Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, Συνέντευξη Τύπου.

Κεκλεισμένων των θυρών αναμένεται να  πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όλοι οι μετέχοντες, θα φοράνε υποχρεωτικά μάσκα, με στόχο την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως επιβάλλουν οι οδηγίες των αρμόδιων φορέων. Η επόμενη συνεδρίαση δρομολογείται για τη Δευτέρα 31 Αυγούστου. 

Σε επικοινωνία που είχε το «Χαϊδάρι Σήμερα» με τον πρόεδρο του Σώματος, Παναγιώτη Τσαταρώνη, μας ανέφερε πως σύμφωνα με την εγκύκλιο  του Υπουργείου Εσωτερικών και με βάση το άρθρο 10 της από 11 Μαρτίου 2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού Covid-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής τους» για τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων προς το παρόν υπάρχουν τρεις επιλογές για τον τρόπο διεξαγωγής  τους:

  • Διά περιφοράς
  • Με τηλεδιάσκεψη
  • Κεκλεισμένων των θυρών. 

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Τσατσαρώνη, η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά κεκλεισμένων των θυρών, εκτός και αν μέχρι τότε τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας έχουν ξεπεράσει τα 500. Παράλληλα θα απαγορευτεί αυστηρά η είσοδος σε δημότες, με εξαίρεση αν κάποιος έχει να θέσει κάποιο θέμα προς συζήτηση.

Σε επικοινωνία που είχε το «Χαϊδάρι Σήμερα» με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μιχάλη Σελέκο, μας μετέφερε την προτίμησή του στις “ζωντανές” συνεδριαάσεις:

«Τα Δημοτικά Συμβούλιο πρέπει να γίνονται δια ζώσης με συζητήσεις, προτάσεις, διαλόγους και όχι απρόσωπα. Γι’ αυτό το λόγο επιμείναμε όλο το προηγούμενο διάστημα να γίνονται ζωντανά. Αν όμως τα υγειονομικά δεδομένα κάνουν απαγορευτική αυτή τη διαδικασία, τότε θα εφαρμόσουμε τα μέτρα που θα πάρει η πολιτεία». 

Προς αναβολή το συνέδριο της ΚΕΔΕ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εξελίξεις, αναμένεται να αναβληθεί επ’ αόριστο το τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, του μεγαλύτερου αυτοδιοικητικού οργάνου της χώρας.

Είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 1,2 και 3 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Λόγω όμως της πληθώρας των συμμετοχών, αφού οι 332 Δήμοι της χώρας είναι μέλη του, όπως δείχνουν τα πράγματα και με βάση τα  μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, δεν θα πραγματοποιηθεί.