Μπορεί η Δυτική Αθήνα διαχρονικά να μην αποτελεί αγαπημένο επενδυτικό πεδίο για τις κυβερνήσεις και να ζει την παρατεταμένη περιθωριοποίησή της, αλλά τουλάχιστον είναι ελκυστικός εκλογικός προορισμός. Ίσως γιατί τα μεγάλα ονόματα της πολιτικής θέλουν να φορούν το άρωμα της “λαϊκής εκλογής” σε μια μη προνομιούχα πλην όμως τίμια περιοχή.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, νέος “μνηστήρας” της ψήφου του Δυτικού Τομέα Αθήνας θα είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η υποψηφιότητα του οποίου φέρεται να έχει “κλείσει”, σύμφωνα με τη στήλη “Θεωρείο”. Δεν είναι νεόφερτος στην περιοχή μας, καθώς εκλεγόταν στην εκλογική μας περιφέρεια από το 2007 έως το 2014, αλλά πριν τη διάσπασή της, όταν ακόμα ήταν η αχανής Β΄Αθήνας. Τότε βέβαια βρισκόταν υπό την σκέπη του ΠΑΣΟΚ.

Η τελευταία φορά που κατέβηκε με το ΚΙΝΑΛ στη Β΄ Αθήνας, το 2015, ήταν τραυματική γι’ αυτόν. Διότι η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά, που ήταν υποψήφια στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου στην Β’ Αθήνας και στην Αχαΐα, επέλεξε να κρατήσει την έδρα της στην Β’ Αθήνας, αφήνοντας εκτός κοινοβουλίου τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για πρώτη φορά από το 1989 και υπουργό κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ από το 1994. Ίσως και αυτός να είναι ένας λόγος που ο “πράσινος Μιχάλης” μεταμορφώθηκε σε “γαλάζια δύναμη”.

Ο κεντρικός Τύπος δίνει και μια άλλη διάσταση στην υποψηφιότητα Χρυσοχοΐδη στο Δυτικό Τομέα Αθήνας. Σύμφωνα με μια ευφάνταστη διατύπωση, ο “δυτικάρχης” Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης “βλέπει το ρόπαλο του Μιχάλη να πλανάται πάνω από το κεφάλι του”. Θα δοθεί μάχη λοιπόν για την πρωτοκαθεδρία στην καρδιά των νεοδημοκρατών.

Στο Μπουρνάζι τα ΜΑΤ;

Λέγεται ότι ο Μ. Χρυσοχοΐδης έρχεται στα μέρη μας με “προίκα”. Πολιτικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι ο «πρώτη φορά υποψήφιος με τη ΝΔ» θα πριμοδοτηθεί με ένα δώρο από τον πρωθυπουργό. Πιο συγκεκριμένα, δρομολογείται η μετεγκατάσταση στο Μπουρνάζι των ΜΑΤ , που τώρα στεγάζονται στην Καισαριανή.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, βλέπει με καλό μάτι την μετεγκατάσταση των ΜΑΤ στην πόλη του, σαν μια κίνηση που θα ενισχύσει το κλίμα ασφάλειας των πολιτών της περιοχής, η οποία παρουσιάζει αυξημένη εγκληματικότητα, αλλά θα έχει και αναπτυξιακό πρόσημο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παχατουρίδης προτείνει να στεγαστούν τα ΜΑΤ σε ένα οικοδομικό τετράγωνο στο Μπουρνάζι στο οποίο υπήρχαν αρκετά κλαμπ, τα οποία λόγω της πανδημίας έκλεισαν και είναι άγνωστο αν θα ξαναανοίξουν.