ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Απάντηση του Δήμου σε συμπολίτη για κοπή κλαδιών πεύκου

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΚΛΑΔΙΩΝ ΠΕΥΚΟΥ

Αναφορικά με την κοπή κλαδιών πεύκου στην οποία αναφέρεται επιστολή του συμπολίτη μας Κώστα Λάμπου προς την εφημερίδα σας, ενημερώνουμε ότι:

Ηλεκτροτεχνίτης υπάλληλος του Δήμου Χαϊδαρίου εκτέλεσε πριν λίγες ημέρες εργασία αντικατάστασης καμένης λάμπας του δημοτικού φωτισμού επί της οδού Αγίας Παρασκευής 64-66. Μετά την αντικατάσταση ανέφερε στην υπηρεσία ότι ο δημοτικός φωτισμός στο σημείο αυτό εμποδίζεται από λίγα κλαδιά πεύκου σε ιδιωτικό οικόπεδο τα οποία προεξέχουν πέραν των ορίων του οικοπέδου.

Η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου ενημερώθηκε για το πρόβλημα, γεωπόνος επιθεώρησε το σημείο στις 15 Οκτωβρίου και στις 16 Οκτωβρίου συνεργείο της υπηρεσίας με ανυψωτικό μηχάνημα πήγε στο σημείο για να κόψει τα συγκεκριμένα κλαδιά. Η κοπή κλαδιών ιδιωτικού δέντρου τα οποία προεξέχουν πέραν των ορίων του οικοπέδου και εμποδίζουν τον φωτισμό ή την ορατότητα σήματος είναι μέσα στις υποχρεώσεις του Δήμου για την ασφάλεια των πολιτών.

Κατά την εκτέλεση των εργασιών κόπηκαν συνολικά 4 κλαδιά τα οποία προεξείχαν εκτός των ορίων του οικοπέδου. Όλα τα κλαδιά τα οποία κόπηκαν ήταν μικρού μεγέθους και το κόψιμο τους δεν επηρεάζει την συνολική κατάσταση και εικόνα του πεύκου.

Αυτά είναι τα πραγματικά περιστατικά. Τυχόν διαφωνίες μεταξύ γειτόνων ή προσωπικές επιθυμίες οποιουδήποτε κατοίκου για κοπή κλαδιών δεν αφορούν την υπηρεσία Πρασίνου και δεν έχουν σχέση με την αναγκαιότητα κοπής των συγκεκριμένων κλαδιών. Το ίδιο ισχύει για όλες τις αντίστοιχες εργασίες που γίνονται στην πόλη για λόγους ασφαλείας, πάντα με μεγάλη περίσκεψη ώστε να μην αποδυναμώνεται το πράσινο.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button