ΕΞΟΔΟΣ

B.Y.S. TRIO πάνω στην αισθητική του κορυφαίου Charlie Haden

H προσωπική προσέγγιση των B.Y.S. TRIO πάνω στη μουσική και την αισθητική του κορυφαίου κοντραμπασίστα και ουμανιστή Charlie Haden. 

Το Jazzèt Music Hall, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022, στις 9.00 το βράδυ θα παρουσιάσει τρεις σπουδαίους μουσικούς της ελληνικής τζαζ μουσικής σκηνής τους Χρυσόστομο Μπουκάλη (κοντραμπάσο), Κώστα Γιαξόγλου (πιάνο) και Νίκο Σιδηροκαστρίτη (τύμπανα)  που αποτελούν το B.Y.S. TRIO. 

Δυο χρόνια μετά την τελευταία τους ζωντανή εμφάνιση και λίγους μήνες πριν την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ οι B.Y.S. Trio θα παρουσιάσουν ζωντανά τη δικής του προσέγγιση πάνω στη μουσική και την αισθητική του κορυφαίου κοντραμπασίστα και ουμανιστή Charlie Haden, η οποία αποτελεί και το υλικό του επερχόμενου δίσκου τους. 

Σκοπός του σχήματος είναι να μεταδώσει το πνεύμα και την αισθητική ενός σπουδαίου καλλιτέχνη όπως ο Charlie Haden και παίζοντας ζωντανά τη μουσική του, να τον κάνει ευρύτερα γνωστό στο μουσικόφιλο κοινό της Ελλάδας. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει συνθέσεις δικές του, αλλά και άλλων συνθετών των οποίων τα κομμάτια συμπεριελάμβανε o ίδιος στις συναυλίες και τις δισκογραφικές του δουλειές. Οι B.Y.S.TRIO προσεγγίζουν το συγκεκριμένο υλικό βάζοντας ο καθένας τη δική του προσωπική πινελιά με απόλυτο σεβασμό στο πνεύμα και την αισθητική του Charlie Haden, δημιουργώντας ένα συγκινητικό, λυρικό, σχεδόν κινηματογραφικό μουσικό ακρόαμα που παρασέρνει και ταξιδεύει τον ακροατή. 

O Charlie Haden (1939-2014) ήταν μια εμβληματική μορφή στον χώρο της τέχνης με παγκόσμια ακτινοβολία. Ως κοντραμπασίστας ήταν ένας από αυτούς που άνοιξαν καινούριους δρόμους στον τρόπο που παίζεται το κοντραμπάσο ως συνοδευτικό αλλά και ως σολιστικό όργανο. Ο ήχος του ήταν ξεχωριστός και αναγνωρίσιμος. Ως προσωπικότητα τον ενδιέφερε έντονα η πνευματικότητα σε σχέση με τη μουσική, καθώς πίστευε ότι τη στιγμή του αυτοσχεδιασμού συνδεόμαστε με το θείο και με κάτι βαθύτερο μέσα μας που πηγάζει από τις απαρχές της ύπαρξης. Επίσης τον απασχολούσε ιδιαίτερα η πολιτική και στην πράξη. Ήταν πάντα με το μέρος των αδυνάμων, κάτι που εξέφραζε  και μέσω της μουσικής, εξ ου και η δημιουργία της ”LIBERATION MUSIC ORCHESTRA” (LMO) η οποία έπαιζε μουσική που προερχόταν από χώρες όπου υπήρχαν απελευθερωτικά κινήματα.  

Το φιλότεχνο κοινό του Jazzèt θα απολαύσει άλλη μία βραδιά μουσικής δημιουργίας. 

ΕΙΣΟΔΟΣ 12 €  

ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑ TOY COVID EINAI ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ  210 5815626. 

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ Η ΝΟΣΗΣΗΣ. 

ΧΟΡΗΓΟΣ ΗΧΟΥ: ELEGANT ASYMMETRY  

ΧΟΡΗΓΟΙ: MUSIC CENTER ATHENS – ARTEGA –  HAPPYAD ADVERTISING 

_________________________________________________________________________ 

Jazzét – ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 99-101, 210 5815626 www.musicenterathens.com  /  [email protected] 

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button