Κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης τις άγιες αυτές ημέρες από τις τοπικές αστυνομικές αρχές, με πρωτοβουλία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής.

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς αντιπροσωπεία της επισκέφθηκε το Χριστοδούλειο Ορφανοτροφείο, όπου μοίρασε δώρα στα κορίτσια που φιλοξενούνται στο ίδρυμα της πόλης μας. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο διοικητής της Ταξίαρχος, Μανώλης Δασκαλάκης, και ο διοικητής του Α.Τ Χαϊδαρίου Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Κώστας Παχής. Τα παιδιά άνοιξαν με χαρά τα πακέτα που τους πρόσφεραν και τα δώρα τους άρεσαν πολύ, κάτι που ευχαρίστησε τους επισκέπτες.

«Θέλω και εγώ να γίνω αστυνομικίνα»

Η συνάντηση των παιδιών με τους αστυνομικούς έγινε σε γιορτινό και οικείο κλίμα. Τα κορίτσια είπαν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς καθώς και άλλα τραγούδια. Ρώτησαν τους αστυνομικούς σχετικά με το επάγγελμα τους και τους κινδύνους που διατρέχουν. Μάλιστα κάποια από αυτά δήλωσαν πως θα ήθελαν να γίνουν αστυνομικοί, όταν θα τελειώσουν το Λύκειο. Παράλληλα τους είπαν ότι αισθάνονται ασφάλεια, αφού το Α.Τ. Χαϊδαρίου, στεγάζεται λίγα μέτρα μακριά από το Χριστοδούλειο Ορφανοτροφείο στη Γρηγορούσα.

Οι επικεφαλής της αντιπροσωπείας υποσχέθηκαν στη διοίκηση του ιδρύματος πως τέτοιες δράσεις θα πραγματοποιούνται συνεχώς για αυτά τα παιδιά και γενικά όπου υπάρχουν ανάγκες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Χριστοδούλειου Ιδρύματος, Γιώργος Χριστοφοράκης, τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους και ευχήθηκε το παράδειγμά τους να το μιμηθούν και άλλοι φορείς της περιοχής. Το «Χαϊδάρι Σήμερα» τους συγχαίρει με τη σειρά του.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου