γράφει ο Αναστάσιος Καλαβάνος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος “Χαϊδάρι Ψηλά – Αποστόλης Θεοφίλης”

Αν και κατοικώ από την γέννησή μου στο Χαϊδάρι πήρα την απόφαση για πρώτη φορά να συμμετάσχω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Ο λόγος; Απλός αλλά και σοβαρός. Η επί σειρά ετών υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στο Χαϊδάρι. Μια υποβάθμιση ορατή σε όλους πλην σε όσους φέρουν παρωπίδες κομματικής στρεβλώσεως.

  • Μια υποβάθμιση η οποία πλήττει όλους μας ανεξαρτήτως πολιτικής απόψεως και κομματικής αποχρώσεως. Μια υποβάθμιση η οποία δεν αφορά μόνο την παρούσα αλλά και την δεύτερη περίοδο της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
  • Μια υποβάθμιση η οποία γίνεται βασανιστική όσον αφορά την συγκοινωνία, επικίνδυνη όσον αφορά την ασφάλεια, ανθυγιεινή όσον αφορά την καθαριότητα και σκοτεινή όσον αφορά τον φωτισμό της πόλης.
  • Μια υποβάθμιση κοινωνική η οποία με το πρόσχημα παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας έχει μετατρέψει τον δήμο μας αλλά και άλλους δήμους της χώρας μας σε αποθήκες ψυχών εγκλωβισμένες σε μια χώρα που συμμορφούμενη με τις επιταγές της παγκοσμιοποίησης χάνει καθημερινά την ελληνική της ταυτότητα.
  • Μια υποβάθμιση λειτουργική η οποία έχει απαξιώσει τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους υπερήλικους. Μια υποβάθμιση ιστορική που έχει παραμελήσει την περίφημη Μονή Δαφνίου, έχει ξεχάσει την ανάδειξη της Ιεράς Οδού, έχει αφήσει τον ναό της Αφαίας Αφροδίτης, έχει λησμονήσει το σπήλαιο του Πανός, έχει απεμπολήσει την αναβίωση της εορτής του κρασιού και έχει βυθίσει στον βούρκο της λήθης την λίμνη Ρειτών.
  • Μια υποβάθμιση περιβαλλοντική που έχει κατατάξει τον δήμο μας σε περίοπτη θέση όσον αφορά το ποσοστό των θανάτων από την επάρατο.
  • Μια υποβάθμιση εκπαιδευτική που έχει απαξιώσει τον εκσυγχρονισμό των σχολικών εργαστηρίων και παρεμποδίζει την εκμάθηση ρομποτικής σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.
  • Μια υποβάθμιση πολιτική η οποία έχει θέσει το μέλλον του Χαϊδαρίου στην προκρούστεια κλίνη διάφορων ατομικών, οικογενειακών και μικροκομματικών φιλοδοξιών.

Για κυρίως αυτούς τους λόγους ανταποκρίθηκα με ζήλο στην ανιδιοτελή πρόταση του πρώην αμισθί Αντιδημάρχου οικονομικών κ.Απόστολου Θεοφίλη να συμμετάσχω στην δημοτική παράταξη “To Χαϊδάρι Ψηλά”. Δια της παρούσης σας προσκαλώ όλους να στηρίξετε την υπερκομματική μας προσπάθεια που δεν είναι αγκυλωμένη πουθενά παρά μόνο σε ένα στόχο.

Να πάει το ΧΑΪΔΑΡΙ ΨΗΛΑ!

Αναστάσιος Καλαβάνος

Εκπαιδευτικός. Μέλος των φίλων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της πανελλήνιας ένωσης καθηγητών πληροφορικής