ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Βίκυ Μπίζου: “Η αγάπη για τα παιδιά μας και η εκπαίδευσή τους ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ”

γράφει η Βασιλική (Βίκυ) Μπίζου -Μπαρμπούνη
θεολόγος-φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Χαϊδάρι Ξανά – Βαγγέλης Ντηνιακός

Τα παιδιά όπως είναι γνωστό περνούν ένα σημαντικό διάστημα της ζωής τους στο σχολείο. Θα λέγαμε πως είναι το δεύτερο σπίτι τους. Το σχολείο είναι ένας τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων, εμπειριών, συναισθημάτων, ένας τόπος συνάντησης πραγματικών ανθρώπων. Γι’ αυτό και είναι μεγάλη ευθύνη όλων μας να δούμε τα σχολεία στην καλύτερη εκδοχή τους.

Ενημέρωση και στήριξη των νέων σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, νεανικής επιχειρηματικότητας, βελτίωσης της ζωής τους με τη δημιουργία κατάλληλων προγραμμάτων και χώρων.

Ως μητέρα, εκπαιδευτικός αλλά και ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη του Βαγγέλη Ντηνιακού «Χαϊδάρι Ξανά», θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές απόψεις- προτάσεις μου για θέματα που αφορούν τα παιδιά και τους νέους μας.

Εκτιμώ ότι στο χώρο της εκπαίδευσης είναι απαραίτητη:

  • Η διαρκής επικοινωνία μεταξύ σχολικής κοινότητας – δήμου για την επίλυση των προβλημάτων και την αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων. (Σύσταση ομάδας επικοινωνίας.)
  • Η επάνδρωση των σχολείων με σχολικούς φύλακες και τροχονόμους για την ασφάλεια των παιδιών.
  • Η δημιουργία και στήριξη των σχολικών βιβλιοθηκών και η συνεργασία με τη δημοτική βιβλιοθήκη του τόπου μας.
  • Η καθιέρωση προγραμμάτων που αφορούν την περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών.
  • Η λειτουργία Σχολείων ανοιχτών στην κοινωνία για μικρούς και μεγάλους. Στις αίθουσες να υλοποιούνται δράσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, άθλησης και τεχνολογίας.

Θα ήθελα για τους νέους μας: Ενημέρωση και στήριξη σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, νεανικής επιχειρηματικότητας, βελτίωσης της ζωής τους με τη δημιουργία κατάλληλων προγραμμάτων και χώρων.

Τα παραπάνω είναι μερικές μόνο προτάσεις. Μπορούμε με τη συνεργασία όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας να πετύχουμε πολύ περισσότερα.

Οφείλουμε για τη νέα γενιά να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας ξεπερνώντας τυχόν προσωπικές, κομματικές ή άλλες διαφορές.

Γιατί η αγάπη για τα παιδιά μας και η θέλησή μας να εκπαιδευτούν σωστά για να πετύχουν στη ζωή τους αξίζει να είναι πάνω από όλα.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button