ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκαναν ψώνια με κάρτα κλεμμένη από αυτοκίνητο στη Λ. Αθηνών

Άλλη μια εξιχνίαση προστέθηκε στο ενεργητικό των ανδρών του Τμήματος Ασφάλειας Χαϊδαρίου. Σε αυτό συνέβαλε  η άμεση συνεργασία με τους συναδέλφους τους από τον Ασπρόπυργο, που οδήγησε στο σχηματισμό δικογραφίας κατά δύο κλεφτών.

Στα μέσα Απριλίου δύο νεαροί από το Περιστέρι πήγαν να φροντίσουν τα μελίσσια τους που διατηρούν στη δασική έκταση του όρους Αιγάλεω κοντά στην Αφαία, δίπλα από το Μνημείο Πλουμπίδη. Δύο Ρομά, βλέποντας τους μελισσοκόμους να απομακρύνονται από το αυτοκίνητό τους, αποφάσισαν να δράσουν. Έσπασαν το μικρό τζάμι από το πίσω κάθισμα του οχήματος και κατάφεραν να το ξεκλειδώσουν. Από το εσωτερικό του αφαίρεσαν πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα, κάρτες ΑΤΜ και άλλα αντικείμενα. Στη συνέχεια ένας από αυτούς ψώνισε με μία κλεμμένη κάρτα διάφορα είδη χαμηλής αξίας, από ψιλικατζίδικο στον Ασπρόπυργο.

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…

Λίγες ώρες μετά ο ίδιος δράστης προσπάθησε να κάνει και άλλες αγορές με κάρτα, από άλλο κατάστημα αυτή τη φορά. Όμως η συναλλαγή του δεν εγκρίθηκε, αφού τα θύματα είχαν στις τράπεζες τις απώλειες των καρτών, ενώ κατήγγειλαν τις κλοπές και στην Αστυνομία.

Μετά από συντονισμένες έρευνες των Τμημάτων Ασφάλειας Χαϊδαρίου και Ασπροπύργου, οι δράστες ανακαλύφθηκαν. Σε αυτό βοήθησε το οπτικό υλικό από κάμερα του δεύτερου καταστήματος, το οποίο επισκέφτηκε ο δράστης με την κλεμμένη κάρτα, παρέα με το συνεργό του.  

Πρόκειται για έναν 20χρονο που μένει σε καταυλισμό τσιγγάνων στον Ασπρόπυργο. Παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει απασχολήσει πολλές φορές τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία. Αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της κλοπής με διάρρηξη οχήματος κατά συναυτουργία, καθώς επίσης και της υπεξαίρεσης αντικειμένου (κάρτας ΑΤΜ) και χρήση του. Συγκατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση είναι ο άγνωστος μέχρι στιγμής συνεργός του.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button