ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η υπόθεση Novartis και κάποιες “περίεργες” συμπτώσεις

 

Αφήνω κατά μέρος, τις “αντιθεσμικές” παρεμβάσεις στο ζήτημα “NOVARTIS”. Του Πρωθυπουργού, που “διέταξε” την διαβίβαση της δικογραφίας στην Βουλή. Των δύο υπουργών Δικαιοσύνης, που έβγαλαν και απόφαση για το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Του κυβερνητικού εκπροσώπου, που ενημερώθηκε “άτυπα” απ΄ την αρμόδια Εισαγγελέα. Και αυτό γιατί τέτοιες τακτικές αποδεικνύουν ότι οι “κραυγές” κάποιων για την “ανεξαρτησία” της δικαιοσύνης, μόνο υποκρισία κρύβουν και γίνονται αλά κάρτ, και ανάλογα με το ποιοι εξυπηρετούνται απ΄ την “ανεξαρτησία” αυτή, κάθε φορά.

Χαϊδάρι Σήμερα Κώστας Ασπρογέρακας: Μιχάλη, υπάρχουν και τα "ξεχασμένα" εκατομμύρια του Άνω Δάσους... Γράφει ο Κώστας Ασπρογέρακας

Τα γεγονότα:

1. Ο πόλεμος μεταξύ των πολυεθνικών είναι δεδομένος στην “ελεύθερη αγορά”, κάθε προϊόντος, όπως και κάποιων φαρμάκων, που κυριολεκτικά επειδή “σώζουν ζωές”, η τιμή τους εκτοξεύεται, γιατί έτσι επιβάλουν οι “αγορές”.

2. Τρία πρώην στελέχη της “NOVARTIS” πηγαίνουν στην Αμερική να καταγγείλουν “σημεία και τέρατα”, που κάνει η εταιρία, μεταξύ των άλλων και στην χώρα μας. Τους συνοδεύει, πληρεξούσιος δικηγόρος τους ο κος Π. Σαράκης (δικηγόρος κάποιων απ΄ τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της “Χρυσής Αυγής”, και ιδεολογικό – πολιτικά προσκείμενος σ΄ αυτήν), και δηλώνει πως “οι καταθέσεις των μαρτύρων, θ΄ αλλάξουν το πολιτικό πεδίο στην Ελλάδα”. Με την διαφορά, ότι αυτοί “δεν μπορούν να καταθέσουν στην Ελλάδα”!!!
Είναι δεδομένο ότι το “άρμεγμα” ψηφοφόρων η “Χρυσή Αυγή” το πετυχαίνει βασικά ως ακροδεξιά, από τ΄ “αριστερά” της, όπου βρίσκεται η κλασική δεξιά παράταξη, που έτσι αποδυναμώνεται.
Αντικειμενικά, λοιπόν, προκύπτει η “ωφέλεια” της κυβερνητικής παράταξης -και γιατί όχι;
Η “καλή” Εφημερίδα των Συντακτών μεσημεριανό όργανο της κυβερνητικής παράταξης στην σημερινή της έκδοση (8/2/18), φιλοξενεί συνέντευξη “ουδέτερη” του κου Σαράκη, δίχως να τον “λούζει” όπως παλιότερα ως δικηγόρο της “Χρυσής Αυγής” κλπ., και μάλιστα αυτό το κάνει η δημοσιογράφος κα Α. Ψαρρά, πύρινη πολέμια της “Χρυσής Αυγής”, όπως τουλάχιστον εμφανίζεται. Ποιος μπορεί να θεωρήσει όλα αυτά ως “τυχαίες συμπτώσεις”;

3. Ακόμη, φαίνεται, ότι “τυχαία και συμπτωματικά”, ύστερα απ΄ την επιστροφή του Πρωθυπουργού από τον Αμερικάνο Πρόεδρο μπαίνει επιτακτικά το θέμα της “λύσης του Σκοπιανού” σε μηδενικό χρόνο, μια και η στρατιωτική βάση στα Σκόπια δεν μπορεί να περιμένει, αλλά πρέπει άμεσα να γίνει Νατοϊκή, για να συνεχιστεί και ολοκληρωθεί η περικύκλωση της Ρωσίας, που ξεκίνησε με Ουκρανία, Πολωνία. Και έτσι, και πάλι “αντικειμενικά”, να έχουμε σίγουρο εχθρό και αντίπαλο την πιο πάνω χώρα, προς δόξα της “πολύπλευρης” εξωτερικής πολιτικής, που διακηρύσσει η Κυβέρνηση, όποτε της δίνεται η ευκαιρία.

4. Στην αρχαία Ρώμη οι αυτοκράτορες στην εποχή της παρακμής τους οργάνωναν αιμοχαρή θεάματα για τους Ρωμαίους πολίτες, για να τονώσουν τη δημοτικότητά τους.
Μια ακόμη, λοιπόν, “περίεργη και τυχαία σύμπτωση” φαίνεται να είναι για το επόμενο διάστημα το έργο “NOVARTIS”, με το οποίο θα ταΐζεται η “αρένα”, μια και δεν υπάρχει ψωμί να της δοθεί, οπότε θα έχει τουλάχιστον “θέαμα με αίμα”, για να ξεχνιέται…

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button