ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εργαστήριο για την κομποστοποίηση στο 1ο Γυμνάσιο, με τον αντιπρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου

Εκπαιδευτικό εργαστήριο με θέμα  «Κομποστοποίηση πράσινων απορριμμάτων και οργανικών υπολειμμάτων», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Μαρτίου στο 1ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου με εισηγητή τον Αντιπρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, κ. Ιορδάνη Χατζηπαυλίδη.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες αρχικά ενημερώθηκαν θεωρητικά για τη μέθοδο και τα οφέλη της κομποστοποίησης και στη συνέχεια παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε πρακτική επίδειξη της διαδικασίας.

Η ευαισθητοποίηση από μικρή ακόμη ηλικία για την κομποστοποίηση και συνολικά για την ανακύκλωση έχει μεγάλη σημασία. Η ενεργητική συμμετοχή όλων των πολιτών, και ιδιαίτερα των νέων, είναι απαραίτητη για την ενίσχυση της ανακύκλωσης και τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ. Τα οφέλη είναι μεγάλα καί για την προστασία του περιβάλλοντος καί για την εξοικονόμηση πόρων για την πόλη.

Το εκπαιδευτικό εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «33 ώρες για το περιβάλλον». Το πρόγραμμα  υλοποιείται σε σχολεία του Χαϊδαρίου από τον Δήμο μας σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Άγονη Γραμμή Γόνιμη», με τον Σύλλογο Ελλήνων Ωκεανογράφων και με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, με το οποίο ο Δήμος έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας για τη μετατροπή του Χαϊδαρίου σε μια πραγματικά Πράσινη Πόλη.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button