ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Εφικτή από την πρώτη Κυριακή η απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη”

Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον τηλεοπτικό σταθμό “BLUE SKY TV”.

«…Θα πρέπει να ορίσουμε με κάποιο τρόπο τα προοδευτικά κόμματα, με βάση κατά κύριο λόγο τον προγραμματικό τους λόγο και τα σημεία στα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για παράδειγμα έχει τεράστιες διαφορές με τη ΝΔ και σχεδόν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε πουθενά.

Αντίθετα, διαβάζοντας κάποιος το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, βλέπει ότι υπάρχουν πάνω από δέκα σημεία στα οποία μπορούμε με καλή θέληση να συμφωνήσουμε και να προχωρήσουμε.

Βεβαίως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ βάζει τους δικούς του όρους και όρια, μόνο που ενδιάμεσα υπάρχουν οι εκλογές και ο καθένας θα ξανασταθμίσει την κατάσταση και ποια θα είναι συγκεκριμένα η προσφορά του.

Καθεστώς Μητσοτάκη

Επειδή για μας είναι κύριο πρόβλημα να φύγει από τη διακυβέρνηση της χώρας το καθεστώς Μητσοτάκη και η κυβέρνηση της ΝΔ, λέμε ότι αυτό είναι εφικτό να γίνει από την πρώτη Κυριακή και όχι με αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα.

Μιλάμε για καθεστώς Μητσοτάκη, για την κατάσταση που πήγε να δημιουργηθεί μετά τις εκλογές του 2019, με μια σειρά χαρακτηριστικά όπως οι παρακολουθήσεις, οι υποκλοπές, οι απευθείας αναθέσεις, τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής όπου φτάσαμε σε σημείο να αφαιρείται ο λόγος από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη διαχείριση του εγκλήματος στα Τέμπη κλπ.

Είναι φανερό ότι εδώ, δεν έχουμε μια διαδικασία η οποία θα ταίριαζε ακόμα και με άλλες κυβερνήσεις της δεξιάς στο παρελθόν.

Η έννοια “καθεστώς” αφορά μια κατάσταση στη διακυβέρνηση της χώρας, η οποία δεν αλλάζει ανεξάρτητα από το κόμμα που θα κυβερνά. Στην ουσία αποτελεί έκφραση του δόγματος Βορίδη, δηλ να δημιουργηθεί το πλαίσιο ώστε να μην πάρει ποτέ ξανά η Αριστερά τη διακυβέρνηση της χώρας…»

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button