ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δυτική Αττική: Οργή για το δεύτερο αυστηρό λοκντάουν, αντίδραση του Δήμου Ελευσίνας

Οργή και απαίτηση για εξηγήσεις στη Δυτική Αττική, για το δεύτερο συνεχόμενο “λουκέτο”, η επιβολή του οποίου δεν πείθει τις τοπικές κοινωνίες. Σε αιχμηρή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ελευσίνας, αμέσως μετά την ανακοίνωση της παράτασης των επιπλέον περιοριστών μέτρων από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έως και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, επισημαίνεται η καταστροφή που προκαλείται στους επαγγελματίες της πόλης, αλλά και ο άδικος διασυρμός της από τα ΜΜΕ, ενώ ταυτόχρονα ζητείται πειστικότερη αιτιολόγηση.

Ας σημειωθεί ότι η εντύπωση που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην κοινή γνώμη της περιοχής είναι ότι το λοκντάουν περιέχει μεγάλο βαθμό σκοπιμότητας και πιο συγκεκριμένα επιδιώκει να διευκολύνει την δημιουργία νέας εγκατάστασης προσφύγων στο Θριάσιο. Στην ίδια αιτία αποδίδεται και η έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Σε όλα αυτά αναπτύσσεται έντονη σπέκουλα από ακροδεξιές φωνές, αλλά κυβερνητική αντίδραση δεν υπάρχει παρά το ότι απειλείται κοινωνική έκρηξη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου Ελευσίνας

«Για δεύτερη εβδομάδα, η Κυβέρνηση αποφασίζει να επιβάλλει τοπικό lockdown στον Δήμο Ελευσίνας. Καλούμε την Πολιτεία και όλους τους συναρμόδιους, να μας εξηγήσουν τα δεδομένα τα οποία οδηγούν για δεύτερη εβδομάδα, σε “λουκετο” την πόλη μας, παραθέτοντας τα ακριβή στοιχεία που αφορούν κατ’ αποκλειστικότητα στον Δήμο Ελευσίνας.

Οι συνέπειες από το κλείσιμο των μαγαζιών είναι ανυπολόγιστες, την στιγμή που οι μεγάλες επιχειρήσεις λειτουργούν κανονικά. Απαιτούμε να έχουμε πλήρη και ενδελεχή δημόσια ενημέρωση για την κατάσταση στην περιοχή μας.

Απαιτούμε την ηθική και οικονομική αποζημίωση των επαγγελματιών της Ελευσίνας και της Μαγούλας, που με κόπο και μόχθο προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα τους.

Απαιτούμε την αποκατάσταση της πόλης μας, μετά τον ψευδή και άδικο διασυρμό στα ΜΜΕ. Ως Δήμος, θα σταθούμε δίπλα στους πολίτες, τους επαγγελματίες και τους καταστηματάρχες, διεκδικώντας όσα μας ανήκουν».

“Έντονο το επιδημιολογικό φορτίο”

Η παράταση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στους τρεις Δήμους της Δυτικής Αττικής (Δήμο Ασπροπύργου, Δήμο Ελευσίνας και Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας) αποφασίστηκε ομόφωνα κατόπιν έκτακτης σύσκεψης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19, στην οποία έγινε λόγος για έντονο επιδημιολογικό φορτίο.

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, βασίστηκε απόλυτα στα επιδημιολογικά δεδομένα και κυρίως στο γεγονός ότι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στις περιοχές αυτές παραμένει υψηλός.

Πιο συγκεκριμένα, στις 17 Δεκεμβρίου (ημέρα έναρξης των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων) στο Δήμο Ασπροπύργου υπήρχαν 166 ενεργά κρούσματα, στο Δήμο Ελευσίνας 65 ενεργά κρούσματα και στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας 30 ενεργά κρούσματα, ενώ μέχρι και χθες βράδυ ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων βρισκόταν στα 178, 77 και 27 αντίστοιχα.

Η παράταση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων θα ισχύσει έως την Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου και ώρα 06:00.

Σε συνέχεια της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid 19, ο Καθηγητής του Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνώμων Γκίκας Μαγιορκίνης δήλωσε: «Η επιδημιολογική κατάσταση στη Δυτική Αττική παραμένει ανησυχητική, όπως προκύπτει από την ανάλυση των επιμέρους επιδημιολογικών δεικτών. Καταρχήν, παρατηρήθηκε αύξηση των διαγνώσεων εντός της τελευταίας εβδομάδας στις περιοχές Ασπροπύργου και Ελευσίνας, ενώ στην περιοχή της Μάνδρας υπήρξε οριακή πτώση, αλλά με υψηλότερη νοσηρότητα λόγω υψηλότερης μέσης ηλικίας. Συνολικά ο αριθμός ενεργών κρουσμάτων στην ευρύτερη Δυτική Αττική παρέμεινε σταθερός, ενώ ο δείκτης Rt δεν έχει υποχωρήσει κάτω του 1. Όλα αυτά τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι η συρρίκνωση του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή απαιτεί χρονική παράταση των μέτρων».

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button