ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΥΓΕΙΑ

Βασιλακόπουλος για self test: Πιθανότητα 40% – 50% να είναι ψευδώς αρνητικό

Ο καθηγητής Πνευμολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας σήμερα (13/4) για το self test τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, το αποτέλεσμα να είναι ψευδώς αρνητικό. 

Ειδικότερα, ο καθηγητής δήλωσε στο OPEN σε σχέση με τo self test πως με δεδομένο ότι η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση αυτή την περίοδο, υπάρχει «40% – 50% πιθανότητα να είναι ψευδώς αρνητικό το test στο οποίο υποβάλλεται. Θα πρέπει αυτός λοιπόν που το κάνει, να μην επαναπαυθεί και να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα και να φορά μάσκα».

«Tο αρνητικό self test έχει πιθανότητα να είναι ψευδές», πρόσθεσε και εξήγησε: «Με το self test θα βρούμε πάρα πολλούς απ’ αυτούς που έχουν λοίμωξη με υψηλή συγκέντρωση, που είναι πολύ μεταδοτικοί. Θα χάσουμε και κάποιους αρνητικούς δηλαδή, που έχουν τη νόσο και θα πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να προσέχουμε. Αν υπήρχε λύση να βρίσκαμε όλους τους θετικούς και τους αρνητικούς, θα είχαμε λύσει το θέμα παγκοσμίως και θα είχε τελειώσει η πανδημία. Η κυβέρνηση πήρε πολύ σωστή απόφαση να γίνονται δύο self test, γιατί ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος. Θα πρέπει και όσοι είναι αρνητικοί να συνεχίσουν να προσέχουν».

Αντίθετα, είπε ότι «το θετικό τεστ, έχει τρομερά υψηλή πιθανότητα να είναι όντως θετικό». Επανέλαβε δε, πως το αρνητικό self test, «δεν αθωώνει τους αρνητικούς».

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button