ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Α.Ο. Χαϊδαρίου: Μπαίνει στη “μάχη της Κρήτης” με το βλέμμα στη Γ΄ Εθνική!

Του Χρήστου Τσούνη

Οι τρεις αγώνες απέναντι στις ομάδες της Κρήτης θα κρίνουν το μέλλον του Α.Ο. Χαϊδαρίου. Κατά πόσο δηλαδή θα αφήσει πίσω του τα τοπικά και θα ξαναμπεί στις μεγάλες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Αυτή την Κυριακή 4/6 στις 5μ.μ. το Χαϊδάρι φιλοξενεί τον Γρανίτη Αγίας Μαρίνας Χανίων. Την Τετάρτη 7/6 επίσης εντός έδρας στις 5μ.μ. αντιμετωπίζει τον Π.Ο. Ατσαλένιου. Τέλος την Κυριακή 18/6 παίζει στα Ζωνιανά με τον Ερμή.

Για να εξασφαλίσει την άνοδο χωρίς περιπέτειες το Χαϊδάρι θα πρέπει να νικήσει και στους δυο συνεχόμενους εντός έδρας αγώνες. Σε διαφορετική περίπτωση θα παίξει ολόκληρη τη χρονιά στον τελευταίο αγώνα στα Ζωνιανά.

Η ήττα του Χαϊδαρίου από τον Ατρόμητο με 1-0, έκανε άνω κάτω τον όμιλο και πολλαπλασίασε τα ήδη πολλά σενάρια για την κατάληψη των τριών πρώτων θέσεων που οδηγούν στη Γ’ εθνική.

Όλα τα ως τώρα αποτελέσματα:

Χαϊδάρι – Απόλλων Ποντίων 2-0
Ερμής Ζωνιανών – Γρανίτης 1-0
Γρανίτης – ΠΟ Ατσαλένιου 1-1
Ατρόμητος Πειραιά – Ερμής Ζωνιανών 0-0
Απόλλων Ποντίων – Γρανίτης 3-1
ΠΟ Ατσαλένιου – Ερμής Ζωνιανών 1-0
Ατρόμητος Πειραιά – Χαϊδάρι 1-0

Σας παραθέτω μια βαθμολογική κατάταξη η οποία δεν είναι η επίσημη αφού για να διευκολύνω την ανάλυση έχω προσθέσει σε όλες τις ομάδες τους 3 βαθμούς που θα κερδίσουν άνευ αγώνος από την ομάδα που δεν δηλώθηκε από την Ε.Π.Σ. Λασιθίου:                                                     

Α.Ο. Χαϊδαρίου: Μπαίνει στη "μάχη της Κρήτης" με το βλέμμα στη Γ΄ Εθνική! 3

Οι βαθμοί που οδηγούν στην άνοδο

Με 12 βαθμούς η υπόθεση άνοδος θεωρείται βέβαιη. Ανάλογα με όλα τα υπόλοιπα αποτελέσματα η 3η θέση μπορεί να κλείσει και στους 11 βαθμούς ακόμη και στους 10. Στις δυο τελευταίες περιπτώσεις θα υπάρχουν ισοβαθμίες. Στους 10 βαθμούς μάλιστα θα υπάρχει λογικά πολλαπλή ισοβαθμία.

Οι αντίπαλοι του Α.Ο. Χαϊδαρίου:

Γρανίτης Χανίων

Α.Ο. Χαϊδαρίου: Μπαίνει στη "μάχη της Κρήτης" με το βλέμμα στη Γ΄ Εθνική! 5

Είναι όπως φαίνεται η θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου. Η ομάδα των Χανίων που παρατάχθηκε στον αγώνα της Τετάρτης στον Ασπρόπυργο με πέντε απουσίες είναι αναγκασμένη να κάνει τη διαδρομή Χανιά – Πειραιάς δύο φορές μέσα σε τέσσερις ημέρες.

Ο νταμπλούχος της ΕΠΣ Χανίων για να έχει ελπίδες να διεκδικήσει την άνοδο χρειάζεται μόνο τη νίκη μέσα στο Τάκης Χαραλαμπίδης.

Πρόκειται για μια ομάδα που παλεύει όλα τα παιχνίδια χωρίς όμως κάποιες ιδιαίτερες αρετές. Στην γραμμή κρούσης ξεχωρίζει ο υψηλόσωμος ο 26χρονος επιθετικός Μανώλης Παπαδάκης που ήρθε στην ομάδα τον Ιανουάριο και έχει τον πρώτο λόγο στο σκοράρισμα.

Π.Ο. Ατσαλένιου

Α.Ο. Χαϊδαρίου: Μπαίνει στη "μάχη της Κρήτης" με το βλέμμα στη Γ΄ Εθνική! 7

Η καλύτερη ποιοτικά από τις τρεις ομάδες που ωστόσο δεν έχει μετρήσει δυνάμεις αφού δεν έχει αγωνιστεί με καμιά από τις τρεις ομάδες της Αττικής. 

