ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δύο δράσεις καθαρισμού στο δάσος της Μονής Δαφνίου

Δικαιούμαστε να πιστεύουμε ότι το πρόσφατο άρθρο μας σχετικά με την μεγάλη επικινδυνότητα για φωτιά στο δάσος γύρω από τη Μονή Δαφνίου προκάλεσε κινητοποίηση σε συμβολικές δράσεις, με την ευκαιρία της παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Χτες, 4 Ιουνίου, προχώρησε σε δράση καθαρισμού ο Δήμος Χαϊδαρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή του δημάρχου Βαγγέλη Ντηνικαού. “Το μήνυμα που στέλνει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι η σημασία της προστασίας και της φροντίδας του περιαστικού πρασίνου, που αποτελεί τον μεγαλύτερο πλούτο της πόλης μας”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Σήμερα, με την ίδια αφορμή, η ομάδα στελεχών της Νέας Δημοκρατίς που οργάνωσε δενδροφύτευση στον Διομήδειο Κήπο, πήρε την πρωτοβουλία του καθαρισμού του ρέματος που περνάει πίσω από τη Μονή Δαφνίου, καθώς και του άλσους.

Καλά όλα αυτά, μόνο που δεν πρέπει η δράση να περιοριστεί σε συμβολικές κινήσεις. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και το καθήκον όλων να προστατέψουν το σημαντικότερο βυζαντινό μνημείο της νότιας Ελλάδας είναι επιτακτικό.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button