ΥΓΕΙΑ

CEO Moderna: Η πανδημία έχει σχεδόν τελειώσει

Ιδιαίτερα αισιόδοξος αναφορικά με το μέλλον της πανδημίας κορονοϊού, εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, δηλώνοντας ότι είναι “λογικό” να θεωρείται ότι έχει σχεδόν τελειώσει.

Μιλώντας στο CNBC την Τετάρτη (16/02) για το αν πιστεύει ότι η πανδημία βρισκόταν στα τελικά της στάδια, ο Μπανσέλ είπε χαρακτηριστικά: “Νομίζω ότι αυτό είναι ένα λογικό σενάριο”.

Τόνισε ότι πιστεύει ότι υπάρχει “περίπου 80% πιθανότητα” καθώς ο ιός εξελίσσεται, να γίνεται “ολοένα και λιγότερο μολυσματικός”.

Εάν συμβεί αυτό, ο Μπανσέλ εξακολουθεί να αναμένει από άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών και άτομα υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση, να εμβολιάζονται κατά του COVID-19 κάθε χρόνο.

“Αυτός ο ιός θα μείνει στους ανθρώπους για πάντα, όπως η γρίπη, και θα πρέπει να ζήσουμε μαζί του”, είπε.

Ωστόσο, ο Μπανσέλ προειδοποίησε ότι υπήρχε πιθανότητα – την οποία προσδιόρισε στο 20% – ότι η επόμενη μετάλλαξη μπορεί να κάνει τον ιό πιο μολυσματικό από την παραλλαγή Όμικρον.

“Πιστεύω ότι ήμασταν τυχεροί ως κόσμος που η Όμικρον δεν ήταν πολύ επιθετική, αλλά παρόλα αυτά χάνουμε χιλιάδες ανθρώπους που πεθαίνουν κάθε μέρα σε όλο τον πλανήτη”, είπε. “Ο ιός είναι απρόβλεπτος”.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button