ΔΗΜΟΤΙΚΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Πτώση βράχου μέσα στην πόλη, με παραλίγο τραγικά αποτελέσματα

Από θαύμα δεν συνέβη σοβαρό ατύχημα στο Άνω Δάσος, όταν ογκώδης βράχος κύλησε από την πλαγιά πρώην νταμαριού και νυν “Πολιτιστικού Πάρκου” του Δήμου και έπεσε καταμεσής στην οδό Μάνης. Την πτώση προκάλεσαν οι έντονες βροχές των τελευταίων ημερών. 
Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν ειδοποιήσει τις υπηρεσίες τού Δήμου για τον σοβαρό κίνδυνο, μόλις πριν δύο ημέρες. Το ανησυχητικό είναι ότι υπάρχουν ακόμη πολλές πέτρες έτοιμες να κυλήσουν. Το γεγονός συνέβη τη νύχτα της 27ης Ιανουαρίου και ενώ εκδηλωνόταν έντονη βροχή. Νωρίς το πρωί  της Κυριακής οι περίοικοι είδαν έκπληκτοι στο οδόστρωμα της οδού Μάνης τον βράχο, τον οποίο, όπως μάς είπαν, υπολόγισαν κοντά στον ένα τόνο! Ευτυχώς δεν έπεσε σε κάποιον ανύποπτο περαστικό, πεζό ή εποχούμενο.
Ο ίδιος βράχος φωτογραφημένος από  την επάνω πλευρά, ώστε να γίνει  αντιληπτή η έντονη κατωφέρεια  και η άκρως επικίνδυνη πορεία του, αν κυλήσει.
 
Επίσης είναι ευτύχημα που δεν έπεσε με φόρα πάνω στα σπίτια που βρίσκονταν στην πορεία του, στην κάτω πλευρά της οδού Μάνης και δεν προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Στο σημείο της πτώσης έφτασε το JCB του Δήμου και απομάκρυνε την πέτρα.
Ο επικεφαλής της Επιτροπής Κατοίκων που ασχολούνται με την Πράξη Εφαρμογής του Άνω Δάσους και την τύχη του “Πολιτιστικού Πάρκου”, κ. Μπάμπης Δούμουρας, είπε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ότι είναι άμεση ανάγκη να συγκεντρωθούν πολλοί ακόμη βράχοι, μικροί και μεγάλοι, που κρέμονται στην πλαγιά του μπαζωμένου νταμαριού, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα κατολίσθησης στο μέλλον. Ακόμη, προτείνει να δημιουργηθούν με αυτούς σταθερές πεζούλες που να συγκρατούν το χώμα.
Στο σημείο όπου δημιουργήθηκε το πρόβλημα έκανε την ίδια μέρα επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης ο πρόεδρος του ΑΣΔΑ και δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου κ. Ανδρέας Μποζίκας.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button