Η 26η Ιούνη έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών. Μία ημέρα αφιερωμένη σε μία από τις μεγαλύτερες μάστιγες της εποχής μας, αφού η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών αφορά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας και ειδικά το πιο ευάλωτο τμήμα της, τους νέους ανθρώπους.

Όλο αυτό το διάστημα, προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να συμβάλουμε στην καταπολέμηση του φαινομένου, με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, την πρόληψη και την κινητοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας και να προσθέσουμε τη δική μας φωνή στον αγώνα απέναντι στην αιτία που γεννά αυτή τη μάστιγα, που δεν είναι άλλη από το ίδιο το κοινωνικό-οικονομικό σύστημα.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήσαμε εκδηλώσεις, δράσεις, θεματικές ημερίδες, ομιλίες και προσπαθήσαμε, μέσα από τις ποικίλες πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, να προσφέρουμε στους νέους και νέες της πόλης μας διεξόδους, να τους δώσουμε την ευκαιρία να απασχολούνται με δημιουργικό τρόπο και παράλληλα να τους καθοδηγήσουμε να υιοθετήσουν μια θετική στάση ζωής, να τους διδάξουμε αξίες και να τους μάθουμε να αγωνίζονται, για να κατακτήσουν μια ζωή μακριά από ουσίες και εξαρτήσεις.

Η προσπάθεια απενοχοποίησης των ναρκωτικών, με τελευταία εξέλιξη τη νομιμοποίηση της κάνναβης και την εμπορία της, δε γίνεται τυχαία ή με πρόσχημα την «τόνωση της οικονομίας». Βασικός στόχος, είναι οι νέοι μαθητές και οι νέοι εργαζόμενοι. Γιατί, θέλουν τη νεολαία παραδομένη στα ναρκωτικά, απαθή και ανίκανη να αντισταθεί και να παλέψει για τα δικαιώματά της στη μόρφωση, στη δουλειά, στην πραγματική ψυχαγωγία. Θέλουν τη νεολαία να κινείται στο περιθώριο της ζωής, ώστε να είναι ακίνδυνη για το σύστημα και αμέτοχη σε ό,τι σχεδιάζεται για το παρόν και το μέλλον της.

Η μάχη κατά των ναρκωτικών είναι κοινή και ο αγώνας μας πρέπει να είναι διαρκής, αφού δεν υπάρχει αμφιβολία πως η μοίρα του καθενός μας είναι δεμένη με τη μοίρα των άλλων. Από το δικό μας μετερίζι, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε διαρκή κινητοποίηση και δράση και να δίνουμε αυτόν το δύσκολο αγώνα, για να βοηθήσουμε τους νέους να παλεύουν με καθαρό μυαλό για μια ζωή απελευθερωμένη από οποιαδήποτε ουσία τους χειραγωγεί και τους υποδουλώνει.

Διεκδικούμε ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις!

Λέμε ΝΑΙ στον αθλητισμό!

ΝΑΙ στον πολιτισμό!

Λέμε ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά!