ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτροπή Ενάντια στην Ακρίβεια: Συγκέντρωση και πορεία στην Καραϊσκάκη

Σε συγκέντρωση προχώρησε χθες στο Χαϊδάρι18/5 η Επιτροπή ενάντια στην ακρίβεια, η οποία απαρτίζεται από σωματεία και φορείς της περιοχής. Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Κώστας Σταθάς, πρόεδρος του Επαγγελματικού- Εμπορικού Συλλόγου Χαϊδαρίου, ο οποίος στάθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες από τις συνεχόμενες αυξήσεις σε πρώτες ύλες, καύσιμα και ενέργεια.

Η κεντρική ομιλία έγινε από την Κατερίνα Τζανοπούλου, πρόεδρο του Προοδευτικού Συλλόγου Γυναικών Χαϊδαρίου, απευθύνοντας κάλεσμα για πάλη ενάντια στην πραγματική αιτία της ακρίβειας, που δεν είναι άλλη από τη σημερινή λειτουργία της οικονομίας η οποία λειτουργεί με κριτήριο τα κέρδη των λίγων και όχι την ευημερία του λαού. Όπως χαρακτηριστικά είπε «πρόκειται για την οικονομία που  αντέχει τη μείωση της φορολογίας στα κέρδη των λίγων, αλλά όχι την κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Αντέχει τις φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, αλλά όχι μέτρα ενίσχυσης των συστημάτων Υγείας, αυξήσεις στις συντάξεις και τους μισθούς. Αντέχει πολεμικούς εξοπλισμούς μαμούθ, αλλά όχι την κατάργηση των πράσινων φόρων για την ενέργεια, τη γενναία μείωση και το πλαφόν σε βασικά είδη διατροφής, την επιδότηση ενοικίου για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Σύντομη παρέμβαση έκανε επίσης ο Μιχάλης Σελέκος, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ και πρώην Δήμαρχος, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στη 40ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, την Κυριακή 22 Μάη. Μετά ακολούθησε πορεία στο κέντρο του Χαϊδαρίου.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button