ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Ξαναπαίρνει ζωή το Αναψυκτήριο Παραλίας στην Ελευσίνα

Ένα κτήριο-τοπόσημο της Ελευσίνας, το Αναψυκτήριο στο παραλιακό μέτωπο, ανακατασκευάζεται αυτή την περίοδο με ενέργειες Δήμου Ελευσίνας και της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Με ειδική νομοθετική ρύθμιση παραχωρείται για 10 χρόνια στον Δήμο Ελευσίνας.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, το ανανεωμένο κτήριο θα φιλοξενήσει καλλιτεχνικά έργα και δράσεις της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Ξαναπαίρνει ζωή το Αναψυκτήριο Παραλίας στην Ελευσίνα 3

Οι εργασίες ανακατασκευής του παλαιού κτηρίου του Αναψυκτηρίου είναι σε εξέλιξη και θα αναβαθμίσουν το ακίνητο κατασκευαστικά και λειτουργικά. Περιλαμβάνουν τη συνολική αποκατάσταση τοιχοποιίας, στέγης, κουφωμάτων, ηλεκτρολογικών και υδραυλικών, αλλά και την ενεργειακή του αναβάθμιση, καθώς και τη δημιουργία υποδομών για ΑμΕΑ.

Συμπληρωματικά, πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης και εξωραϊσμού του περιβάλλοντος χώρου, αλλά και εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος φωτισμού για την ανάδειξη όχι μόνο του ανακαινισμένου ακίνητου, αλλά και του νέου παραλιακού δημόσιου χώρου. Το έργο ανακαίνισης και αποκατάστασης του Αναψυκτηρίου αποτελεί ευγενική χορηγία από την κατασκευαστική εταιρεία «Καρπάθιος ΑΕ», που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ελευσίνας και προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο σύνολό της, τον προσεχή μήνα.

Ξαναπαίρνει ζωή το Αναψυκτήριο Παραλίας στην Ελευσίνα 5

Το νέο κτήριο θα  αποτελέσει έναν από τους κύριους χώρους φιλοξενίας καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων για το επίσημο έτος τίτλου της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης, ενώ η από κοινού επιδίωξη του Δήμου Ελευσίνας και της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης είναι η δημιουργία ενός ακόμη έργου παρακαταθήκης, που θα κληροδοτήσει στη Πόλη ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Πρόκειται άλλωστε, για έναν μοναδικό χώρο αναψυχής και πολιτισμού, συνυφασμένο με τον ιστορικό θερινό κινηματογράφο της πόλης.
 

Ξαναπαίρνει ζωή το Αναψυκτήριο Παραλίας στην Ελευσίνα 7

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button