητες και εκδηλώσεις για τα παιδιά

Σε φάση κατασκευής βρίσκεται το χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Δημαρχείου, ενώ έχουν ήδη αρχίσει να ανάβουν τα φώτα στις πλατείες.

Χτες το απόγευμα στήθηκε η εντυπωσιακή είσοδος – αψίδα του “χωριού” και παράλληλα στήνονται τα σπιτάκια. Όπως είπε στην εφημερίδα μας ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μάνος Πετούσης, στην Πλατεία θα υπάρχει καρουζέλ και ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι που θα αποφασιστεί στις επόμενες μέρες. Στα τρία ξύλινα σπιτάκια θα φιλοξενηθεί το σπίτι του Αι Βασίλη, τα ξωτικά και το “Σπίτι του παραμυθιού”. Όλα γίνονται για τα παιδιά, αλλά όχι μόνο, φυσικά. Θα υπάρχει face painting, ζωγραφική, χειροτεχνίες και άλλα παιχνίδια. Επίσης θα στολιστούν τα τρία θεματικά σιδερένια σπιτάκια που ήδη υπάρχουν στην Πλατεία και θα φιλοξενήσουν τη φάτνη, πολικές αρκούδες για φωτογραφίες κτλ.

Ετοιμάζονται τα "Χριστούγεννα στο Χαϊδάρι" - Δραστηριότητες και εκδηλώσεις για τα παιδιά 3

Το άναμμα το δέντρου θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου, με dj και μπάντα jazz. Οργανώνονται εκδηλώσεις με συλλόγους που θα παρουσιάσουν ελληνικά χριστουγεννιάτικα έθιμα, αλλά και σόου για τα παιδιά με μάγους μάγοι.

Ετοιμάζονται τα "Χριστούγεννα στο Χαϊδάρι" - Δραστηριότητες και εκδηλώσεις για τα παιδιά 5
Τα ξύλινα σπιτάκια παίρνουν τη θέση τους στην Πλατεία.

Όσον αφορά τον φωτισμό, εχτές άναψαν τα φώτα στην Καραϊσκάκη, ενώ τις προηγούμενες μέρες είχαν ανάψει σε διάφορες πλατείες στην πόλη. Φωτισμός λοιπόν υπάρχει, για να βοηθηθεί και η αγορά, με ταυτόχρονη προσπάθεια για οικονομία, όσο γίνεται.

Όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος, πολλά από τα λαμπάκια, η κεντρική αψίδα στην Πλατεία Δημαρχείου, τα ξύλινα σπιτάκια και ένα από τα παιχνίδια προέρχονται από χορηγίες.

Ετοιμάζονται τα "Χριστούγεννα στο Χαϊδάρι" - Δραστηριότητες και εκδηλώσεις για τα παιδιά 7

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button