ΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ενώ οι τιμές των καυσίμων πέφτουν, αύξηση στην Ελλάδα!

Oι τιμές των καυσίμων στις ξένες αγορές καταγράφουν μεγάλη “βουτιά” τις τελευταίες εβδομάδες για λόγους που σχετίζονται βασικά με την χρηματοπιστωτική κρίση. Ωστόσο η διεθνής κάμψη των τιμών των καυσίμων δεν επηρεάζει καθόλου την Ελλάδα, όπου βλέπουμε τις τιμές πρατηρίου βενζίνης να παραμένουν ακλόνητες στο ίδιο διάστημα.

Οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα

Τα στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης δείχνουν μέση τιμή 1,897 ευρώ το λίτρο για την βενζίνη των 95 οκτανίων την 1η Μαρτίου. Στις 27 Μαρτίου επέμενε στα 1,897 ευρώ. Αντίστοιχα το diesel κίνησης ήταν στα 1,702 ευρώ το λίτρο και στις 26 Μαρτίου είχε ελαφρά υποχωρήσει στα 1,668 ευρώ το λίτρο.

Τις τελευταίες ημέρες οι τιμές της βενζίνης έχουν πάρει την ανηφόρα 1 με 2 λεπτά καθημερινά και σε πολλά πρατήρια η τιμή φτάνει το 1,9 ευρώ το λίτρο, ενώ σε κάποια ακόμα και τα 2 ευρώ.

Και όχι μόνο αυτό. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι έρχονται σημαντικές ανατιμήσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι τιμές εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα έχουν παγιωθεί σε αυτά τα επίπεδα και δεν επηρεάζονται από τις διεθνείς εξελίξεις. Αυτό, σημειώνουν, τείνει να αλλάξει και ενόψει μάλιστα του Πάσχα, όπου και αναμένεται αύξηση της κατανάλωσης, η οποία καταγράφει σημαντική πτώση σε σχέση με πέρυσι.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button