ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από άνθρωπο σε άνθρωπο: “Χαϊδαριώτες γονείς εν δράσει” με κοινωνική ευαισθησία

Κάποιοι καταφέρνουν να αξιοποιούν το facebook δημιουργικά και με κοινωνικό προσανατολισμό. Για παράδειγμα η ομάδα “Χαϊδαριώτες γονείς εν δράσει”, που αναπτύσσουν με ευαισθησία ποικίλες δραστηριότητες.

Τις μέρες αυτές, ενόψει Χριστουγέννων, ανταποκρίθηκαν σε ένα ανθρωπιστικό κάλεσμα. Πιο συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία της συνδημότισσας Λαμπρινής Πουλίτσα περίπου 30 οικογένειες έσπευσαν να ψωνίσουν για κάποιες άλλες που περνάνε δύσκολα. Προμηθεύτηκαν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης καθώς και σοκολάτες για τα παιδιά. Ψώνισαν με χαρά -αυτή που μοιράζει απλόχερα η διάθεση της αγάπης και της αλληλεγγύης- και τα παρέδωσαν όλα στην κίνηση «Αρχή Διαλόγου», για να διατεθούν εκεί όπου χρειάζεται.

Αξίζουν σε όλους τα  συγχαρητήρια, αφού για άλλη μια φορά απέδειξαν πως, όσο υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται και βοηθούν, υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο.

Πλήθος κοινωνικών δράσεων

Η ομάδα “Χαϊδαριώτες γονείς εν δράσει” δημιουργήθηκε στο διαδίκτυο πριν από έξι χρόνια. Είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης γονέων στην πόλη μας, με σκοπό τη βελτίωση του γονεϊκού ρόλου, τη συζήτηση και ανταλλαγή εμπειριών, καθώς και την προβολή θεμάτων που προβληματίζουν τους γονείς.

Παράλληλα ενημερώνει για δωρεάν δράσεις και θεάματα που παρουσιάζονται στο Χαϊδάρι και ανά τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνει εθελοντικές δράσεις. Μεταξύ άλλων, στο πρόσφατο παρελθόν πραγματοποίησε καθαρισμό στο  Άλσος Θεαθήναι, ελεύθερο παιχνίδι στη φύση με σκοπό να γνωριστούν τα μέλη και τα παιδιά μεταξύ τους, διάθεση τροφίμων σε άπορες οικογένειες, ανταλλαγή ρούχων. Ακόμα κατά καιρούς χαρίζονται από τα μέλη της διάφορα πολύ χρήσιμα πράγματα, όπως  καρότσια ή βρεφικά είδη.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button