ΥΓΕΙΑ

Βελγική έρευνα: Η εισαγωγή στη ΜΕΘ 14 φορές λιγότερο συχνή για τους εμβολιασμένους

«Παρά την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων καθώς και του αριθμού των νοσηλειών και των θανάτων, τα εμβόλια αποδεικνύουν την αξία τους» τόνισε ο Επίτροπος της βελγικής κυβέρνησης για τον κορωνοϊό

Καθημερινά αποδεικνύεται ότι η συντριπτική  πλειονότητα των νοσηλευόμενων στις εντατικές είναι ο ανεμβολίαστος πληθυσμός. Δεκατέσσερις φορές λιγότερες είναι οι πιθανότητες εισαγωγής στην εντατική για  όσους έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων στο Βέλγιο, όπως αναφέρθηκε κατά την εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Sciensano και του Κέντρου Κρίσης.

Παρά την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού (περίπου 7.000 την ημέρα κατά μέσο όρο) καθώς και του αριθμού των νοσηλειών και των θανάτων, τα εμβόλια αποδεικνύουν την αξία τους, ανέφερε ο Επίτροπος της βελγικής κυβέρνησης για τον κορωνοϊό Πέδρο Φακόν.

«Οι εισαγωγές στη ΜΕΘ είναι 14 φορές λιγότερο συχνές μεταξύ των εμβολιασμένων ηλικίας μεταξύ 18 και 64 ετών», είπε, προσθέτοντας ότι αυτό δείχνει ότι τα εμβόλια προσφέρουν καλή προστασία – «ιδιαίτερα από σοβαρή νόσηση και νοσηλεία».

Τα εμβολιασμένα άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας έχουν επίσης εννέα φορές λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν, αν μολυνθούν από τον ιό.

«Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι, παρά τα αποτελεσματικά εμβόλια, εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης και νοσηλείας», σημείωσε ο Φακόν, προσθέτοντας ότι αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε μια περίοδο υψηλής κυκλοφορίας του ιού.

Τέλος, τόνισε την ανάγκη τήρησης επιπλέον μέτρων ασφαλείας, όπως ο περιορισμός του αριθμού των στενών επαφών, η χρήση μάσκας και η διατήρηση της κοινωνικής απόστασης όταν είναι δυνατόν, ειδικά σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και ευάλωτα άτομα.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button