Πλησιάζει η 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων “πρώτης γραμμής” των Δήμων, νόμος για τον οποίο η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα εφαρμοστεί. Ήδη σε κάποιους ΟΤΑ έχουν ξεκινήσει αναστολές εργασίας (πχ Δήμος Βόλου). Το “Χαϊδάρι Σήμερα” αναζήτησε στοιχεία για την πορεία του εμβολιασμού στους υποχρεούμενους υπαλλήλους του Δήμου Χαϊδαρίου.

Σύμφωνα λοιπόν με υπηρεσιακούς κύκλους, 25 υπάλληλοι του Δήμου Χαϊδαρίου υποχρεούνται σε εμβολιασμό. Πρόκειται για εργαζόμενους που απασχολούνται σε προνοιακές δομές όπως Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΔΑΠ ΑμεΑ κτλ. Πάντως το ποσοστό εμβολιασμού έχει φτάσει στο υψηλότατο 92%.

Πιο συγκεκριμένα, από τους 25 ανεμβολίαστοι παραμένουν μόνο 3, που είχαν το χρονικό περιθώριο να τακτοποιήσουν τον εμβολιασμό τους μέχρι τις 16 Αυγούστου (δεν γνωρίζουμε αν έχουν κάνει αιτήσεις απαλλαγής, επικαλούμενοι περιπτώσεις που προβλέπει ο νόμος 4820/21).

Αν δεν εμπίπτουν στις ειδικές προβλέψεις απαλλαγής από τον εμβολιασμό, κινδυνεύουν να μπουν σε αναστολή εργασίας επ’ αόριστο και άνευ αποδοχών. Αν εξακολουθήσουν να αρνούνται τον εμβολιασμό τους, κινδυνεύουν να απολυθούν, με βάση τα ισχύοντα.

Όλο το υπόλοιπο προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου, πλην των πλήρως εμβολιασμένων, πραγματοποιεί υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα self test.