ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι: Σφοδρές αντιδράσεις για τον σταθμό rapid tests – Αλλάζει θέση;

Η χτεσινή ανακοίνωση της λειτουργίας μόνιμου σταθμού δωρεάν rapid tests διάγνωσης για τη Δυτική Αθήνα στη Στέγη Πολιτισμού του Δήμου μας, στην οδό Κολοκοτρώνη, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη σχολική κοινότητα του 9ου Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου, με τα οποίο γειτνιάζει. Το αποτέλεσμα είναι, σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού, ότι η δημοτική αρχή δεσμεύθηκε ότι ο σταθμός θα μεταφερθεί σε καταλληλότερο χώρο.

Ο Σύλλογος Γονέων Και Κηδεμόνων 9ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου σημειώνει σε σημερινή του ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα: Μετά από τη κινητοποίηση του Συλλόγου μας, της Διεύθυνσης του σχολείου, της Ένωσης Γονέων, των κατοίκων του Δήμου καταφέραμε από αύριο το εξεταστικό κέντρο για τα rapid test να μεταφερθεί σε νέο κατάλληλο χώρο! Δεσμεύτηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την αλλαγή του σε καταλληλότερο χώρο!

Πέρα των άλλων αντιδράσεων για την επιλογή του χώρου, ο ίδιος Σύλλογος είχε εκδώσει χτες την παρακάτω ανακοίνωση:

Με έκπληξη πληροφορήθηκε ο σύλλογος αργά σήμερα το απόγευμα, από ιστοσελίδες της πόλης μας, και όχι επίσημα ως έπρεπε, ότι ξεκινάει από αύριο 13/1/21 η διενέργεια rapid tests για Covid -19 στο χώρο της ΝΕΛΕ Κολοκοτρώνη 36 ουσιαστικά στο συστεγασμένο χώρο του 9ου Νηπιαγωγείου και εφαπτόμενο του 9ου δημοτικού…

Τα rapid tests σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα καλύπτουν το σύνολο των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας (!!!!) -από τις πιο επιβαρυμένες δηλαδή περιοχές σύμφωνα και με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις- και θα διενεργούνται από τις 9.00 το πρωί ως τις 15.00 το μεσημέρι παράλληλα δηλαδή με τη λειτουργία των 2 σχολικών μονάδων.

Το πρόβλημα του συγχρωτισμού όλων όσων θέλουν να εξεταστούν για Covid-19 με τα παιδιά τους διδάσκοντες και τους γονείς είναι παραπάνω από εμφανές, λόγω και της διαδρομής των περισσότερων εξεταζόμενων από το ΜΕΤΡΟ ως το χώρο διενέργειας των τεστ.

Υπάρχει κίνδυνος να γίνουν τα 2 σχολεία κέντρα υπερμετάδοσης. Η αιφνιδιαστική αυτή ενέργεια του δήμου μας βρίσκει αντίθετους ως προς το χώρο διενέργειας των rapid tests και για το λόγο αυτό θα κινηθούμε με κάθε νόμιμο μέσο για την αποτροπή αυτής της εξέλιξης. Θα σας ενημερώσουμε άμεσα για τις επόμενες κινήσεις μας ζητώντας και τη συμπαράστασή σας

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button