ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου (ΣΕΔΧ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου, καλέστηκε εκπρόσωπος από το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) για εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: “Εκμετάλλευση, πόλεμοι και βία. Ασπίδα προστασίας η πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση των λαών”.

Η ανταπόκριση των γυναικών συναδέλφων ήταν μεγάλη και παραβρέθηκαν εργαζόμενες από τις περισσότερες Υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εισηγητική ομιλία της Ελένης Ξηρογιάννη μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ.

Η Ελένη Ξηρογιάννη, αφού μίλησε για τις συνθήκες που καλούνται, σήμερα, οι εργαζόμενες να δώσουν την μάχη ώστε βγουν από τα δικά τους ατομικά αδιέξοδα, επισήμανε πως πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση ανάμεσα στις εργαζόμενες ώστε συλλογικά να αντιπαλέψουμε τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που μας αφήνουν ευάλωτες στην ανασφάλεια και στην πολύμορφη βία.

Σημαντικό μέρος της ομιλίας της ήταν στο τι πρέπει να σημαίνει η φετινή 8η Μάρτη: «Είναι μέρα πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας ενάντια στην εκμετάλλευση, τη μήτρα της βίας και του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ξέσπασε στην Ουκρανία. Εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, καθώς η όξυνση των οικονομικών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών ανάμεσα στο στρατόπεδο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μια και της Ρωσίας από την άλλη, προειδοποιούν για τους τεράστιους κινδύνους  ακόμα και γενικευμένης ανάφλεξης και τις επιπτώσεις που θα έχει για το λαό μας αυτή η εμπλοκή.»

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις εργαζομένων, με κυρίαρχα θέματα που απασχόλησαν να είναι αυτό της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας και της υποστελέχωσης των ήδη υπαρχόντων νοσοκομείων της περιοχής όπως ο μεθοδευμένος κατακερματισμός των ιατρείων του Νοσοκομείου «Λοιμωδών – Η Αγία Βαρβάρα». Άλλο ζήτημα που απασχόλησε ήταν το ζήτημα των αυξημένων περιστατικών βίας που έχουν δημοσιευτεί το τελευταίο διάστημα. Τέλος, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ζήτημα των 9 συναδέλφων, οι οποίοι απολύονται από την Δημοτική Αρχή, και στο πως το σωματείο μαζί με άλλους μαζικούς φορείς της περιοχής πρέπει να είναι στο πλευρό των εργαζομένων.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button