Δυο πρόσωπα θα αναγνωρίσετε στην ομάδα του Ατσαλένιου. Το πρώτο είναι ο προπονητής της ομάδας ο Μηνάς Πίτσος, με αξιοσημείωτη καριέρα στο αριστερό άκρο της άμυνας του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού. Το δεύτερο είναι ο Μανώλης Ρουμπάκης με πολυετή παρουσία στα γήπεδα της Α’ Εθνικής με ΟΦΗ και Εργοτέλη ενώ πέρασε για μικρό χρονικό διάστημα και από τον Παναθηναϊκό. Δεν θα τον δείτε όπως τον θυμόσαστε στη θέση του σέντερ μπακ αλλά σε αυτή του αμυντικού μέσου. Ο Ρουμπάκης θα πατήσει τον τάπητα του Τάκης Χαραλαμπίδης σε ηλικία 44 ετών και 5 μηνών!

Ο Ερμής Ζωνιανών

Α.Ο. Χαϊδαρίου: Μπαίνει στη "μάχη της Κρήτης" με το βλέμμα στη Γ΄ Εθνική! 9

Σκληρή και δεμένη ομάδα που αγωνίζεται με ιδιαίτερη μαχητικότητα εντός και εκτός έδρας. Όπως και ο Γρανίτης δεν έχει τη δυναμική για να συγκριθεί με τις δυνατές ομάδες της ΕΠΣ Αθήνας. Ωστόσο ένας αγώνας την τελευταία αγωνιστική που θα είναι «τελικός» και μάλιστα μέσα στα Ζωνιανά θα είναι εξαιρετικά αμφίρροπος.

Το Χαϊδάρι θα πρέπει οπωσδήποτε να «καθαρίσει» την άνοδο στα δύο εντός έδρας παιχνίδια για δύο λόγους:

Ο πρώτος λόγος είναι γιατί κανείς δε θέλει να παίξει τους κόπους όλης της χρονιάς σε ένα μόνο παιχνίδι. Ο δεύτερος είναι γιατί αν ο Ερμής έχει ελπίδες να πάρει την τρίτη θέση τότε το γήπεδο των Ζωνιανών θα είναι η δυσκολότερη έδρα που θα έχουν παίξει φέτος οι ποδοσφαιριστές του Χαϊδαρίου.

Μιλάμε για ένα γήπεδο με διαστάσεις που δεν ευνοούν την ομάδα του Χαϊδαρίου, με τις γραμμές να βρίσκονται πολύ κοντά στα σύρματα πίσω από τα οποία θα υπάρχει ένα πολύ επιθετικό κοινό!

Πριν ένα χρόνο στο ντέρμπυ κορυφής που έκρινε τον τίτλο της ΕΠΣ Ρεθύμνου μεταξύ του Ερμή και του Αστέρα Περάματος, ο αγώνας διακόπηκε από την μαζική εισβολή των οπαδών του Ερμή μέσα στο γήπεδο και όπως αναγράφηκε στο Φύλλο Αγώνα έγινε και «ρίψη πυροβολισμού στον αέρα»! Ο Ερμής Ζωνιανών φυσικά θεωρήθηκε υπαίτιος για τη διακοπή και μηδενίστηκε.

Το προβάδισμα ο Α.Ο. Χαϊδαρίου

Παρά την απρόσμενη -για τους περισσότερους- ήττα στον εκτός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο, το Χαϊδάρι εξακολουθεί να κρατάει την τύχη στα χέρια του:

Οι αντίπαλοι δεν βρίσκονται σε καμιά περίπτωση στο ίδιο αγωνιστικό επίπεδο με τις ομάδες που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει με επιτυχία ο ΑΟΧ για να φτάσει ως εδώ (Μικρασιατικός, Χαλάνδρι, Ηλυσιακός).

Το πρόγραμμα των επόμενων αγώνων είναι ιδανικό αφού η άνοδος μπορεί να κερδηθεί σε τρεις μέρες μέσα στο Τάκης Χαραλαμπίδης.

Οι ποδοσφαιριστές του Α.Ο. Χαϊδαρίου μπορούν να βάλουν τέλος στις συνεχιζόμενες μέτριες εμφανίσεις με τα αρκετά «νεκρά διαστήματα» και να κερδίσουν αυτό που οι ίδιοι λένε, στις δηλώσεις που κάνουν και στις συνεντεύξεις που δίνουν, «ότι το αξίζουν»!

Για να πάρετε μια γεύση από τις τρεις ομάδες της Κρήτης δείτε τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ από τους μεταξύ τους αγώνες:

Ερμής Ζωνιανών – Γρανίτης 1-0 (24/5/2023)

Γρανίτης – ΠΟ Ατσαλένιου 1-1 (28/5/2023)

ΠΟ Ατσαλένιου – Ερμής Ζωνιανών 1-0 (31/5/2023)

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button