ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Βραβεύσεις με αίσθημα ανακούφισης για μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο

Το καλοκαίρι άφησε πίσω του μια γλυκόπικρη γεύση, όσον αφορά τις πυρκαγιές στην περιοχή μας. Από τη μία, συνέβησαν ανησυχητικά πολλές. Από την άλλη όμως, δεν είχαμε σε καμία σοβαρές απώλειες. Υπήρξε ταχύτητα αντιδράσεων και καλός συντονισμός μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με αιχμή του δόρατος την Πυροσβεστική Υπηρεσία. “Μέσα σε όλα” ήταν η Πολιτική Προστασία του Δήμου, ακόμη και εκτός της πόλης μας. Πολύτιμοι σύμμαχοι οι πιστοποιημένοι εθελοντές, αν και είναι λιγότεροι από όσους χρειάζονται.

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου ο Δήμος Χαϊδαρίου και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου τίμησαν όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη διαχείριση της πρόσφατης αντιπυρικής περιόδου.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός, σημειώνει:

Το φετινό καλοκαίρι εκδηλώθηκαν ασυνήθιστα πολλές εστίες φωτιάς στο Χαϊδάρι και μάλιστα κοντά στις κατοικίες ή μέσα στην πολύτιμη δασική έκταση του Διομήδειου Βοτανικού Κήπου.

Παρά την υψηλή επικινδυνότητα που είχαν αυτές οι πυρκαγιές, με τη συνεργασία όλων των δυνάμεων και την άμεση επέμβαση τους πετύχαμε να τις καταστείλουμε χωρίς σοβαρές ζημιές στον δασικό μας πλούτο ή σε περιουσίες συμπολιτών μας.

Θεωρήσαμε λοιπόν υποχρέωσή μας να βραβεύσουμε για την προσφορά τους: Τον Διοικητή του 10ου Πυροσβεστικού σώματος Αθηνών κ. Πέτρο Μπούγια. Τον Διοικητή του 2ου Πυροσβεστικού σώματος Αθηνών κ. Γεώργιο Μπαλαούρα. Τον Διοικητή του 4ου Πυροσβεστικού σώματος Πειραιά κ. Παναγιώτη Αράπη (τον οποίο εκπροσώπησε ο υποδιοικητής Σταύρος Καλιάνης. Τον Αναπληρωτή Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Χαϊδαρίου κ. Γρηγόριο Παναγιωτόπουλος. Τη Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ), που στηρίζει με εθελοντικές δράσεις τις λειτουργίες Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας. Τους πυροφύλακες του Δήμου κατά την θερινή περίοδο. Και τέλος, έναν πολύτιμο και αγαπητό σε όλους συνεργάτη μας, το υπηρεσιακό στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργο Μπρουσκάκη, που βραβεύθηκε για το σύνολο της πολυετούς προσφοράς του στην πόλη.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες και όλους, όπως επίσης και στην Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Κωνσταντίνα Χρονοπούλου. Ας συνεχίσουμε όλοι μαζί την καλή δουλειά για την προστασία της πόλης και των κατοίκων!

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button