ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

112: Άρση επικινδυνότητας – Έζησαν στιγμές αγωνίας στα Νεόκτιστα

Μία ώρα μετά τον “κόκκινο συναγερμό” η Πολιτική Προστασία έσετιλε μήνυμα άρσης επικινδυνότητας για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο, καθώς υπάρχει μερικός έλεγχος. Συμπολίτες επικοινώνησαν με το “Χαϊδάρι Σήμερα” αρκετά ταραγμένοι, καθώς δόθηκε οδηγία να εκκενωθούν σχολεία από τα παιδιά. Από ότι φαίνεται όμως υπάρχει καλή έκβαση.

Οι κάτοικοι στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου έζησαν εφιαλτικές στιγμές, καθώς η φωτιά που ξέσπασε σε βυτιοφόρο με προπάνιο, ενεργοποίησε μέχρι και τον μηχανισμό 112 της Πολιτική Προστασίας, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να καλούνται να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο Αλέξανδρος Τσοκάνης, κάτοικος της περιοχής και πρώην υποψήφιος δήμαρχος, που βρέθηκε κοντά στο σημείο από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν, ταρακουνήθηκε όλος ο Ασπρόπυργος:

«Υπάρχει μεγάλη φωτιά δίπλα από εταιρεία στην θέση Φακά από την πάνω πλευρά των διυλιστηρίων. Ζούμε τρομακτικές στιγμές διότι από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν ταρακουνήθηκαν τα σπίτια μας σε ακτίνα 5 χιλ. Τα έχουμε χαμένα ακούμε συνεχώς τι σειρήνες. Η φωτιά πρέπει να ξεκίνησε μάλλον δίπλα από εταιρία με χημικά, η αστυνομία δεν μας άφησε να πλησιάσουμε. Εκεί υπάρχουν δεξαμενές με προπάνια και τα σχετικά. Πρέπει να πήραν φωτιά και τα φωτοβολταϊκά αλλά αυτές οι εκρήξεις ήταν μικρές. Η φωτιά δεν ξεκίνησε από την εταιρεία, επεκτάθηκε προς τα εκεί. Άκουσα να μιλάνε σίγουρα για τραυματίες ίσως και θύματα».

Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει μεταβεί στα Νεόκτιστα για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button